JO10-1 is Huizen ruim de baas

23 maart 2019

Ook slordig voetbal kan tot winst leiden…
Vandaag een wedstrijd tegen wederom een onbekende opponent. Met flinke kerels in de ploeg daar kijken wij bijna niet meer van op (alleen de ouders nog en vermoeden, het wordt lastig vandaag). Ons vertrouwde gezicht met de handschoenen, Liam, werd vandaag zeer goed vervangen door Oscar. Liam kon niet meespelen vanwege een vervelende hielblessure.

Afgelopen donderdag werd er nog geoefend tegen DTS ’35 uit Ede. Nadat wij redelijk heersten in de eerste 25 minuten gingen we met een 3-0 voorsprong de rust in. Na de rust stond er een geheel ‘ander team’ (qua instelling) en we verloren dan uiteindelijk met 3-4. Hopelijk een goede les voor het duel van vandaag.

Pannetjesklaar
Okay, let’s go! We lieten meteen van ons horen in de aanvangsminuut. Een uittrap van interim-doelman Oscar kwam terecht in de diepte bij Dylan. Die liet de bal eenmaal stuiteren en haalde verwoestend uit. De overigens zeer goed keepende Huizense goalie was kansloos. 1-0. Nipt na deze mooie treffer mocht Oscar laten zien dat hij keepen ook echt heel leuk vindt. Hij pakte een bal heel knap laag uit de benedenhoek. En zo was de toon gezet voor een leuk duel. In de daarop volgende minuten waren er schoten op het doel van Huizen. Bram mocht eerst lekker aanhalen en helaas voor hem pakte de keeper de bal gruwelijk lekker. En ook het schot van Sven werd niet gepromoveerd tot doelpunt omdat hun doelman wederom de ‘grote’ sta-in-de-weg bleek.

Uit een corner die daarop volgde was het Selim die de bal pannetjesklaar legde op het schedeltje van Marinos, die lekker binnen kopte. 2-0. Amper twee minuten later was het goalgetter Dylan die een bal op het middenveld door middel van een goede blocktackle bij zich kon houden en recht richting het vijandelijke doel kon gaan. Hij wachtte niet af wat de doelman ging doen, maar schoot de bal gewoon even van een flinke afstand in de linkerbovenhoek. 3-0.

1 minuut stilte ter nagedachtenis aan hen die betrokken waren bij het tramincident in Utrecht.

“Wayne Rooney”
Vanuit een intrap kwam de bal in onze doelmond terecht en de boys kregen de bal niet weg. Huizen was alerter en schoten de bal, via de handen nog van Oscar, tegen de touwen. 3-1.

De Huizense ploeg kwam beter in het spel en dit resulteerde in een mooie gekrulde bal in de linkerbovenhoek. Oscar was paraat en in de rebound ging de bal op de buitenkant van de paal en konden we even opgelucht adem halen. Daarna werden we te gehaast in het afronden en gingen we te vaak van afstand schieten. Tja….als je ze er zo inschiet als de 3e treffer van Dylan is er niks mis mee, maar nu kwamen de schoten van Selim, ook Dylan en ditmaal Akram niet tot een doelpunt. In alle gevallen kwam de “Wayne Rooney” van Huizen als winnaar uit de bus. En hoewel het niet allemaal even top was en bij vlagen wat slordig, bleven we defensief prima overeind. We lieten veel ruimte achter onze defensie, maar de groen-gelen konden praktisch geen vuist maken en dit gaf ons weer de kans om te herstellen. In de 21e minuut zette Salman zijn voet en lichaam goed in het duel en won. Uit dit balbezit stelde hij Marinos in staat om alleen voor de doelman uit te komen en de 4-1 te maken. Voordat onze vijfde treffer viel vlak voor de rust, was er nog een schot van Marinos op de lat en een schot van Akram dat naast ging. Hiernavolgend was het opnieuw Salman die verdedigend zijn mannetje stond en ook hieruit stuurde hij Marinos de diepte in. Een identieke situatie ten opzichte van de vorige treffer. Nu ging het schot van Marinos via 2x de binnenkant van de paal het doel in. De toegesnelde “speedy”, hoefde de bal niet meer over de doellijn te bewegen, want het was al een goal. 5-1.

Tergend langzaam
Na de rust was de spirit even uit de ploeg en het was niet meetbaar waar dat nu precies aan lag. Hoe dan ook, uit een corner kopte Huizen de 5-2 binnen. In het laatste half uur bleven de Huizenaren geloven in een betere eindstand dan de 5-1 op dat moment. Wij werden slordiger en het was jammer dat de combinaties niet meer gevonden werden. Bram zijn schot in de eerste helft was 100% meer verwoestend dan de bal die hij in de 33e minuut van Dylan kreeg uit een intrap. Het was en leek meer op een rollertje. En toch, tot iedereens verbazing, rolde de bal tergend langzaam in de linkerbenedenhoek naast de grabbelende doelman van Huizen. 6-2!  Een goal is een goal tenslotte! En nog voordat Huizen in de 45e minuut het laatste doelpunt van dit duel maakte waren er nog prachtige reddingen van Oscar (4x), schoten op doel van Marinos (1x), schot op doel en naast het doel van Akram (2x). Eindstand 6-3!

1e 1-0 Dylan

6e 2-0 Marinos