JO10-1 weer flink op schot

25 november 2018

Aanvangen om 9.30 uur op ons 3de veld was een goede basis voor een lekkere ‘kouwe’ pot voetbal. Er was veel reuring op het sportpark en dat betekent vaak veel gezelligheid. Met onze minimascotte Kaya die inmiddels al geregistreerd staat als toekomstig lid bij G.V.V.V. Alleen weten zijn ouders dit nog niet…

Van onze zijde afwezig Akram die nog niet fit is, Marinos was er wel maar zou aankijken of het zou gaan. En op het laatste moment was het nog even onzeker of Bram erbij kon zijn. En gelukkig kon hij toch nog komen. Respect!!

 

Trein

Voordat alle fans plaats hadden genomen op de staantribune liet Oscar ons al juichen. Na een assist van Dylan maakte hij de 1-0. We lieten van meet af aan zien dat we geleerd hebben van het vorige (sportieve) fysieke duel. Er werd goed gecombineerd en daaruit kwamen knappe schoten van Dylan, die had er zeker in gemogen, en Oscar, nou vooruit die had er ook in gekund. Tussen die schoten door kwam DVSU er goed uit via de omschakeling en moest Liam handelend optreden. We konden niet voorkomen dat het sterk vooruit voetballende DVSU op gelijke hoogte zou komen. Via een afstandsschot werd dit gerealiseerd in de 7de minuut. 1-1.

We waren niet onder de indruk van de lengte van de tegenstander en bleven de bal goed rond spelen zodat we niet in de duels hoefden te komen. En daarmee komen wij gelijk uit bij Dylan die een topochtend had. Met zijn ‘out of bed’ look wist hij regelmatig de Utrechters op het verkeerde spoor te zetten met de bedoeling ze meteen met de trein naar huis te sturen, alleen moest het duel nog even uitgespeeld worden, maar dat terzijde!
In de 9de minuut schoot ‘Dil’ nog naast het doel en kort hierop raakte hij de lat. Liam moest voor het einde van het eerste kwart nog één keertje adequaat ingrijpen, en in de 12 minuut schoot de DVSU speler een schot over het doel. Zo even op adem komen, want het tempo zat er aardig in.

 

D-Day

Er werden zoals gewoonlijk na een kwart weer wat wissels ingezet, maar in dit topteam maakt het allemaal niet zoveel uit. Iedereen is op zijn manier van flinke waarde voor dit team. DVSU had geen zin om zonder punten naar huis te gaan en lieten dit zichtbaar blijken. Op het moment dat zij de bal ontvingen op het middenveld werden ze erg gevaarlijk en zochten ze naar de combinaties. Wij keken dan ook snel na de break tegen een achterstand aan en in de 15de minuut werd het 1-2. 

Zoals eerder gezegd was het D-Day, want deze “D” Maakte in de 16e en 17e minuut de 2-2 en 3-2. Waarbij hij geassisteerd werd bij de laatste treffer door Jaylen die de bal via de onderkant van de lat bij spits Dylan zag komen. Een intikker was het gevolg. De keeper van DVSU kon zeker een aantal keren goed handelend optreden in het tweede kwart maar toch konden hij en zijn team mates de dadendrang van “Super-D” niet tegenhouden.

In de 20ste minuut via een assist van Bram (gaaf!) en in de 23ste minuut met een goede pass van Marinos. Een 5-2 voorsprong was wel erg lekker zo vlak voor de rust. Kort hierop kwam Liam best wel ver uit zijn doel en de aanvaller van DVSU had de bal voor het binnenschieten, maar hoppa! daar was Sven die zijn hele hebben en houwen voor bal gooide en de bal via zijn lichaam naast het doel zag gaan, wat een geweldige redding was dat en zo voorkwam hij een zeker doelpunt. Één minuut later ‘bedankte’ Liam Sven voor zijn inbreng. De bal kwam terug uit een aanval van ons en de bal kwam voor de voeten van Liam die de bal perfect raakte en vanaf het middenveld over de keeper heen schoot. 6-2! Meteen gingen we over naar de rust.


Doelman Liam Verbaarschott is in dit geval de reddende engel.

 

Omschakeling

Gelukkig gingen we snel weer verder want de voetjes en handjes van de supporters gingen al aardig tintelen. Ons derde kwart ging van start. Het is of wij geven gas of wij laten ons verrassen. Nou helaas was het vandaag het laatste. In de eerste minuut na rust was daar een treffer van DVSU. We stonden te slapen, hoe kan dat nou, in die vrieskou? 6-3.

We raakten op zich niet de grip kwijt maar de omschakeling was behoorlijk onder de maat aan het raken. Liam kon na deze treffer weer in actie komen en gelukkig lukte dit. Via een goede actie van Salman in de 30ste minuut stond daar pardoes de 7-3 in de Coach Amigo app.
De Lunetters gaven zeker niet op en roken een beetje bloed en ze gingen daar perfect mee om. Zij scoorden in de 35ste minuut 2x achter elkaar, nadat ze daarvoor nog een kans hadden gemist. ‘Come on boys’, wat gebeurt er? En zo stond het 7-5. Er waren nog goede mogelijkheden voor Salman en Selim maar die verzanden in niks en moest hun allerlaatste man nog een keer sterk optreden.

 

Hartverwarmend

Coaches Jesper en Sijmen gooiden voor het laatste kwart een paar verse wissels erin. Bram mocht vandaag zijn tweede assist op zijn naam schrijven. Dylan hoefde de bal alleen nog maar af te maken, na een goede actie. 8-5. We spreken van de 39ste minuut. Selim die vandaag weer menig  Utrecht speler op het verkeerde been zette en heel sneaky de bal nipt met de punt van maatje 34 wegtikt, mocht de 9-5 maken. Weer was het DVSU die aanhaakte en zes minuten voor tijd de 9-6 maakte.

Het blijft een raar spelletje. In de slotminuten van dit heerlijke duel die zeer fair gespeeld werd, waren er nog schoten op doel van Selim en Oscar. In beide gevallen was hun keeper de betere en stond de lat ook nog in de weg. Het slotakkoord was van onze captain Selim die na een prachtige individuele actie zichzelf beloonde met een mooi afstandsschot 10-6.
Het was helemaal top om te zien dat er voor iedere meter geknokt werd en dat we voetballend gezien tot schitterende combinaties in staat zijn.
Namens alle supporters: jongens bedankt dat jullie ons een hartverwarmend duel hebben voorgeschoteld in de kou.

G.V.V.V. JO10-1 - DVSU JO10-1 10-6 (6-2)

Tekst en foto: Paul Verbaarschott