JO17-1 dieper in de problemen door onverdiend verlies

7 april 2019

Ondanks goed spel en controle over een groot deel van de wedstrijd is het de JO17-1 niet gelukt punten over te houden aan het uitduel tegen asv Dronten. G.V.V.V. kwam door doelpunten van Joey van de Steeg twee keer terug van een achterstand, maar kon niet voorkomen dat Dronten kort voor tijd de winnende treffer produceerde: 3-2. Een onverdiende en zure uitslag, want daardoor zakt G.V.V.V. weer terug naar de voorlaatste plaats en wordt het nog knokken om p/d wedstrijden te voorkomen.

Na een fase van aftasten is de eerste kans van de wedstrijd voor de blauwen. Na een goede aanval via Robin, Joey en Anthony wordt een corner verdiend. De corner van Bilal wordt door Joey ingekopt, maar door een speler van Dronten van de lijn gehaald. In de tegenaanval is ook Dronten gevaarlijk. Een vrije trap vlak bij de hoekvlag leidt tot een schot van dichtbij in de korte hoek, die kan worden geblockt door de verdediging. Een afvallende bal wordt hoog richting G.V.V.V. doel geschoten. Olaf denkt de bal over te kijken, maar de bal belandt op de lat. G.V.V.V. speelt prima en begint steeds meer controle te krijgen over de wedstrijd, vandaar dat de voorsprong van Dronten in de zestiende minuut uit het niets komt. Dronten weet de achterlijn te halen en een voorzet te geven, die van dichtbij wordt ingeschoten. Olaf weet nog knap te redden, maar de rebound gaat alsnog in het doel.

G.V.V.V. op gelijke hoogte

De blauwen pakken de draad weer goed op na deze tegenslag, want na de aftrap vuurt Jaidy een voorzet af richting tweede paal, die maar net door de inlopende Anthony wordt gemist. Drie minuten later komt G.V.V.V. op gelijke hoogte. Joey geeft een diepe bal op Jaidy die de bal net voor de achterlijn weet voor te zetten. De doorgelopen Joey geeft het laatste zetje en het is 1-1. Dronten heeft moeite met het feit dat de blauwen er continu kort op zitten en komt daardoor niet echt aan voetballen toe. G.V.V.V. komt na bijna een half uur spelen bijna op voorsprong, als Anthony een paar schitterende passeerbewegingen laat zien langs de achterlijn. De bal gaat uiteindelijk net voorlangs.

Doelpunten uit het niets

In de vijfendertigste minuut scoort asv Dronten weer en geheel tegen de verhouding in. Na een ingooi komt de bal in de drukte voor het doel terecht en kan worden binnengetikt. Na rust komt Dronten wat beter uit de kleedkamer en heeft voor het eerst in de wedstrijd de overhand. Nadat Dronten al een keer van dichtbij hard en hoog overschoot, belandt een gevaarlijk schot richting korte hoek in het zijnet. Daarna is het Bilal die een vrije trap door de keeper over het doel getikt ziet worden. En dan is het weer Dronten met een grote kans met een schot uit een goede voorzet die maar net naast gaat. In de 58e minuut is het de beurt aan G.V.V.V. om uit het niets te scoren. Een mooie aanval via Jaidy en Bilal eindigt bij Joey, die knap wegdraait bij zijn tegenstander en de bal in de hoek krult: het is weer gelijk!

Teleurstellend en onverdiend

De goal helpt G.V.V.V. weer terug in de wedstrijd, het neemt de controle weer over. Een punt zou natuurlijk een prima resultaat zijn tegen de nummer vijf. Maar helaas gaat het toch nog mis. Balverlies bij het uitverdedigen zorgt ervoor dat een aanvaller van Dronten door kan lopen en vrij kan uithalen, Olaf is kansloos en de 3-2 is een feit. In de laatste minuut krijgt G.V.V.V. nog een enorme kans om op 3-3 te komen, maar het lukt Bilal tot twee keer toe niet om de trekker over te halen.

Gezien de wedstrijd is dit resultaat teleurstellend en vooral onverdiend. Een grotere teleurstelling volgde later, toen de andere uitslagen bekend werden. Door de onverwachte winst van Elinkwijk tegen koploper DVS ’33 en de net zo onverwachte overwinning van Buitenboys op nummer drie De Meern vinden we G.V.V.V. terug op de voorlaatste plaats. De thuiswedstrijd, volgende week tegen Elinkwijk, is dan ook enorm belangrijk bij de strijd om rechtstreekse handhaving. De wedstrijd wordt om 13.00 uur gespeeld op veld 2.

asv Donten JO17-1 – G.V.V.V. JO17-1 3-2 (2-1)

Scoreverloop: 16. asv Dronten 1-0, 20. Joey van de Steeg 1-1, 35. asv Dronten 2-1, 58. Joey van de Steeg 2-2, 73. asv Dronten 3-2.

Gele kaart: 70. asv Dronten.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Sem van den Hoek, Anthony Willemsen (48. Maarten Baerends), Ruben Ravesloot (78. Waylon Kampert), Robin Scholtus (40. Soufyan Adnane), Bilal Tmim, Maurits Suvé (61. Hamza el Mansouri), Jay Hofman.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus