JO10-1 verliest in Vreeswijk

17 november 2018
v.v. Vreeswijk JO10-1 - G.V.V.V. JO10-1, Zaterdag 17 november 2018
 
We vertrokken rond acht uur vanaf ons mooie sportcomplex richting Nieuwegein waar we gingen spelen tegen Vreeswijk. Dit was voor ons een onbekende tegenstander. Helaas konden Salman (JO10-2) en Akram (niet fit om te spelen) niet meedoen. 
 
Snelle achterstand
Zo begonnen we op deze koude zaterdagochtend vol goede moed op het natte gras gevuld met mooie herfstbladeren aan een mogelijk spannende wedstrijd. En wat bleek? Binnen dertig seconden keken we al tegen een achterstand aan. Direct balverlies en een afstandsschot ging ver buiten het bereik van Liam via de binnenkant van de rechterkruising pardoes het doel in. 1-0. Daar werden de ouders ook niet echt warm van. De bal moet toch echt in het andere doel. Nadat Marinos zijn eerste poging naast het doel ging, konden we in de 4e minuut de handen warm wrijven. Dylan kwam op rechts goed vrij en die bediende de goed inlopende Marinos die vrij voor de keeper binnenschoot. 1-1. Nog geen anderhalve minuut later moest onze keeper zeer handelend optreden om de Vreeswijkse treffer te voorkomen. Toch kon hij niet voorkomen dat in de  6e minuut goal nummer twee van de thuisclub werd gemaakt. 2-1 achter dus. 
 
Kermis
Het spel speelde zich steeds af rond het middenveld en dan met name vanuit ons. Het voetbal was in de eerste fase gewoon niet goed. We leverden steeds de bal in bij de Vreeswijkers en daardoor kregen we in het begin geen grip op ons eigen spel. In de 10e minuut was er een uitstekende redding van de Vreeswijkse goalie op een schot van ons. En ook al voetballen we lekkerder op kunstgras, dit was echt een wedstrijd die we hadden kunnen winnen. En ook nu was er, net zoals in de wedstrijd tegen Deltasports, een felle tegenstander die fysiek erin kleunde, maar zeker erg fair speelde, hier zijn we vaak nog niet tegen opgewassen. Dus een training in “lichaam gebruiken”, kan wel op de kalender. In de minuten 7, 10, 11, 13 waren er schoten van Marinos, Sven, Dylan en Oscar die naast, over en vaak ook tegen de keeper werden geschoten. Het leek wel een kermis af en toe, maar we wilden maar niet die “teddybeer” winnen, oftewel scoren. Pech is misschien een excuus, maar bij ons is het de laatste weken cruciaal aan het worden. En opeens valt daar zomaar de 3-1. Niet goed inspelen richting het middenveld, balletje naar voren peren (die nummer 8 was een slot op de deur bij hun) en in een 1:1 situatie was Liam kansloos! Goal dus. Ondertussen hadden we al een korte pauze gehad, maar die had nog niet echt geholpen.  
 
Veldoverwicht
Bij een 3-1 achterstand is er in een pupillenduel nog niet zoveel aan de hand op het moment dat je ziet en voelt dat je de betere bent. Het veldoverwicht was behoorlijk in ons voordeel. Toch moeten we er van doordrongen zijn dat sommige teams fysiek sterker zijn en dat wij dan sneller de bal moeten rondspelen zodat we uit de duels blijven. We bleven goed combineren op driekwart van het veld, maar zodra de bal diep voorin kwam dan komt er een soort van ‘onrust’ van we moeten schieten, want dan maak je doelpunten. En dan kijken sommigen niet meer over de bal heen naar een collega teamgenoot die er beter voor staat. En zo hadden we in de 15e, 16e, 17e en 20e minuut prima schietkansen van Sven, Selim en Bram en was er in de 18e minuut één schot op ons doel van Vreeswijk. Hun keeper pakte vandaag ook een paar zeer goede ballen en zo kwamen we uit in minuut 21 en BAM! een bal die diagonaal vanuit het middenveld voor het doel kwam werd niet goed ingeschat en hun aanvaller stond geheel vrij en tikte hem binnen. 4-1. Vol verbijstering en het leek wel of het steeds kouder werd aan de zijlijn. Misschien vlak voor rust nog een aansluitingstreffertje? Maar dat werd ons ook niet gegund. De poging van Jaylen ging naast het doel.
 
Writersblock
Hopelijk zou de rust ons nog wat inspiratie geven. Direct na de rust werd er hoog druk gezet, maar dan moeten we niet alleen maar naar voren lopen. De tegenstander kon echt wel wat en een simpele schijnbeweging zorgt er dan voor dat we uit positie zijn. Maar daar was opeens Jaylen met een goed schot op doel, gevolgd door….een redding van hun keeper. Schoten van Bram en Marinos haalden ook nu weer niks uit, tot groot verdriet van de supporters, die er nog steeds in geloofden dat het kon. Om maar even te vermelden dat de schrijver vorige week een ‘writersblock’ had. Maar daar was vandaag totaal geen sprake van gezien de vele tekst hierboven. En nog voordat er staat dat we er in geloofden, lag de 5-1 er al in, in de 33e minuut. Een terugspeelbal werd door Liam in zijn handen gepakt, en volgens de regels dient er eerst een waarschuwing gegeven te worden door de spelbegeleider. Deze beste man besloot anders en kende Vreeswijk een vrije trap toe. Deze ging eerst in de muur. Uit de rebound werd deze alsnog binnen geschoten.
Het mooie van vandaag was wel dat de jongens bleven knokken en bleven combineren en er zaten echt hele mooie combinaties tussen waarbij de verticaal blauw gestreepten alleen maar naar konden kijken. En daar was dan opeens een goed gelukt afstandsschot van Marinos die onder het latje erin ging. 5-2. Nog 14 minuten te spelen boys! De fans gingen steeds meer richting de zijlijn staan om de jongens te motiveren. Kort hiervoor schoot Vreeswijk nog een bal op de paal. Oscar had mooie acties aan de zijlijn en plaatste daarna vaak de bal richting het centrum en dan ging de bal weer mooi rond. En ook Selim had er vaak het oog in om spelers goed ‘weg te zetten’. En dan hadden we vandaag Jaylen met zijn rushes die dan helaas geen vervolg kregen of dat we niet goed aansloten. 
 
Gifbeker
Normaal geven we flink gas in het derde kwart en voetballend was dat ook zo. Toch kwamen we vandaag wel vaak in de positie maar het kruit in de schoenen was verschoten voordat de bal bij het doel aankwam. Met nog een klein kwartier te spelen zou het gezien het spelbeeld nog moeten kunnen boys. Dus vort, vort, gas d’r op en GO! Er volgden nog 2 schoten vanuit ons en in de 40e minuut een schotje naast het doel van ons. De spreekwoordelijke gifbeker was nog niet leeg voor onze toppers. Een Nieuwegeiner mocht vrij schieten en via de handen van Liam ging de bal uiteindelijk in het doel. 6-2. De laatste vijf minuten persten wij er een slotoffensiefje uit. Jaylen kreeg twee mogelijkheden, waarbij de tweede een mooie treffer opleverde. Jaylen ging als een heuse Mbappé dwars door het hart van hun defensie en schoot de bal onberispelijk binnen. 6-3. En zoals 6x eerder deze ochtend was de laatste druppel in de gifbeker die opgeslurpt werd door de thuisclub. Een losse flodder van achteruit werd naar voren gepeerd, kwam toevalligerwijs bij een jongen terecht in exact hetzelfde shirt als de jongen van de losse flodder. Die wist wel raad met dit gekke balletje en wipte hem over Liam heen. 7-3. De scheids…sorry spelbegeleider besloot dat het te koud was geworden (blijkbaar) en floot 2 minuten voor tijd af. Toch hadden wij de overwinning niet naar ons toe kunnen trekken in die laatste twee minuten, daar moeten we eerlijk over zijn… Dan willen we graag afsluiten met een analyse van onze eigen trainer Jesper:
 
“Wij waren wel de enige ploeg die wilde voetballen. De tegenstander schoot alles naar voren en wonnen de grabbelduels waaruit ze scoorden”.


Sven wordt geholpen door spelbegeleider nadat hij even geblesseerd raakte.