JO17-1 laat onnodig punten liggen in Nijkerk

4 november 2018

Het is G.V.V.V. JO17-1 niet gelukt punten te pakken tegen Sparta Nijkerk. In een gelijk opgaande wedstrijd bracht de ploeg van William Bouman vooral in aanvallend opzicht te weinig. Een standaardsituatie was voor de thuisploeg genoeg om het duel winnend af te sluiten. Een gelijkspel had de verhoudingen op het veld beter weergegeven.

Ook vandaag is de selectie van William en Koen fit en compleet. Het is een wedstrijd tussen de nummers 5 (Sparta) en nummer 9 (G.V.V.V.). Sparta Nijkerk heeft 2 punten meer. Het verschil zou dus op het veld niet al te groot moeten zijn en dat blijkt ook. Vanaf het begin is het een gelijk opgaande partij die het aanzien waard is voor het publiek.

Lat

De eerste minuten zijn duidelijk voor G.V.V.V., dat met goed verzorgd voetbal het Sparta moeilijk maakt in de wedstrijd te komen. Nadat een mogelijkheid voor Sparta onschadelijk is gemaakt door Levi en Olaf, is het Maarten die een bal afvuurt vanaf de rechterkant. Het als voorzet bedoelde schot aait de lat en kan met moeite uit de zestien worden weggewerkt. Binnen het kwartier is het ook Sparta dat de lat raakt bij een vrije trap aan de rechterkant van het veld, halverwege de helft van G.V.V.V.. Kort daarna kan Sem weer voorzetten, dit keer kan de bal met moeite uit de doelmond worden gekopt.

Evenwicht

Zo gaat het over en weer, zonder dat het aan beide zijden tot echt uitgespeelde kansen komt. G.V.V.V. zet de kwalitatief goede tegenstander op veel momenten goed onder druk. Regelmatig worden er vanuit de verdediging goede lange ballen gegeven. Jammer genoeg is het vervolg vaak minder effectief. Als er bijna twintig minuten gespeeld zijn levert Robin zo’n mooie pass af op Ruben, die zijn tegenstander uitspeelt, de achterlijn haalt en terug kan leggen. Het levert Sem twee schotkansen op. De eerste keer wordt het schot gekraakt, in de rebound schiet hij rakelings over. Sparta is sterk bij standaardsituaties. Bij de volgende vrije trap, nu vanaf de linkerkant, zwabbert de bal gevaarlijk richting de verre hoek. Olaf weet met een fraaie snoekduik de bal net uit de hoek te tikken. Tien minuten voor rust krijgen de blauwen de grootste kans tot dat moment. De scheidsrechter kent G.V.V.V. een vrije trap toe, aan de rechterkant net voor de middellijn. Robin trapt de bal richting tweede paal. Sem kopt de bal voor de voeten van Hamza, die deze net onvoldoende onder controle kan krijgen om hem van dichtbij binnen te kunnen schieten. Dat had hem moeten zijn! Tot de rust blijven beide teams in evenwicht.

Voorsprong Sparta

G.V.V.V. komt ongewijzigd het veld weer in. Al snel is te zien dat Sparta wat beter uit de kleedkamer is gekomen dan de Veenendalers. Na enkele minuten krijgen ze al een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar de bal kan met moeite uit de doelmond worden gewerkt door de verdediging. In de 46e minuut komen de Spartanen op voorsprong. Een goed genomen corner kan ongehinderd worden binnengeschoten. We weten dan dat het lastig zal worden om minimaal een punt aan de wedstrijd over te houden. Sparta is in deze fase de bovenliggende partij. De blauwen komen moeizaam van de eigen helft af.

Risico

G.V.V.V. moet meer risico nemen. Maurits wordt mee naar voren gestuurd om te proberen iets te forceren. Jaidy levert een goede diepe bal aan hem af. De lob van Maurits is goed geprobeerd, maar gaat naast het doel. Het slotoffensief van G.V.V.V. levert nog wel enkele spaarzame mogelijkheden op, maar te weinig om Sparta twee punten afhandig te maken. Er is nog een vervelende botsing tussen de keeper van Sparta en Maurits, waarbij de laatste de meeste pijn heeft. Gelukkig kunnen beide spelers verder. Het gevoel dat overblijft is dat er meer in had gezeten. Verdedigend en op het middenveld was hat allemaal goed in orde, aanvallend ontbrak het aan stootkracht vandaag. Door de 1-0 nederlaag zakken de blauwen een plaatsje, naar positie 8.

Volgende week mag de JO17-1 thuis aantreden tegen de nummer 7, WSV uit Apeldoorn. De aftrap is om 14.00 u op veld 2.

Sparta Nijkerk JO17-1 - G.V.V.V. JO17-1 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 46. Sparta Nijkerk 1-0.

Gele kaart: 59. Sem van den Hoek (G.V.V.V.).

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Maarten Baerends (65. Soufyan Adnane), Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot, Robin Scholtus, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Levi Budding (50. Jay Hofman), Hamza el Mansouri (50. Anthony Willemsen), Maurits Suvee, Bilal Tmim.

Tekst: G.V.V.V..nl/Luc Scholtus