JO10-1 betere in kansen benutten

8 oktober 2018
G.V.V.V. JO10-1 - FC De Bilt JO10-1, Zaterdag 6 oktober

JO10-1 betere in kansen benutten
Nadat er in de media uitgebreid is stilgestaan bij de onverwachte huwelijksdag van Johnny de Mol en roetveegpieten, moesten we vandaag over naar de wat belangrijkere zaken in het leven, namelijk VOETBAL! Okee de meningen zijn hierover ernstig verdeeld, maar de mensen met een waar voetbalhart weten wel beter.

Vorige week hadden we het erg moeilijk tegen een goed voetballende ploeg die ook nog eens fysiek erin kleunde, dat lag ons niet zo goed. Vandaag tegen de talenten van Fc De Bilt. Een voor ons onbekende opponent dus kijken wat dit duel ons brengt. We gingen goed van start met een schot van Salman die naast het doel belandde. Salman moet gedacht hebben, “Dit kan beter”, dus niet veel later een schot van hem die prima werd gekeerd door hun doelwachter. Met een lekker zacht zonnetje in de gezichten van de spelers op het ‘fake’gras van veld 2, konden de ouders op de banken in de 5e minuut. Marinos was de schutter die de bal zeer beheerst links in de lange hoek schoof. 1-0. Dat is een beter begin dan een week eerder. In de 7e minuut, ditmaal op goed aangeven van Akram, de 2-0, wederom van Marinos. Nu een strak schot. Er werden veel duels uitgevochten op het middenveld en het moet eerlijk gezegd, De Bilt is een ploeg die de bal lekker rond laat gaan en van achteruit steeds bleef opbouwen. Mooi om te zien, dat ze vast houden aan hun vastigheden. Toch konden zij niet voorkomen dat een afstandsschot van Salman gepromoveerd werd tot de 3-0. We spreken pas van de 9e minuut. Tussendoor hadden zij nog een goede schietkans die naast het doel ging.

Blok 2: even een dip
Net zoals het gaat in het jeugdvoetbal hebben de meeste ploegen altijd wel een mindere fase die zich dan kenmerkt in tegengoals. En onze boys hebben hier ook weleens last van en Blok 2 moest er aan geloven. Bijna na het fluitsignaal viel de 3-1. Een speler van DB kwam door de defensie en loste een schot en die verdween ver buiten het bereik van Liam in de linker benedenhoek. Wat we het eerste blok zeer goed deden was hoog druk zetten, waarbij De Bilt toch nog regelmatig zich er onderuit kon voetballen. Ze hadden een zeer goede jongedame in hun selectie die a la De Ligt super kalm bleef. Prachtig om te zien, tussen al die boys. Het leek er op dat we even in een dip zaten. Ook de 3-2 kwam er aan. Een pegel van grote afstand verdween over Liam, net onder de lat, tegen de touwen. Beauty van een treffer! Nou mannen, wat is dit nu? We begonnen zo prettig! Gelukkig was Dylan vandaag in goede doen. Een soloactie van hem. Hij haalde de bal prachtig eventjes terug om daarna feilloos de 4-2 binnen te schieten. Twee minuutjes later was het Jaylen die over de rechterzijde naar binnen snelde en de keeper bijna verraste in de korte hoek. Hoewel de redding prima was, kon de keeper niet verhinderen dat hij de bal los moest laten en daar was Dylan er als de kippetjes bij om de bal alsnog binnen te schieten. 5-2. Er volgden nog schoten van Jaylen (2x gestopt) en Akram (naast). Liam moest nog redding brengen op een 1 tegen 1 situatie in de 20e minuut. Kort hierop liet Bram zien dat hij exceptionele vaardigheden bezit. Door middel van een sneaky panna speelde hij zichzelf mooi vrij. Top! Toch was het DB die zich nog niet wilde neerleggen bij een kansloze nederlaag. In de laatste minuut voor rust werd de bal vlak voor de lijn binnen getikt. Helaas mocht de redding hiervoor van Liam niet meer baten 5-3.

Tandje erbij
Hoewel wij in de omschakeling niet altijd even goed uit de verf kwamen bleven we wel steeds hoog druk uitvoeren op de goed voetballende tegenstander. In de 1e minuut na rust was het Jaylen die de bal knap uitkapte en vervolgens woest uithaalde richting de binnenkant van de paal. 6-3. De 7-3 lag vier minuten later ook in het mandje. Kort hiervoor had Marinos al een schot gelost die naast het doel ging. Via een verre intrap aan onze rechterzijde ‘bracht’ Sven de bal over de defensie heen richting Marinos. Die had geen moeite met dit buitenkansje en volleerde de bal prachtig binnen. 7-3 dus. De Bilters bleven er stellig in geloven en bleven combineren daar waar het kon. Dit leverde hen wederom een kans op en werd direct verzilverd door een afstandsschot die rechts laag werd binnen gepegeld. 7-4. Er waren daarna schoten o.a. op de lat, via Akram, Marinos en Oscar. In de 39e minuut viel hij dan de, 8-4, via een afstandsschot van Marinos. Nog geen minuutje later kreeg Marinos weer de bal in de voet aangespeeld, wipte hem op en schoot hem diagonaal rechts in de hoek. Een prachtige treffer, dat moet gezegd. Hierna viel ook nog de 10-4. En hoewel de vorige treffer prachtig was, was dit doelpunt geniaal. Een corner van Marinos bereikte de vrijstaande Akram die met een ‘gruwelijke’ omhaal de bal in het doel knalde. BAM!!!!
Bram mocht nog even zijn tweede kunststukje laten zien door wederom een panna uit te delen op het middenveld. Dus Bram…Pannakoning van de dag! Maar bovenal een goede teamprestatie met  fijne goals en een heerlijke inzet van alle spelers. (Einduitslag 10-4)

Volgende week een uitwedstrijd in en tegen Woudenberg JO10-1. Aanvang wedstrijd 11.00 uur.