JO17-1 knokt zich naar gelijkspel tegen koploper Houten

10 februari 2019

G.V.V.V. leverde een mooie teamprestatie door koploper Houten op 0-0 te houden. Het was misschien geen mooie wedstrijd, maar spanning en strijd was er genoeg. Bij de uitwedstrijd in september kregen de blauwen te weinig (2-1), deze keer was er wel een mooi resultaat. Het verdiende punt kwam tot stand door tachtig minuten als team keihard te werken.

Afjagen

Het is redelijk voetbalweer, afgezien van de straffe wind die dwars over het hoofdveld van het Panhuis waait. Die wind zou overigens weinig invloed hebben op de wedstrijd. Vanaf de aftrap laat Houten direct zien waarom ze bovenaan staan. Het spel ziet er verzorgd uit, wat al na drie minuten tot een kans leidt: Olaf ziet een schot net naast zijn doel geschoven worden. De toon is gezet, maar G.V.V.V. oogt gretig, geeft goed weerstand en loert op countermogelijkheden. We zien een mooie combinatie tussen Hamza en Jaidy, die een goede voorzet af kan leveren. Die kan echter door de verdediging van Houten onschadelijk worden gemaakt. G.V.V.V. slaagt er redelijk in om Houten op haar eigen helft te houden. Door de keeper en de verdedigers constant af te jagen hebben de gasten moeite om tot een goede opbouw te komen.

Eerste helft voor G.V.V.V.

Na een half uur spelen krijgt G.V.V.V. zelfs een goede kans om de score te openen. Door goede acties van Joey en Sem kan Waylon er aan de rechterkant vandoor. Hij snijdt in richting doel en probeert de bal over de keeper te plaatsen, maar die weet hem met enige moeite uit de lucht te plukken. Er komen meer kansen voor de thuisploeg. Bilal vuurt een hoge vrije trap af, die op het dak van het doel valt. Vlak voor rust gaat het bij Houten mis bij het uitverdedigen, waardoor Hamza de bal zomaar voor zijn voeten krijgt. Hij legt af op de rechts van hem vrijlopende Jaidy, die jammer genoeg voorlangs schiet. Zo zijn in de eerste helft de beste kansen duidelijk voor de blauwen en druipt Houten ontevreden af naar de kleedkamer.

Spanning

We verwachten dat Houten anders uit de kleedkamer zal komen, maar gaandeweg de tweede helft zien we dat er weinig is veranderd aan het spelbeeld. G.V.V.V. blijft geconcentreerd en keihard werken en Houten komt er nauwelijks doorheen. Ze krijgen de grootste kans van de wedstrijd in de 53e minuut, als het wel een keer lukt de blauwe verdediging uit elkaar te spelen. Wat volgt is een hard schot van dichtbij, maar de bal wordt door Olaf schitterend uit de hoek geranseld. Na bijna een uur spelen lijkt Houten uit een corner een doelpunt te maken, maar deze wordt geannuleerd wegens buitenspel. Houten wordt iets gevaarlijker, maar moet steeds op haar hoede blijven voor de uitbraken van de thuisploeg. Wat overblijft in het laatste kwartier is voornamelijk spanning. Kansen zijn er over en weer niet veel meer, al zijn er nog een paar gevaarlijke momenten voor het doel van Olaf, omdat G.V.V.V. zich nu vooral moet beperken tot tegenhouden. Het eindsignaal van de scheidsrechter, die nogal wat commentaar te verwerken kreeg van de Houtense bank, was dan ook zeer welkom en het punt zeer verdiend.

G.V.V.V. JO17-1 – Houten JO17-1 0-0 (0-0)

Scoreverloop: -

Gele kaart: 24. Houten, 44. Waylon Kampert (G.V.V.V.).

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Hamza el Mansouri (64. Jay Hofman), Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Waylon Kampert (78. Rens van Esterik), Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot, Levi Budding, Robin Scholtus (68. Maarten Baerends), Maurits Suvee, Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus