JO17-1 eindigt seizoen met opgeheven hoofd

26 mei 2019

De JO17-1 wist zich vorige week door winst op De Meern te handhaven in de vierde divisie. Daardoor viel bij de laatste competitiewedstrijd tegen kampioenskandidaat DVS ’33 niets meer te verliezen. Bij winst van G.V.V.V. en verlies van Houten zou G.V.V.V. nog wel de periodetitel kunnen pakken en dus nacompetitie. Voor nummer twee DVS was dat anders. Er moest gewonnen worden en dan was het afhankelijk van het resultaat van koploper Houten. In een spannend duel kwam G.V.V.V. in de derde minuut brutaal op voorsprong, maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in DVS en verloor met 1-2. Later die middag bleek ook Houten gewonnen te hebben, dus zijn zij kampioen geworden.

Bij de eerste aanval van G.V.V.V. is het direct prijs. Joey draait op het middenveld mooi weg bij zijn tegenstander en bedient Jaidy precies op maat. Zijn voorzet kan door Bilal onder de keeper door in het doel worden geschoven. DVS moet een tijdje herstellen van deze onverwachte tegenslag. Ze zijn onrustig aan de bal en moeten steeds beducht zijn op de snelle uitbraken van de blauwen. Na een kwartier spelen krijgen ze de eerste kans. De gevaarlijke situatie wordt opgelost door Olaf en Jay, die de bal uit de doelmond weet te werken. Het fysiek sterke DVS ’33 komt steeds beter in de wedstrijd en dringt steeds meer aan. Een DVS speler dribbelt in, speelt zich vrij en schiet. Olaf weet met zijn vingertoppen te redden. De corner is ook zeer gevaarlijk, wordt bijna bij de eerste paal binnengetikt, maar ook nu is Olaf de situatie meester.

Gelijkmaker DVS

In de 26e minuut komt DVS op gelijke hoogte. Na onnodig balverlies kan de bal van dichtbij worden binnengeschoten. Maurits krijgt daarna nog een aardige mogelijkheid om te schieten bij een corner, maar hij stuit op de Ermelose keeper. Meteen daarna had G.V.V.V. weer op voorsprong kunnen komen. Bij een mooie aanval wordt een voorzet van Jaidy teruggelegd door Anthony. Bilal haalt uit, maar het schot gaat via een tegenstander naast. Daarna is DVS weer een paar keer gevaarlijk. Een goede voorzet wordt rakelings over gekopt. Een gevaarlijke situatie dichtbij het doel kan worden opgelost door Robin en Olaf, die ook een goede vangbal in huis heeft op een afstandsschot. Vlak voor rust moet Joey noodgedwongen worden gewisseld voor Maarten vanwege een blessure.

Einde seizoen

Drie minuten na rust komt DVS op voorsprong. Robin probeert een bal weg te werken, dat lukt maar half. Levi probeert het nog eens, raakt de bal verkeerd en hij gaat helaas over de doellijn. De rest van de tweede helft blijft DVS de bovenliggende partij, G.V.V.V. kan er niet zo veel meer tegenover stellen. De inmiddels in het veld gekomen Waylon krijgt nog een goede mogelijkheid als hij alleen voor de keeper verschijnt. De zoals gewoonlijk gretige spits versiert even later handig een vrije trap net buiten de zestien. De trap van Jaidy is perfect en de bal gaat mooi richting de rechter bovenhoek. De redding van de DVS keeper is minstens even fraai. In de slotfase zijn er aan beide kanten nog goede kansen. DVS plaatst een gevaarlijke aanval. De achterste linie lijdt balverlies, Olaf redt knap op een inzet van dichtbij. Anthony steekt perfect op Jaidy, die alleen door kan. De keeper van DVS is net op tijd zijn doel uit. Tot opluchting van DVS fluit de scheidsrechter voor het einde van de niet heel goede, maar wel spannende en sportieve wedstrijd. Voor G.V.V.V. komt er een eind aan een mooie reeks gewonnen wedstrijden. De blauwen eindigen op een achtste plaats, vier teams achter zich latend. Langs deze weg feliciteren wij Houten JO17-1 met het kampioenschap.

G.V.V.V. JO17-1 – DVS ’33 JO17-1 1-1 (1-2)

Scoreverloop: 3. Bilal Tmim 1-0, 26. DVS ‘33 1-1, 43. DVS ’33 1-2.

Gele kaart: -

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg (42. Maarten Baerends), Sem van den Hoek, Anthony Willemsen, Ruben Ravesloot (62. Soufyan Adnane), Maurits Suvé, Bilal Tmim, Robin Scholtus (75. Pim Theunisse), Jay Hofman (52. Waylon Kampert).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus