JO17-1 legt het af tegen feller v.v. Maarssen

25 november 2018

Na het verlies vorige week tegen Soest moest de JO17-1 het helaas ook afleggen tegen v.v. Maarssen. Voetballend was het zeker niet de mindere en aan werklust ontbrak het ook niet. Toch was het gastheer Maarssen die er met de winst vandoor ging, wat ze vooral te danken hadden aan hun fellere handelen in duels. Ook ontbrak het de blauwen aan impulsen in de aanval, terwijl de intentie was om aanvallend te gaan spelen. Een excuus mag het natuurlijk nooit zijn, maar tevens had G.V.V.V. zichtbaar meer moeite met de slechte natuurgrasmat. Maarssen won de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt in de tweede helft.

Zoals gezegd was het de intentie om aanvallend te gaan spelen en dat was te zien aan de opstelling, met Hamza, Waylon en Anthony in de basis. Ondanks de kou is de stemming op de bank uitgelaten, dat is tekenend voor de goede sfeer die er in het team heerst.

Eerste helft

Van echte aanvalsdrift van de kant van G.V.V.V. is vanaf het begin niet veel sprake. Maarssen zit er kort op en dreigt er nu en dan gevaarlijk uit te komen. De eerste schietpoging is dan ook van de thuisploeg, maar de bal gaat ruim naast. Enkele minuten later is G.V.V.V. aan de beurt om een goede aanval te plaatsen. Jaidy krijgt de bal goed aangespeeld in de buurt van de tweede paal, maar de scheidsrechter fluit voor een aanvallende fout. Het eerste kwartier is Maarssen de bovenliggende partij. G.V.V.V. komt dan geleidelijk wat beter in de wedstrijd. Joey krijgt een schietkans. Het schot is hard en goed geplaatst, maar de keeper kan in de korte hoek klemmen. De strijd vindt vooral op het middenveld plaats. Halverwege de eerste helft lost Maarssen een verrassend afstandsschot, dat maar rakelings over het doel gaat. Joey levert een goede vrije trap af richting tweede paal. Maarssen werkt de bal met risico op een eigen doelpunt weg. De grootste kans van de eerste helft komt op naam van Maarssen. Bij een goed uitgespeelde aanval is Olaf uit positie en kan de bal vanaf de rand van de zestien vrij worden binnengeschoten. Gelukkig kan Sem de bal van de lijn koppen, ook de rebound wordt weggewerkt. Voor rust krijgen beide teams nog ieder een mogelijkheid, maar daar blijft het voorlopig bij. We zoeken de warmte van de kantine op en wachten op de tweede helft, met het algemene gevoel dat degene die als eerste scoort de wedstrijd waarschijnlijk ook zal winnen.

Voorsprong Maarssen

Na een kansje voor Maarssen zien we een goede combinatie tussen Jaidy en de mee opgekomen Levi. Levi wordt gelanceerd richting zestien, schiet maar de keeper heeft er goed het oog in. Daarna wordt de thuisploeg steeds dreigender. Bij een corner van Maarssen kan de bal ternauwernood uit de zestien worden gewerkt, maar vervolgens hard ingeschoten. Olaf kan de bal over het doel tikken. Ook de tweede corner levert gevaar op, maar een doelpunt blijft uit. Maarssen lijkt in de 58e minuut op voorsprong te komen. Er wordt gescoord na een vrije trap, maar het doelpunt gaat niet door wegens buitenspel. Een paar minuten later komt Maarssen alsnog op voorsprong. De achterlijn wordt gehaald en de speler trekt langs de achterlijn naar binnen. Onze verdediging laat hem erlangs glippen en de bal kan worden voorgegeven. In eerste instantie wordt hij weer uit de doelmond gewerkt, maar dan alsnog ingeschoten, Olaf kansloos latend. Door een misverstand achterin zou de 2-0 meteen daarna al hebben kunnen vallen, maar de bal gaat naast.

Slotfase

Nadat Joey rakelings over heeft geschoten, probeert Levi een diepe pass van Maarssen weg te werken, maar trapt mis en geeft vrij baan voor zijn tegenstander. Olaf redt knap op zijn inzet. Gedurende de laatste minuten wordt besloten alles op alles te zetten om een punt te halen. Maarten wordt mee naar voren gestuurd, maar het lukt nauwelijks om aanvallend iets te brengen. Twee minuten voor tijd is het zelfs Maarssen dat er weer goed uit komt en scoort, maar ook dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. In de allerlaatste minuut had het toch nog gekund voor de blauwen. Een vrije trap aan de linkerkant landt mooi in de zestien, Sem krijgt er zijn voet tegenaan, maar ziet tot zijn afgrijzen dat de bal rakelings naast gaat. De scheidsrechter fluit direct af.

Al met al was Maarssen de verdiende winnaar. Door de resultaten van de laatste weken is het niet gelukt aan te sluiten bij de subtop in de vierde divisie. Wel houden we nog steeds drie teams achter ons op de ranglijst.

Volgende week speelt de JO17-1 thuis tegen nummer drie asv Dronten, de aftrap op het hoofdveld is om 13.00 u.

v.v. Maarssen JO17-1 - G.V.V.V. JO17-1 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 61. v.v. Maarssen 1-0.

Gele kaart: 68. Sem van den Hoek (G.V.V.V.), 81. v.v. Maarssen.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Maarten Baerends, Hamza el Mansouri (53. Maurits Suvee), Joey van de Steeg, Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot (72. Soufyan Adnane), Robin Scholtus, Jaidy van Meegdenburg, Waylon Kampert (62. Jay Hofman), Levi Budding (74. Rens van Esterik), Anthony Willemsen (40. Bilal Tmim).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus