JO17-1 knokt zich definitief veilig!

19 mei 2019

Het is gelukt! De mannen van William Bouman en Koen Horden handhaven zich definitief in de vierde divisie door een 1-3 overwinning uit tegen nummer drie De Meern. Vorige week speelde de 17-1 haar beste wedstrijd van het seizoen, dat kan van deze wedstrijd niet worden gezegd. Maar spanning was er zeker. Belangstelling ook. De noodgedwongen afwezigheid van Koen Horden werd opgevangen door Jacko Stuivenberg, die assisteerde bij de coaching. Naast de ‘harde kern’, die er zo’n beetje elke week weer staat werd nog wat extra Veens publiek waargenomen.

Vooraf was de uitkomst van deze competitieronde niet te voorspellen, want de positie van de blauwen was een bijzondere. Behalve G.V.V.V. waren er nog vijf teams die in de nacompetitie terecht konden komen, tussen de zesde en tiende plaats zaten maar 2 punten. Met wedstrijden tegen De Meern en koploper DVS ’33 voor de boeg was het gevaar verre van geweken. Maar een bizar ander scenario was ook mogelijk als de stand in de derde periode werd bekeken. Daar staat G.V.V.V. namelijk op een tweede plaats, achter de nummer 2 in de competitie, Houten. Als dit de eindstand zou zijn en Houten zou alsnog kampioen worden, zou ook spelen om promotie nog mogelijk kunnen zijn! Winnen van De Meern is op papier lastig, maar het goede spel van de laatste weken biedt perspectieven. Daarnaast heeft De Meern vorige week kansloos met 0-4 van een andere degradatiekandidaat Elinkwijk verloren.

Spanning

De spanning is voelbaar als de spelers aan de aftrap staan. G.V.V.V. probeert meteen goed druk te zetten, maar slaagt daar iets minder goed in dan vorige week. Bij de eerste goede aanval van G.V.V.V. is de afvallende bal voor Jay, die de keeper probeert te verrassen met een hoge bal die op het dak van het doel landt. In de nerveuze beginfase lijden de blauwen een aantal keren gevaarlijk balverlies. Bij één van die momenten kan De Meern gevaarlijk doorkomen via de rechterkant en een schot afvuren, die gelukkig onschadelijk kan worden gemaakt door Olaf. Na een kwartier spelen opent G.V.V.V. de score. Maarten geeft mee aan Joey. Een perfecte steekbal op de precies op tijd gestarte Anthony zet hem alleen voor de keeper. De bal wordt langs de keeper binnengeschoten, de vlag blijft omlaag en de 0-1 is de bekroning op een klasse aanval.

Mooiste goal?

De Meern herstelt zich redelijk snel na de tegenslag en wordt wat gevaarlijker. Zes minuten later snijden ze vrij gemakkelijk door de G.V.V.V. verdediging. Het schot in de verre hoek leek houdbaar, maar Olaf graait mis en de stand is weer gelijk. De Meern kan echter niet lang van de gelijkmaker genieten. Een minuut later staan de blauwen weer voor, en hóe. Jaidy gebruikt weer eens zijn snelheid en kan voorzetten richting de zestien. De keeper werkt weg, maar Bilal ziet de bal komen en schiet de bal met een prachtige omhaal binnen. Ik denk dat we daarmee de mooiste goal van het seizoen hebben gezien. Direct is te merken dat de spelers van De Meern deze domper slecht verwerken. De scheidsrechter kan in hun ogen geen goed meer doen en is regelmatig het mikpunt van kritiek. Het levert De Meern in de 26e minuut een tweede gele en dus rode kaart op. Voor rust krijgt De Meern nog een paar mogelijkheden, waarbij de bal twee keer net over het doel gaat. In de laatste minuut laat De Meern weer frustratie zien, door de scheidsrechter verbaal te belagen. Na een afgeslagen corner voor G.V.V.V. dacht De Meern aan een kansrijke aanval te kunnen beginnen, maar de scheidsrechter besloot op dat moment af te fluiten voor de rust.

Teamprestatie

Na rust wordt het voetbal nog wat minder en wordt vooral gestreden. G.V.V.V. heeft een wat mindere fase en dreigt haar grip op de wedstrijd te verliezen. Gerommel achterin veroorzaakt een gevaarlijke situatie voor het doel van Olaf, maar hij weet de situatie samen met Maarten op te lossen. Na een kwartier spelen is het toch G.V.V.V. dat de stand op 1-3 brengt. Bilal opent naar de rechterkant op Anthony. Jaidy krijgt de bal op een presenteerblaadje teruggelegd en schiet de bal in de verre hoek. De blauwe bank ontploft, de winst lijkt binnen. De laatste fase van de wedstrijd kenmerkt zich door strijd en spanning. G.V.V.V. trekt de 1-3 over de streep en levert weer een prachtige teamprestatie. Daarna is het wachten op de andere uitslagen. De belangrijkste, namelijk de uitslag Elinkwijk-Soest laat tot ver in de avond op zich wachten. Die wedstrijd, gekenmerkt door zes gele en drie rode kaarten, werd een overwinning voor Soest. Dat betekent dat G.V.V.V. niet meer lager dan plaats 9 kan eindigen en dus definitief veilig is. Bijkomende interessante ontwikkeling is dat Houten DVS ’33 voorbij is en dus komt zelfs nacompetitie dichterbij. Het zou een mooi toetje zijn op een klasse derde periode.

Laatste wedstrijd?

G.V.V.V. speelt volgende week thuis tegen nummer twee DVS ‘33. De aftrap is om 13.00 uur. Elke extra ondersteuning van publiek is van harte welkom!

De Meern JO17-1 – G.V.V.V. JO17-1 1-3 (1-2)

Scoreverloop: 15. Anthony Willemsen 0-1, 21. De Meern 1-1, 22. Bilal Tmim 1-2, 55. Jaidy van Meegdenburg 1-3.

Gele kaart: 40+1. De Meern, 68. Jay Hofman.

Rode kaart: 26. De Meern.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Sem van den Hoek (69. Soufyan Adnane), Anthony Willemsen (76. Maurits Suvé), Ruben Ravesloot, Maarten Baerends, Bilal Tmim (65. Waylon Kampert), Robin Scholtus, Jay Hofman.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus