JO17-1 met grote cijfers langs hekkensluiter WV-HEDW

5 mei 2019

De eerste van de vier ‘finales’ die nog te gaan zijn in de vierde divisie liep lekker voor G.V.V.V. JO17-1. In Amsterdam werd met hard werk en goed voetbal een klinkende 1-8 overwinning op het bord gezet. Een hoognodige winst, want de drie wedstrijden die nog volgen kennen tegenstanders van een ander kaliber. Hekkensluiter WV-HEDW is daarmee rechtstreeks gedegradeerd en zal het dus volgend seizoen een trapje lager moeten proberen. Voor wie het nog niet wist: WV-HEDW is ontstaan uit een fusie van Wilhelmina Vooruit, Hortus en Eendracht Doet Winnen, vandaar de lange afkorting.

G.V.V.V. zet de druk er vanaf de aftrap direct vol op. We hoeven dan ook niet lang te wachten op de eerste mogelijkheid. Robin speelt een crossbal op Jaidy, die kan voorzetten richting Bilal. Voordat deze kan inkoppen plukt de keeper de bal uit de lucht. Drie minuten later kunnen we al juichen. Sem besluit een afvallende bal bij een corner richting doelmond te schieten. De bal gaat met een mooie boog richting tweede paal en lijkt ruim over te gaan. Maar de wind besluit nog een handje te helpen en hij ploft prachtig in de kruising. Dit helpt G.V.V.V. nog verder in het zadel en de druk wordt verder opgevoerd. De Amsterdammers slagen er niet in aan de bal te blijven en G.V.V.V. combineert en valt aan. Jaidy is meerdere keren gevaarlijk en is een plaag voor zijn tegenstander.

Overwicht

Ondanks het grote overwicht van de blauwen duurt het even voordat de voorsprong wordt verdubbeld. Na kansen van Joey (kopbal net over) en Jaidy (vrije trap richting kruising, gered door de keeper) is het Bilal die de 0-2 aantekent. Hij wordt op de rand van de zestien mooi bediend door Ruben en dan draait hij zich met één beweging helemaal vrij voor de keeper en schiet beheerst binnen. De beslissing valt al voor rust. In de blessuretijd krijgt G.V.V.V. een makkelijk gegeven vrije trap, op een meter of 18 van het doel. Joey legt aan en plaatst de bal net buiten bereik van de keeper strak in de hoek: 0-3. G.V.V.V. heeft in de eerste helft geen enkele kans weggegeven. In de tweede helft gaan de blauwen door waar ze zijn gebleven. Een vrije trap van Robin wordt opgepikt door Joey bij de achterlijn. Joey speelt zijn tegenstander uit, trekt naar binnen en schiet maar net voorlangs.

Drie goals in 7 minuten

Dan gaat het ineens heel snel. G.V.V.V. scoort in 7 minuten 3 keer. In de 43e minuut snijden Bilal, Jaidy en Anthony dwars door de verdediging van WV-HEDW heen en schiet Anthony de blauwen van dichtbij naar 0-4. Twee minuten later kan Jaidy na balverlies van de Amsterdammers op het middenveld alleen doorlopen en de bal langs de keeper binnenschieten. Na een goede onderschepping en een goed schot van Maurits die net voorlangs ging, valt ook de 0-6. Deze keer is het Bilal die onderschept, alleen door kan en beheerst kan afmaken. Het verzet was al een tijdje gebroken en G.V.V.V. gaat door. Ook Robin krijgt een kans, maar kopt net over bij een goed genomen corner van Anthony. Uitblinker Anthony zorgt ook voor een mooie assist bij de 0-7. Met een bekeken pass met buitenkant voet bedient hij Hamza, die daardoor alleen voor de keeper kan binnenschieten. Hamza zorgt ook voor de 0-8, als hij bij een diepe pass weer alleen voor de keeper wordt gezet. De grensrechter vlagt voor buitenspel, maar dit wordt genegeerd door de scheidsrechter en de bal gaat richting middenstip. De grensrechter besluit er dan maar de brui aan te geven en beent richting uitgang. Gelukkig wordt er snel een vervanger gevonden. Twee minuten voor tijd krijgt WV-HEDW een eerste corner. Er ontstaat een eerste kans voor de thuisploeg als de bal direct richting doel draait, maar Olaf bokst de bal weg. Een minuut voor tijd wordt de Amsterdammers toch nog een eretreffer gegund. Een verre uittrap van de (overigens prima) keeper van WV-HEDW landt ongelukkig bij Soufyan en Levi. Olaf stapt uit om de situatie te redden, maar intussen weet een aanvaller van de thuisploeg zijn voet tegen de bal te zetten en Olaf met een boogbal te passeren.

Nog drie finales

G.V.V.V. stijgt door de winst naar plaats zeven, maar is nog lang niet veilig. Tussen plaats 7 en 10 (p/d plaats) zit namelijk maar 1 punt. De drie resterende wedstrijden zijn tegen teams uit de top vier. Volgende week spelen we om te beginnen thuis tegen nummer vier Sparta Nijkerk. De aftrap op veld 1 is om 12.00 uur.

WV-HEDW JO17-2 – G.V.V.V. JO17-1 1-8 (0-3)

Scoreverloop: 6. Sem van den Hoek 0-1, 35. Bilal Tmim 0-2, 41. Joey van de Steeg 0-3, 43. Anthony Willemsen 0-4, 45. Jaidy van Meegdenburg 0-5, 50. Bilal Tmim 0-6, 66. Hamza el Mansouri 0-7, 73. Hamza el Mansouri 0-8, 79. WV-HEDW 1-8.

Gele kaart: 37. WV-HEDW.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg (70. Waylon Kampert), Joey van de Steeg, Sem van den Hoek, Anthony Willemsen (72. Rens van Esterik), Robin Scholtus, Ruben Ravesloot (51. Maarten Baerends), Bilal Tmim (51. Hamza el Mansouri), Maurits Suvé (61. Soufyan Adnane), Jay Hofman.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus