Hoofddorp te sterk voor JO17-1

10 september 2018
G.V.V.V. JO17-1 speelde de tweede wedstrijd in de bekerpoule tegen Hoofddorp s.v., net als G.V.V.V. uitkomend in de vierde divisie. Helaas moest ook dit keer gebogen worden tegen een sterkere tegenstander. Echter, de uitslag (0-4) was niet de juiste weerspiegeling van de verhoudingen op het veld. G.V.V.V. maakte het de gasten niet gemakkelijk, speelde bij vlagen heel aardig en kreeg een aantal goede kansen. De verdiende tegengoal bleef echter uit en twee doelpunten van onze gasten waren op zijn minst dubieus te noemen.

G.V.V.V. begint scherp aan de wedstrijd en produceert al na 3 minuten een goede kans om de score te openen. Een snelle omschakeling zorgt ervoor dat Jaidy kan opstomen richting doel en voorzetten op Joey. De doelman van Hoofddorp weet het gevaar te bezweren. Hoofddorp heeft hier nog geen kansen tegenover gezet, maar komt uit het niets na vijf minuten op voorsprong. Olaf plukt een hoge bal uit de lucht, maar wordt door een speler van Hoofddorp uit balans gebracht en moet de bal loslaten. Een aanvaller kan de bal daardoor vrij in het lege doel schieten. Tegen de verwachting van velen in wordt het doelpunt goedgekeurd.

Beste kansen voor Hoofddorp
Na de ongelukkige achterstand blijft G.V.V.V. hard werken en krijgt een paar aardige mogelijkheden om wat terug te doen. Ruben gaat hierbij voorop in de strijd. Maurits krijgt een goede voorzet, maar kopt over. De grotere kansen zijn echter voor Hoofddorp. Een bal belandt op de paal, in de rebound wordt maar net naast geschoten. Bij balverlies van de blauwen wordt Hoofddorp keer op keer erg gevaarlijk. Een flinke misser in de verdediging van G.V.V.V. levert al bijna de tweede tegengoal op. Olaf kan net genoeg ingrijpen om dat te voorkomen. Twee minuten later is hij echter kansloos als een speler van Hoofddorp zomaar de bal kan oppikken en doorlopen bij een verkeerde breedtepass op het middenveld: 0-2.

Rust
De rest van de eerste helft verandert het beeld niet. G.V.V.V. krijgt nog wel een kans via Jaidy en Maurits, maar die laatste mikt net naast. Een kopbal van Hoofddorp van dichtbij kan gelukkig net voor de lijn onschadelijk worden gemaakt door Olaf. Een verdedigende actie van Robin net buiten de zestien levert Hoofddorp een vrije trap op een gevaarlijke plek op. Zelfs de coach van Hoofddorp merkt op dat hier van een overtreding geen sprake was. Gelukkig hield de blauwe muur stand en werd de kleedkamer opgezocht met een 0-2 achterstand.

Wedstrijd in het slot
De blauwen betreden het veld met Rens en Jay, die Bilal en Levi vervangen. G.V.V.V. krijgt na enkele minuten spelen een dubbele kans op de aansluitingstreffer. Een goede inzet van Rens stuit op de keeper, de rebound van Jaidy gaat naast. Even later lost Hoofddorp een goed schot, die even goed wordt gepakt door Olaf. Een vrije trap van de voet van Joey wordt door Robin naast gekopt. In de 56e minuut gooit Hoofddorp de wedstrijd in het slot. De deur van het blauwe middenveld gaat wijd open en kan vrijuit worden overgestoken. De bal wordt beheerst langs onze keeper in de touwen geschoten. William wisselt nog drie keer: Waylon, Sem en Maurits verlaten het veld voor Hugo, Soufyan en Hamza.

Penalty
De druk van Hoofddorp wordt groter, G.V.V.V. komt daar nauwelijks onderuit. Er wordt nog steeds keihard gewerkt, de stand levert zeker geen afhangende schouders op. Het slotakkoord is weer voor Hoofddorp. Vlak voor tijd kent de scheidsrechter een penalty toe wegens een vermeende overtreding van Soufyan. Er leek weinig aan de hand, maar Hoofddorp mocht vanaf elf meter de 0-4 binnenschieten.

Volgens William is een terecht verlies geleden tegen een betere tegenstander, die ons op veel momenten overklaste.

Volgende week volgt weer een bekerwedstrijd, thuis tegen onze rode buren. Aanvang wedstrijd 13.00 uur op veld 2.

Tekst: Luc Scholtus