JO10-1 met gemak naar halve finale beker

31 maart 2019

Vandaag was het zover, we konden onze borst natmaken voor de kwartfinale van de beker. Hoewel we tegen een JO10-2 speelden zegt dat natuurlijk erg weinig omdat zij net zoals wij even ver zijn gekomen in de beker. Ook zij spelen in de hoofdklasse. We gaan nu geen opsomming maken wie we allemaal al hebben uitgeschakeld, daarvoor verwijzen we jou naar 

https://www.gvvv.nl/jeugd/jo10/jo10-1 want daar staan ook nog veel meer leuke verslagen.

De selectie van het succesvolle team.
 

Uitstekende keeper
Ditmaal mochten we thuis aantreden tegen Olympia’25 JO10-2. De wedstrijd was een beetje vervroegd, gewoon omdat het kon. In de kleedkamer werd het opvallend stil nadat er gevraagd werd of ze zenuwachtig waren. De toon was gezet, de zon stond op scherp en de fluit van Omar stond aan de lippen. Het eerste wapenfeit vanuit het Hilversumse kamp was meteen vanaf de aftrap. Olympia schoot de bal direct op het doel. Gelukkig raakte Liam niet onder de indruk hiervan en leverde dit ook geen treffer op. De allerbeste mogelijkheid kwam van de pantoffel van Akram. Hij liet hun keeper inzien dat het menens was vandaag, maar de goalie gaf geen krimp en pakte de bal geweldig! Nadat een schot op doel van Marinos naast was gegaan, kwam Olympia kort hierop uit op een corner. De vrijstaande speler schoot de bal naast. Minuut 7 kwam Jaylen goed vrij op rechts en schoot de bal diagonaal op doel. Marinos, die ingelopen was, kon niet bij het schot en zo strandde dit schot in schoonheid. Daar waar mogelijk bleven we goed combineren en zodoende kwam Akram in een mooie uitgangspositie voor een schot, nadat hij de bal via een mooi een-tweetje met Dylan terugkreeg. Zijn schot ging als een streep over de dwarsligger. Achterin stond het goed ‘dicht’ met Bram en Selim. Vlak voor het verstrijken van de eerste 12 minuten moest hun uitstekende keeper tot tweemaal zeer handelend optreden bij schoten. 
 


Rush van Selim aan de linkerkant, hieruit volgde een goede kans!
 

Aangenaam
Na de ‘1 minuut rust’ gingen we verder. Er werden enkele boys gewisseld volgens het wisselprotocol, maar echte grote kansen kwamen er niet tot de 19e minuut. Een schot op doel werd door een speler al dan niet per ongeluk met de hand beroerd en de hieruit gekomen vrije trap werd door Akram ingeschoten en wederom prima gepakt door hun ‘slot op de deur’. Het spel golfde op en neer, maar het was wel heel duidelijk dat wij de beter voetballende ploeg waren. Steeds beter werd het middenveld gevonden en vanuit daar werden snel de flanken ingespeeld om van daaruit het gevaar te stichten. Er kwam vanuit Dylan in de 22e minuut een schot op het doel en hoe kon het ook anders, weer hun keeper in de weg. Toch moest er een keer een treffer vallen vanuit onze kant en dit gebeurde dan ook. Pas in de 22e! minuut was er het schot van Marinos en daar waar iedereen weer de keeper de bal zag keren, was daar Dylan die zijn puntje van de schoen tegen de bal aankreeg en iedereen op het verkeerde spoor bracht inclusief hun goalie die al richting de andere hoek ging. Wellicht een mazzeltreffer? Maar wat boeit het! De belangrijkste 1e treffer was een feit. 1-0. Het pleit was nog lang niet beslecht. In minuut 24 schiet Oscar de bal nipt naast de paal na goed voorbereidend werk van Marinos. Op slag van rust neemt Liam een doeltrap en passt die in op Marinos op het middenveld, Marinos draait in, speelt zijn man uit en schiet de bal heerlijk in de linkerbenedenhoek. 2-0. Erg aangenaam zo vlak voor de rust.

Kort na de rust kon de Olympia doelwachter weer in actie komen op een schot en ook deze was hij de baas. Hier tegenover kon de tegenstander alleen maar een schot op doel lossen en deze ging naast. Een bal op de paal van Marinos daar was de keeper kansloos op en een schot van Bram kon hij over ‘kijken’. Hoewel de 2-0 tegen deze tegenstander redelijk relaxed leek, waren we er nog niet zo zeker van dat we de winst binnen gingen hengelen. Liam trapte een doeltrap niet goed weg, maar kon het schot van Olympia wat hieruit voortkwam, wel prima pareren.

Totale vreugde bij de boys en een applaus van de tegenstander. Klasse!
 

Moegestreden
Akram was vandaag een goede spelverdeler en hij kon dit gaan belonen met een treffer in de 36e minuut. Marinos was de aangever, Akram ‘jankte’ de bal onberispelijk tussen de benen van de keeper door. 3-0. Wauw. En nu doorzetten boys! De tegenstander bleef optimistisch, maar ze konden geen weerstand bieden tegen de dadendrang van onze mannen. Akram zag Marinos op de rechterflank ‘vertrekken’ en passte de bal prachtig tussendoor. Voor Marinos een kleine moeite om zijn tegenstander met een schijnbeweging weg te zetten en met links binnen te schieten 4-0. Er kwam hierna nog een 4e kwart aan en het zou gek moeten lopen wilden we dit kwartfinale duel nog uit handen geven. Olympia’25 leek moegestreden en de volgende treffers waren feitelijk een formaliteit van het kwaliteitsverschil op de mat. Jaylen mocht de bal kalmpjes binnentikken, nadat hun keeper een hard schot van ons had gekeerd. 5-0. De 6-0 kwam op naam van Marinos in de 41e minuut en als laatste wederom Jaylen met zijn tweede treffer van deze ochtend in de 42e minuut. 7-0. Vandaag leek het voor het eerst dat onze JO10’ ers last hadden van wedstrijdspanning. En ondanks dat ze hier onder ‘gebukt’ gingen hebben ze weinig kansen weggegeven. Een compliment aan de hele ploeg die onder de bezielende leiding stond van Hikmet en Sijmen. 
 

22e 1-0 Dylan

25e 2-0 Marinos

36e 3-0 Akram

37e 4-0 Marinos

39e 5-0 Jaylen

41e 6-0 Marinos

42e 7-0 Jaylen

 

Tekst: Paul Verbaarschott