JO10-1 wint in en tegen Baarn

18 mei 2019
Zonder de afwezige Selim gingen we op pad naar sv Baarn. Na vele rondjes rondom het sportpark konden alle auto’s zich nestelen in het wagenpark rondom de plaatselijke voetbalvereniging. We speelden in de prachtige witte outfits van Q-bil, had ik het al gezegd? www.qbil.nl 
 
‘Groene gozer’
Baarn schudde ons meteen een ‘beetje’ wakker. Hun eerste schot werd gepareerd door Liam. In de daarop volgende minuten waren wij te gehaast. De boys wilden te snel op doel schieten. Van meet af aan was het duidelijk dat zij een goede goalie hadden. Nadat een redelijk schot van Sven, naast ging, was het schot van Akram op doel. Hun keeper kon voor het eerst goed in actie komen. Het spel golfde een beetje op en neer en we hadden moeite om steeds ‘in’ de bal te komen, waardoor we steeds achter de spreekwoordelijke feitjes aanliepen. Het kost zoveel meer energie om steeds te moeten omschakelen. Maar het leverde natuurlijk niet alleen kleine teleurstellingen op en zeker ook goede mogelijkheden. Zoals gezegd te vaak en te snel schieten daar werd die keeper niet echt nerveus van. Een schot wederom van Akram en kort daarop van Bram werden onschadelijk gemaakt door die ‘groene’ gozer in de goal. Zij kamer er voetballend niet aan te pas in die zin, dat ze zeer gevaarlijke kansen creëerden. Toch toonde Baarn ontzettend veel strijd en passie en op basis van teamspirit speelden zij goed mee en was de wedstrijd redelijk gelijkwaardig. Beide keepers moesten vlak voor het einde van het eerste kwart nog goed in actie komen om gevaarlijke situaties te ontkrachten. Dit deden zij beiden prima! Het laatste wapenfeit voor minipauze nummer 1 was een schot van Baarn dat naast ons hok ging.
 
Voortouw
Het tweede kwart kunnen we heel kort over zijn. Er was een schot te noteren van Marinos en een poging van Baarn. Beiden gingen er niet in. Zelfs een afstandsschot van Liam zeilde links naast de paal en hun keeper had hier goed het oog in. En daar waar je zelf niet geheel lekker in de wedstrijd zit, los van een paar goede combinaties, dan neemt de tegenstander wel het voortouw. In minuut 24 scoorde Baarn. Oog in oog met Liam bleven zij kalm en schoten de bal beheerst binnen. Wij kregen nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de scrimmage voor het doel leverde ons alleen maar het fluitsignaal op van de rust…
 
Niet cadeau
Na de grote rust gingen we wat beter combineren en kregen we ook zeer goede mogelijkheden. Een schot van Salman werd prachtig door de keeper gepakt. Daarna twee goede mogelijkheden voor Jaylen. Wederom was de ‘torwart’ (= duits voor doelman) op zijn plek om weer een poging onschadelijk te maken. Jaylen en zijn teamies zouden eindelijk beloond worden na eerst nog een schotje van Akram dat naast ging. Vanuit de opbouw ging het daarna fout bij Baarn. Een pass door het midden werd geheel gemakkelijk ingeleverd bij Jaylen, alsof hij er al op stond te wachten. Het was een kwestie van de bal goedleggen en aanhalen. BAM! Balletje in de linkerbenedenhoek. Dit is de manier om een goede keeper te verschalken. 1-1 in de 28e minuut. We kregen het vandaag zeker niet cadeau en er zijn nog wel wat mooie puntjes om op te trainen om het spel makkelijker te maken. Jaylen was wederom aan de buurt om hard uit te halen. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal het veld weer in. Er werd vandaag vanuit onze zijde goed verdedigd en dat mag ook weleens gezegd worden. We zaten er fel op en probeerden toch de voetballende oplossing te vinden hoewel dit niet altijd lukte. Het lijkt wel of we aan het eind van het seizoen de beste keepers krijgen voorgeschoteld. Na een schot van Salman, was weer hun keeper die als beste uit de bus kwam. Baarn kreeg een corner aan de linkerkant. Zonder in te dribbelen schoot die speler de bal direct vanuit de corner in het doel. Na wat over- en weer discussie werd de treffer geannuleerd. En bleef het 1-1. 
 
Tikkie-takkie
We kwamen toch weer op een achterstand. De bal werd teruggelegd op de keeper van Baarn en die schoot van grote afstand de bal strak onder de lat, prachtige treffer! 2-1. Schoten van Akram en Sven leverde ook niks op…nou het wordt toch wel even billen knijpen, als we de winst nog willen pakken. Want in de 38e minuut moest Liam nog adequaat ingrijpen op een goede doelpoging van Baarn. Nadat Dylan nog een kans niet tot goal wist te promoveren, lukte hem dit 60 seconden later veel beter. Een zeer goede individuele actie van Akram op links, waarbij hij twee spelers te kijk zette en daarna goed het overzicht hield, hoefde alleen nog maar bekroond te worden met een doelpunt. Dylan speelde zichzelf goed vrij, Akram had er het oog in. Legde de bal heerlijk klaar en Dylan rondde perfect af. 2-2. Jammer dat we het tikkie-takkie gevoel niet langer vast kunnen houden in zo’n wedstrijd als deze want dan maken we het ons een stuk gemakkelijker. De wisselvalligheid per helft breekt ons nog steeds net niet op…en dat was ook in dit duel het geval. vier minuten voor tijd stond het nog steeds dubbel twee. Het grootste talent bij Baarn liet zijn handen maar weer eens wapperen en pakte voor de verrassing een lekker balletje dat via de voeten van Akram kwam. In de laatste paar minuten kwam Oscar weer in het veld. Getergd dat hij was, liep hij goed mee in de counter. Marinos hield vanaf het middenveld goed het overzicht en gunde Oscar de kans. Ozzie nam de bal goed aan en pegelde hem linksboven in het hoekje. 2-3. Dit mochten we gewoon niet meer weg geven boys!
 
KLADDER!!!!
En toch was er daar concentratieverlies…er was een intrap voor de Baarnaars aan de linkerzijde. Hun speler dribbelde in en schoot heel verassend de bal in de, volksmond genoemde, lange hoek en daar was zomaar de 3-3. Best wel balen en onnodig. Als wij goed voor de bal waren gekomen, dan had dit schot er uit gehaald kunnen worden. Het duel stevende af op een gelijkspel, waar Baarn, denk ik, zeer content mee kon zijn. Wij toch minder. Een onachtzaamheidje achterin bij de groenen. Zij passten de bal door het centrum verkeerd (net zoals bij onze 1e treffer) in en dit was een buitenkansje voor ‘Utrechter’ Dylan. Een snelle aanname gevolgd door los kruit in de rechterschoen. KLADDER!!!! een onhoudbaar schot was het gevolg en tevens een doelpunt. 3-4. De blijdschap was groot. En zo konden we met opgeheven hoofd richting Veenendaal afreizen. 
 
Statistieken
24e 1-0 sv Baarn
28e 1-1 Jaylen
34e 2-1 sv Baarn
41e 2-2 Dylan
46e 2-3 Oscar
48e 3-3 Dylan
49e 3-4 Dylan
 
Tekst: Paul Verbaarschott