JO10-1 schiet uit de startblokken!

22 september 2018
G.V.V.V. JO10-1 - Sporting ’70 JO10-1 Zaterdag 22 september 2018

JO10-1 schiet uit de startblokken!

Na een uitstekende voorbereiding en wellicht leuk voor de “CBS” liefhebbers hieronder de feiten!

Oefenduels:
2-13 winst tegen OVC’85
3-8   winst tegen Sparta Nijkerk
3-1   winst tegen v.v. Bennekom
5-5   gelijk 1e duel tegen FC Utrecht jeugd
0-7   winst 2e duel tegen FC Utrecht jeugd

Bekerduels
3-7 winst tegen Candia’66
9-4 winst tegen v.v. VRC
8-4 winst tegen v.v. DOVO

Matchday!
Vandaag ging het om de echte knikkers. De start van de competitie. Zonder Akram die de JO10-2 boys kracht bij ging zetten. Met een heerlijk zonnetje onder spelbegeleiding van Jessica die de wedstrijd in goede banen wist te leiden, kreeg Marinos al vele schotkansen. Het metaal was het eerste geluid wat op het sportpark te horen was tijdens dit duel. Marinos raakte de rechterpaal. Oef! Dat begint lekker. Sporting wilde net zoals wij lekker voetballen en in alles zag je dat deze boys graag elkaar de bal gunden. Wij hadden in de beginfase nogal moeite om het overzicht te houden door niet altijd oog te hebben voor elkaar, daardoor werd er te vaak enthousiast op doel geschoten terwijl er betere opties waren. Toch kwamen we op voorsprong door een lekkere treffer van Marinos 1-0. Deze viel in de 10e minuut. Sporting liet zich niet van de wijs brengen en het antwoord spatte uiteen op de lat. Kwamen we even goed weg. In de daarop volgende 2 minuten was er een schot van Oscar die naast het doel ging en nogmaals een pegel van Marinos die tegen werd gehouden door hun keeper. Hun keeper die overigens keepte met de FULL90 Keepershelm. Het riep aan de zijlijn (ouders) reacties op, “wat goed dat hij dat doet”, dit zouden alle jeugdkeepers moeten doen. Deze ‘discussie’ was van korte duur, omdat onze focus als trouwe fans, weer terug ging naar de wedstrijd van onze boys. Toch goed dat er aandacht is voor deze hoofdbeschermer.
Na de twee eerder genoemde pogingen viel nu wel ons tweede doelpunt. Via Marinos kwam de bal bij Jaylen en die schoot de bal binnen. 2-0. Dit was de 12e minuut. Veel duels werden rond het middenveld uitgevochten en het is goed om te zien dat we ten opzichte van vorig seizoen nog meer duels winnen doordat er feller op de bal wordt verdedigd, alleen is het lastig om dit de hele wedstrijd vol te houden. In de 15e minuut kwam er een grote mogelijkheid voor Sporting om de aansluitingstreffer te maken, maar zoals de gehele wedstrijd hadden zij het vizier niet op scherp staan. Een schot van Dylan en Jaylen werden ook niet verzilverd tot treffer. In de 20e minuut verspeelde de Sporting doelman ver voor zijn doel de bal. Deze bal kwam in de voeten terecht van onze linkspoot. Selim schoot de bal van ver strak in het linkerhoekje. Fabuleus! 3-0. Bijna in dezelfde minuut kon Brammie! lekker scoren nadat de bal van Jaylen afkwam. 4-0.
Toch kregen we het niet cadeau van de tegenstander hoewel de goals dit wel doen vermoeden. En dit bleek ook wel uit de laatste 5 minuten voor rust. We lieten onze tegenstander steeds te vrij. Sporting kreeg maar liefst 6 mogelijkheden om tot een doelpunt te komen, maar zij faalden jammerlijk doordat ze te snel op doel schoten. Voordat de rust zich aankondigde kreeg Jaylen twee goede kansen. Uit een kans wist hij te scoren. Liam was in balbezit, dribbelde op met de bal, en zag Jaylen de diepte ingaan. Met een prachtige steekbal door het centrum van de defensie van Sporting, vond hij Jaylen, die de bal keurig afrondde. 5-0.

Tweede helft
Kort na de rust scoorde Oscar op aangeven van Marinos de 6-0, snel gevolgd door de 6-1 van Sporting. Uit een corner kon zelfs Liam op doel schieten. Helaas geen doelpunt. Liam had wederom een aandeel en wel in treffer nummer 7. Hij bediende Marinos op maat die de bal netjes afmaakte. 7-1. Er werden, zoals eerder gezegd, veel duels uitgevochten en dan merk je dat ons team een goede balans heeft tussen technische spelers, spelers met inzicht, spelers met passie & strijd en vooral deze laatste twee zorgen voor de juiste balans waardoor we wedstrijden kunnen winnen. Zonder de Svennies, Brammies en Salmannies kan geen enkel team langdurig overwinningen boeken.

Sporting kreeg in de 35e, 37e, 42e, 43e, en 46e minuut opnieuw flink wat schietkansen, maar ook hier…helaas…niks…
Het wordt in dit verslag een beetje eentonig om alle schietkansen op te noemen die wij ook hebben gehad, hoewel deze wel netjes vermeld staan in de Coach Amigo app, (een aanrader voor coaches/leiders/ouders van andere teams).
In de slotfase vielen er nog drie doelpunten waarvoor wij konden juichen. 48e Dylan, 49e Selim, 50e Marinos. Stuk voor stuk prima goals. Maar laten we met beide benen op de grond blijven. Als wij tegen een tegenstander hadden gespeeld die wel alle kansen had benut, dan was nog maar de vraag of wij dit duel naar ons toe hadden kunnen trekken. Maar goed… gewoon blij zijn met deze prima overwinning en nog even nagenieten van deze 10-1 overwinning.

Volgende week 29 september een uitduel tegen Delta Sports’95. Aanvang 10.30 uur.