JO17-1 kan geen vuist maken tegen SO Soest

17 november 2018

Het is de JO17-1 helaas niet gelukt om punten mee te nemen uit Soest. G.V.V.V. was niet opgewassen tegen een team dat alleen bezig was met verdedigen. Zeker de eerste helft lukte het de blauwen niet om in de wedstrijd te komen. Door tactische omzettingen liep het in de tweede helft iets beter. Helaas stond Soest bij rust al met 2-0 voor door een standaardsituatie en een lucky goal. G.V.V.V. produceerde nog wel de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.

Het loopt meteen al niet erg lekker voor de blauwen. Soest zit er kort op en maakt het hen moeilijk om te voetballen. Wel krijgen we na drie minuten een kansje, als Jaidy voor kan zetten op Maurits. Zijn inzet is een rollertje. Na tien minuten gaat Hamza voor de tweede keer zitten. Na behandeling door Koen kan hij gelukkig weer verder.

Soest op voorsprong

Soest speelt erg verdedigend en loert op de counter. Ze gokken op de snelheid van hun twee spitsen. G.V.V.V. krijgt geen grip op de wedstrijd doordat de tegenstander achterin en in de voorhoede steeds een man meer heeft. William en Koen proberen het elftal vanaf de zijkant om te zetten, maar de aanwijzingen komen niet goed aan. Daardoor blijft Soest de gevaarlijkste ploeg, zonder echter al teveel kansen te creëren. G.V.V.V. is zoekende en speelt soms slordig. Na een halfuur spelen komt Soest op voorsprong. Een vrije trap bij de rechterhoek van de zestien wordt doorgekopt richting tweede paal en wordt vervolgens in de verre hoek binnengeschoten. Olaf is kansloos. In de tegenstoot is G.V.V.V. direct gevaarlijk. Er wordt een corner verdiend, die door Robin wordt doorgekopt richting Maurits. Zijn goede schot wordt knap gered door de keeper van Soest.

Ruststand 2-0

Net voor rust verdubbelt Soest met nogal wat geluk de voorsprong. Een bal die bedoeld is als voorzet zeilt met een mooie boog het doel in. We weten dan al dat het erg lastig zou gaan worden om punten aan dit duel over te houden, tenzij de blauwen na rust haar normale niveau zouden weten te halen. Toch produceert  G.V.V.V. kort voordat de scheidsrechter fluit voor het einde van de eerste helft bijna de aansluitingstreffer. Een mooie aanval via Joey, die langs de linkerkant enkele tegenstanders passeert eindigt bij Bilal, die helaas net naast schiet. Dit had ‘m moeten zijn!

2-1 Waylon

De rust wordt goed gebruikt door de trainers om aanwijzingen te geven. Na de aftrap is dat ook wel terug te zien op het veld. Er wordt iets meer op de helft van de tegenstander gespeeld, maar die kunnen leunen op de 2-0 voorsprong. We zien een mooie diepe bal van Joey op Bilal, die kan voorzetten. De bal wordt door de verdediging tot corner verwerkt. Dat leek via een handsbal te gebeuren, maar de scheidsrechter wil er niet aan. De corner wordt goed genomen, wordt weggewerkt uit de zestien en belandt voor de voeten van Bilal, die schiet maar zijn inzet eindigt in de handen van de keeper. Waylon wordt goed weggestuurd richting doel, maar zijn verdediger loopt goed mee en maakt het hem onmogelijk te schieten. G.V.V.V. doet er alles aan, maar komt nauwelijks door de verdediging van Soest heen. In de 70e minuut lukt het dan eindelijk. De goed ingevallen Waylon verzilvert een mooie aanval door het midden met een raak schot.

Slotoffensief

G.V.V.V. heeft eindelijk vat gekregen op Soest en gaat voor een punt. Er volgen drie corners op rij. De corners leveren echter niets op. Corners zijn sowieso een verbeterpuntje. Vaak worden ze óf te laag, óf te lang genomen, waardoor de luchtmacht niet kan worden bereikt. De laatste minuten voor het einde wordt iedereen mee naar voren gestuurd om de gelijkmaker te forceren, maar het mag niet baten. De drie punten moeten worden achtergelaten in Soest. ‘Verloren van anti-voetbal’, aldus een teleurgestelde William, die wel tevreden was over de laatste twintig minuten waarin alles werd gegeven.

Volgende week speelt de JO17-1 weer een finale: een uitwedstrijd tegen Maarssen, die een punt meer heeft. Aftrap in Maarssen is om 12.00 u.

SO Soest JO17-1 - G.V.V.V. JO17-1 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 31. SO Soest 1-0, 38. SO-Soest 2-0, 70. Waylon Kampert 2-1.

Gele kaart: 42. Maarten Baerends (G.V.V.V.), 68. So Soest, 81. Bilal Tmim (G.V.V.V.).

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Maarten Baerends, Hamza el Mansouri (36. Joey van de Steeg), Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot, Robin Scholtus, Jaidy van Meegdenburg (55. Waylon Kampert), Levi Budding (40. Rens van Esterik), Maurits Suvee, Jay Hofman (59. Anthony Willemsen), Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus