JO10-1 wint op wilskracht

9 februari 2019

Wedstrijdverslag Roda’46 JO10-1 - G.V.V.V. JO10-1
 

JO10-1 wint op wilskracht
 
Half elf gingen we van start op veld 3a bij Roda’46 te Leusden. Nog niet zo heel lang geleden hadden wij al thuis in de beker gespeeld tegen hen. In een knotsgek duel wonnen wij in de blessuretijd met 6-5 en daardoor spelen wij ons volgende bekerduel op 23 februari in en tegen Maarssen. En hoewel dit bekerduel gewonnen werd, hadden wij het niet gemakkelijk. Zij hebben een aantal boys met bovengemiddelde technische capaciteiten waar wij het heel lastig mee hadden en ook vandaag bleek dit weer zo te zijn. 
 
Individuele klasse
Zoals gezegd, om half elf gingen we van start en wisten we dat goed voetbal bijna onmogelijk was gezien de hevige windvlagen die schuin over het veld hun dienst deden. Roda liet meteen merken dat er niets te halen viel, nou dat zouden we nog weleen zien. Twee teams hebben kansen en als je er meer scoort….afijn, ter zake! In de overgang tussen minuut vijf naar zes, kwam er op de linkerflank een dieptebal en Selim kon hem eigenlijk niet ‘hebben’. Gelukkig was daar koning Wind die een handje hielp en de bal flink afremde. Selim reageerde hier zeer adequaat op en stelde Jaylen in staat vanaf links om te scoren. De bal kwam goed laag voor het doel en Jaylen was sneller dan hun keeper en tikte hem beheerst er langs. 0-1! Dat is nog eens fijntjes starten. Kort hierna moest Liam handelend optreden op een dieptebal die als volley gedeponeerd werd. Pardoes was daar een assist van Jaylen op Dylan die een lekker goaltje maakte. 2-0. En hoewel dit deed vermoeden dat het simpel ging omdat we na amper elf minuten spelen 2-0 voor stonden, was het veldspel niet goed en zag je dat Roda heel veel individuele klasse had. Zo pardoes als Dylan zijn goal viel, zo opeens kwam Roda via een afstandsschot weer in de wedstrijd. Deze bal was onhoudbaar voor onze goalie en verdween hoog onder de lat in de rechterbovenhoek. 1-2. Amper drie minuten later werd de stand weer gelijk getrokken. Wij werden op rechts simpel uitgekapt en de Roda speler kon naar binnen dribbelen en de lange hoek uitzoeken en hoewel dit kon, deed hij dit ook, 2-2.  


Selim is sterkste in duel met Rodaspeler
 
Invasie
Onze boys kregen maar geen grip op de functionele trucjes en schijnbewegingen van de Roda mannen. We stapten steeds te vroeg in in plaats van met de man mee te lopen. Toch konden we ze met kunst- en vliegwerk behoorlijk van ons doel afhouden of op het laatste moment toch ten koste van een hoekschop een doelpoging verijdelen. Omgekeerd en vice versa kwam er een heuse invasie vanuit het Roda kamp. In de 16e, 19e, 20e, 21e, en nog een keer de 21e minuut volgde er een kanonvuur aan schoten die zeker hard waren en op het doel, maar om en om ook naast het doel vlogen. Prima toch? En wat gebeurd er als de tegenstander niet kan scoren? Juist! Dan doet Oscar het maar. Aan onze linkerkant pakte Oscar de bal op na slordig balverlies vanuit Roda kant. Hij liep naar binnen en schoot de bal snoeihard via het lichaam van de keeper in het netje. BAM! 2-3. Toch lieten wij het gebeuren dat Roda op de valreep van de rust weer op gelijke hoogte kwam. Wederom slordig ingrijpen vanuit ons en daar stond als een duveltje uit het doosje een “Rooie” vrij en die schoot de bal beheerst in de linkerhoek. 3-3. Kort hierop klonk het laatste fluitje voor de rust.
 
Kruin
Zoals verwacht, door de in grote getale meegereisde fans: lees ouders, ging Roda weer goed verder met hun veldspel en zoals deze schrijver in het begin aangaf dat goed voetbal bijna niet mogelijk was, liet Roda het tegenovergestelde zien. Door middel van vloeiende korte combinaties wisten zij elkaar goed te vinden en het was met vlagen mooi om te zien, dat zij vasthielden aan hun spelconcept. Roda schoot voor de zoveelste keer vandaag binnen vijf minuten drie keer op en over het doel. En daar tegenover stelde Jaylen een bal op de paal in minuut 34. Een van de kleinste mannen van het veld mocht een doelpunt aantekenen en dat was Selim in de 36e minuut. Via een mooie, intrap van Marinos, kwam Selim goed voor zijn man en zoals hij altijd met zijn teen de bal op het laatste moment wegspeelt, deed hij dit nu met de punt van zijn kruin. Hij schampte de bal maar dit was meer dan voldoende om de bal via de binnenkant van de paal binnen te zien glijden. 3-4. Vanaf de tweede helft was de wind ons iets te gunstig gezind, elke uittrap van Liam vloog over het doel, zij het via een stuit of naast het doel. Deze wedstrijd geen succes in ieder geval. 

Uiterste concentratie bij corner van Roda’46
 
Wilskracht
Roda bleef steeds gevaarlijk maar kwam niet heel dicht bij het doel tot de 40e minuut toen een bal snoeihard op onze paal kwam. Hier kwam verder niets uit. Het was Akram die nog een schot naast het doel zag gaan in minuut 42 nadat Selim hem vanuit de corner goed had teruggelegd. Gelukkig bleven we strijden als team en dat is zeer positief als het voetballende gedeelte niet zo gladjes verloopt. De wedstrijd kon in de slotfase nog alle kanten op, maar Dylan maakte aan alle Leusdense hoop een eind door, na goed doorzetten van Oscar waardoor de bal eindelijk bij Dylan kwam en hij doeltreffend afronde. 3-5. Het laatste woord was nog aan Roda, maar ook deze poging ging naast het doel. En zo wonnen we dit duel zonder goed te spelen, maar puur op wilskracht en toch ook wel het missen van veel mogelijkheden van Roda. Soms is het zo… 

Statistieken
6e 0-1 Selim
11e 0-2 Dylan
11e 1-2 Roda’46
14e 2-2 Roda’46
24e 2-3 Oscar
25e 3-3 Roda’46
36e 3-4 Selim
48e 3-5 Dylan
 
Tekst: Paul Verbaarschott