JO10-1 sterk spelend naar verdiende winst

13 oktober 2018
v.v. Woudenberg JO10-1 - G.V.V.V. JO10-1, zaterdag 13 oktober 2018

Vandaag stonden de blauwtjes onder begeleiding van coach Hikmet. De coach had een zeer gestructureerd plan uitgestippeld en hoewel de fanatieke tifosi voor de wedstrijd hem nog wilde adviseren, bleef hij “stick to the plan”. En dat pakte gruwelijk lekker uit. Nadat het zoeken naar een parkeerplaats wat uit liep, konden we een paar minuutjes over elf gaan aftrappen. Onze boys hadden er zin in, want vanaf minuut 1 werd er lekker gecombineerd en ‘lieten we het balletje gaan’.  En wat was het vaak genieten, het plezier, de inzet en de intentie om elkaar te vinden, lekker hoor!
 
Zoals wel vaker in het begin van een wedstrijd nam Marinos ook nu het initiatief. Helaas kwam zijn schot op de bovenzijde van de lat terecht. Er waren de eerste 5 minuten nog geen echte kansen waarneembaar. En dit had ook te maken dat Woudenberg goed aan het verdedigen was. Toch konden zij niet voorkomen dat Dylan (2x) en Akram de bal op het doel konden schieten. Afgelopen week was er nog geoefend op ‘afronden’. Toch werd er ook vandaag weer veel in de handen van de keeper geschoten of gewoon over. En nadat Woudenberg in de 7e minuut een bal over had geschoten, kwamen we toch 1-0 achter door een afstandsschot. Een prima treffer die laag in de linkerhoek binnengleed via de binnenzijde van het ijzerwerk. Mmm, dat was niet de bedoeling van goed positiespel. Ook verdedigen hoort erbij. 
 
Man of the match 
En hoewel Liam vandaag veel te doen had als aller aller aller laatste man en af en toe de coach enkele extra harttrillingen gaf door a la Onana spelers uit te kappen (met succes, dat dan weer wel) moeten we 1 speler er toch nog extra uitlichten. Vandaag was het Sven die met hart en ziel verdedigde, mannetjes uitkapte, perfecte slidings eruit gooide en zowaar nog strooide met crossballen. Vooral de eerste helft was hij een onneembare vesting en werd de tegenstander er moedeloos van, dat Sven steeds weer op de goede plaats stond. Dus Sven: Man of the Match!
Mede door Sven, maar zeker ook de anderen kwamen we in de 14e minuut op 1-1. Salman trof doel na een klein passie van Dylan. Kort hierop kreeg Salman weer een impuls, helaas nu geen goal. De 1-2 viel in de 17e minuut door een lekker hard geplaatst schot van Akram die in de linkerkruising neerdaalde. Liam moest tussendoor nog even een balletje uit de rechter bovenhoek plukken. Vlak voor de rust was er nog een schietkans voor Sven en hij had het verdiend, maar zijn schot ging over.
 
Schieten of niet schieten?
Het was goed om te zien dat Oscar vandaag knokte voor iedere meter, alleen heeft hij momenteel een beetje pech in zijn acties, maar Oscar…niet de moed opgeven. Lekker blijven voetballen en het scoren komt wel weer! In de 28e minuut ging een schot van Oscar helaas naast het doel, net zoals een minuutje eerder een doelpoging van Marinos. En 2 minuutjes later wederom een knal van Marinos die over ging. Voetballend waren wij Woudenberg prima de baas, alleen rondom het doelgebied, dan wordt het wat onrustig en daar waar we moeten schieten doen we het niet en daar waar het niet kan, doen we het wel, en daar ontstaan dan vaak counters uit die levensgevaarlijk zijn, omdat we met ons spel veel spelers voor de bal hebben. Liam moest daarop dan ook ingrijpen in de 30e minuut toen een Wombarg speler alleen op hem afkwam. Het liep met een sisser af en we behielden onze minimale marge van 1 doelpunt. Salman rukte op aan de rechterkant op aangeven van Liam en nadat er vanuit het ‘publiek’ “Salman schieten”!! werd geroepen, liet hij zijn linkervoet spreken en manouvreerde hij de bal via de linkerpaal diagonaal achter de verbouwereerde doelman. 1-3! Ondanks dat we een sterk veldoverwicht hadden, was dit wel even een opluchting voor het uitpubliek, die zichtbaar meer spanning hadden dan de Blauwen op het veld. 
 
“Schotfase" 
Vanaf de 1-3 zijn we niet meer serieus in de problemen gekomen, los van een goede wegkopbal op de lijn van Bram op een vrije trap van Woudenberg. Heeft u nog even? Er volgden tussen minuut 38 & 44 schoten van Selim (4x), Salman (1x), Marinos (2x), Bram (1x) en Oscar (1x). Het positieve was dan wel dat bijna alle schoten op doel waren die de keeper vrij gemakkelijk kon pakken. Het venijn zit hem bij ons vaak in de staart. Selim speelde zichzelf heerlijk vrij op links en knalde de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. 1-4. De wedstrijd was eigenlijk al gelopen, maar nu was het helemaal klaar bij de geel/zwarten. De 1-5 was een pegeltje van Akram, die strak onder de lat achter de keeper neerviel. Er kwam nog een speldenprik vanuit een Woudenbergse jongen. Pech voor hem. De bal ging op de lat. Goals smaken naar meer moet Akram gedacht hebben. Hij maakte de eindstand bekend in de 49e minuut. Enigszins fortuinlijk ging zijn schot via een lichaam van een Woudenberger in de andere hoek en zette daarmee de goalie op het verkeerde been. 1-6. 
Eindconclusie: een prima wedstrijd waarin we als team hebben gespeeld. Aandachtspunt blijft het kansen benutten en overzicht houden als we voor de goal komen. Maar ach…wie maalt daar nu nog om bij een overwinning. Dit is meer huiswerk voor Trainer Jesper komende dinsdag…