JO17-1 neemt revanche en pakt drie belangrijke punten

14 april 2019

G.V.V.V. JO17-1 heeft zich met een goede en verdiende overwinning op Elinkwijk weer uit de gevarenzone weten te spelen. Met 3-0 werd revanche genomen op de teleurstellende nederlaag tegen deze Utrechtse concurrent in december. Vorige week wist Elinkwijk nog verrassend te winnen van koploper DVS ’33. G.V.V.V. controleerde de wedstrijd op een deel van de eerste helft na en gaf nauwelijks kansen weg. Doelpunten van Anthony, Ruben en Jaidy zorgden voor een afgetekende 3-0 eindstand.

Het eerste kansje van de wedstrijd is direct voor de thuisploeg. Een goed genomen corner komt voor de voeten van Joey, die te zacht schiet om de keeper te verschalken. Even later draait hij zich goed vrij rond de middellijn en geeft een diepe bal op Jaidy, die door kan lopen en voorzetten. De bal kan met moeite uit de doelmond worden weggewerkt door Elinkwijk. Dan krijgt Ruben nog een kans als hij een goede pass van Maurits ontvangt, naar binnen snijdt en in de korte hoek schiet. De inzet wordt gepakt door de keeper. Pas na een kwartier is het eerste wapenfeit van Elinkwijk te noteren: een schot op doel dat gemakkelijk kan worden gepakt door Olaf.

Voorsprong op slag van rust

Het lijkt het startschot voor de bezoekers om beter in de wedstrijd te komen, want G.V.V.V. krijgt het moeilijker. Er wordt meer balverlies geleden en daardoor wordt Elinkwijk gevaarlijker. In de 18e minuut is het zelfs bijna 0-1, als een afvallende bal maar net naast wordt geschoten. Dan beleeft Elinkwijk een hachelijk moment voor het eigen doel, als Bilal ineens alleen opduikt en de keeper ver uit zijn doel komt. Bilal wint het duel, de bal rolt achter beiden terug het veld in en komt voor de voeten van Joey. Hij probeert de bal langs de keeper te schieten, maar dat lukt helaas niet. Nadat Joey net over heeft geschoten is het in de eerste minuut van de blessuretijd van de eerste helft raak! Nu is het Anthony die plotseling voor het doel van Elinkwijk opduikt en de bal via de onderkant van de lat binnen weet te schieten: 1-0 op een perfect moment. Nog voor de scheidsrechter fluit voor de rust had het zelfs 2-0 kunnen staan. Ruben neemt de bal mee naar de achterlijn, legt terug op Jaidy, maar die mikt net over.

Treffers Ruben en Jaidy

G.V.V.V. is helemaal los en gaat op zoek naar een tweede goal. Na vier minuten spelen in de tweede helft lukt dat bijna. Jaidy wordt alleen voor de keeper gezet, probeert te stiften maar ook nu gaat de bal rakelings over. Na een mooie combinatie tussen Bilal en Jaidy gaat de bal helaas voorlangs. Het is wachten op de 2-0, maar na 62 minuten had het zomaar 1-1 kunnen staan. Een indraaiende corner van Elinkwijk schampt namelijk de lat, maar het loopt goed af. Een minuut later gaat de bevrijdende 2-0 tegen de touwen. Ruben krijgt een lepe breedtepass van Bilal en schuift de bal diagonaal in de verre hoek. Elinkwijk is er nauwelijks van bekomen als ook de 3-0 erin gaat. Bij een corner van Elinkwijk onderschept Joey de bal en stuurt Jaidy weg, die oog in oog met de keeper niet faalt. Vlak voor tijd wordt het nog bijna 4-0. Nu is het Robin die Jaidy alleen voor de keeper zet, maar deze keer komt de laatstgenoemde winnend uit de strijd. De rebound wordt maar net gemist door Hamza. Een 3-0 eindstand dus bij een sportieve wedstrijd met een verdiende winnaar.

Nog vier finales

G.V.V.V. stijgt zich door de winst twee plaatsen en bezet plaats negen. Buitenboys en Maarssen vinden we terug op de p/d plaatsen, WV-HEDW op de rechtstreekse degradatieplaats. Er zijn nog vier finales te gaan, te beginnen met de uitwedstrijd tegen WV-HEDW op zaterdag 4 mei. De aftrap in Amsterdam is om 10.30 uur.

G.V.V.V. JO17-1 – usv Elinkwijk JO17-1 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 40+1. Anthony Willemsen 1-0, 63. Ruben Ravesloot 2-0, 66. Jaidy van Meegdenburg 3-0.

Gele kaart: -

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg (65. Hamza el Mansouri), Sem van den Hoek, Anthony Willemsen (50. Robin Scholtus), Maarten Baerends, Ruben Ravesloot (71. Soufyan Adnane), Bilal Tmim, Maurits Suvé (78. Waylon Kampert), Jay Hofman.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus