JO17-1 deelt een pak slaag uit aan Buitenboys!

30 september 2018

G.V.V.V. JO17-1 heeft in de eerste thuiswedstrijd van de competitie in de vierde divisie een mooi visitekaartje afgegeven. Buitenboys JO17-1 werd dik verdiend met een 5-1 nederlaag terug naar Almere gestuurd. De invallers speelden een grote rol bij de overwinning, die tot stand kwam door twee goals van Bilal, een rake penalty van Joey en twee goals van Hamza.

Onder een heerlijk herfstzonnetje gaat de wedstrijd van start, met op de bank deze keer Hamza, Maurits, Hugo, Waylon en Soufyan. Jay is geschorst vanwege zijn rode kaart van vorige week. De blauwen komen erg goed uit de startblokken en zetten Buitenboys vast op hun eigen helft. Het leidt al meteen tot een kans, als Joey vanaf ongeveer 28 meter schiet en de keeper de bal maar net uit de hoek kan tikken. De corner die daaruit volgt is ook gevaarlijk, Maarten kan inkoppen maar mikt net te hoog. De druk van G.V.V.V. houdt aan. We zien een mooie actie van Bilal aan de rechterkant. Hij schudt een aantal tegenstanders af en kan een prima voorzet afleveren, er zijn echter geen medespelers die er een voet tegenaan kunnen krijgen. Na een kwartier is pas het eerste schot op doel van Buitenboys te noteren, maar die is een prooi voor Olaf.

Buitenboys op voorsprong

Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor de blauwen, maar een minuut later komt Buitenboys uit het niets en tegen de verhouding in op voorsprong. De verdediging is even de weg kwijt, wordt uitgespeeld en de bal wordt zo maar binnengeschoven. G.V.V.V. moet zich even herpakken na deze tegenslag. Anthony moet noodgedwongen het veld verlaten met een spierblessure en wordt vervangen door Waylon. Tien minuten na de voorsprong van de Almeerders heeft G.V.V.V. de controle weer enigszins terug. Joey heeft een goede kans op de gelijkmaker als een ingooi achter de verdediging valt en kan uithalen. De bal kan in de korte hoek worden gepakt door de keeper.

Twee keer Bilal

Bij een goede aanval van de blauwen wordt de verdediging van Buitenboys uit positie gespeeld. Uit een voorzet van Joey kan Bilal helemaal vrij binnenschieten, dus is het na een half uur spelen weer gelijk. De controle over de wedstrijd is weer in handen van G.V.V.V. en er komen meer kansen voor de thuisploeg. Eén ervan is voor Waylon, als hij de bal krijgt aangespeeld in de zestien. Hij draait en schiet van dichtbij, maar de bal gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust is het wel raak. Plotseling verschijnt Bilal helemaal alleen voor de keeper. Die komt nog wel goed uit zijn doel, maar hij wordt behendig omspeeld en de bal gaat erin: 2-1.

Frustratie

Intussen merken we dat bij onze gasten de frustratie over het verloop van de wedstrijd oploopt. Het blijft vooralsnog bij onderling gemopper. De tweede helft start met Maurits, die in het veld komt voor Rens en Soufyan, die Robin moet vervangen omdat hij licht geblesseerd is. De blauwen zitten nog steeds lekker in de wedstrijd, met enkele kansen voor Joey tot gevolg. Hij kopt voorlangs uit een mooi genomen vrije trap van Maarten. Daarna mag hij een vrije trap nemen na een overtreding op Bilal. Het schot is goed, maar belandt in de handen van de keeper.

Twee penalty’s

Buitenboys krijgt een kwartier na rust een ideale mogelijkheid om weer gelijk te komen, via een penalty. Olaf krijgt geel wegens duwen en de bal gaat op de stip. De mogelijkheid is echter niet aan de gasten besteed, want de bal gaat over het doel. G.V.V.V. behoudt de controle over de wedstrijd. Er wordt weliswaar niet zo veel gecreëerd, maar ook niet al te veel weggegeven. De beslissing valt in de 26e minuut als Bilal wordt neergelegd aan de rand van het strafschopgebied. Joey schiet de 3-1 vanaf de stip onberispelijk in de hoek en de blauwen zitten op rozen.

Opstootjes

Het is te begrijpen dat deze gang van zaken niet zo goed is voor de stemming in het team van Buitenboys. Er wordt wat geprovoceerd en er ontstaan meerdere kleine opstootjes. Bilal is er een paar keer bij betrokken en wordt uit voorzorg naar de kant gehaald voor Hamza. Hugo komt in het veld voor Maarten. Intussen laten de wissels zich gelden. Maurits doet uitstekend verdedigend werk en Waylon laat een aantal gevaarlijke acties zien. Als de blessuretijd al loopt zet hij een aanval op met Hamza, die alleen voor de keeper opduikt en de 4-1 binnenschiet. En alsof het nog niet genoeg is scoort hij via Hugo ook nog eens de 5-1.

We hebben genoten van een spannende en enerverende wedstrijd. William en Koen stralen van trots. William zegt dat we verdiend gewonnen hebben en benadrukt dat de wisselspelers hebben laten zien dat in een team alle spelers belangrijk zijn. Deze overwinning smaakt naar meer, hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar volgende week, als er weer een thuiswedstrijd tegen De Meern op het programma staat. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.00 u op veld 2.

Tekst: Luc Scholtus