JO17-1 is niet opgewassen tegen asv Dronten

2 december 2018

Na twee keer met een klein verschil te hebben verloren is het de JO17-1 ook deze speelronde niet gelukt punten te scoren. Dat het niet makkelijk zou worden tegen de nummer drie van de competitie was van tevoren al te verwachten. Na een sterk begin van de thuisploeg was het toch Dronten dat de score opende. Een gevoelige tik voor G.V.V.V., dat hard bleef werken maar daarna nog twee keer moest buigen voor de genadeloze counters van de gasten. Het doelpunt van Anthony in de laatste minuut was er dan ook een voor de statistieken: eindstand 1-3.

In de afgelopen week is veel gesproken over de opstelling en speelwijze. Het team is zoekende en de spelers zijn betrokken bij de veranderingen. Het team staat dan ook enigszins gewijzigd aan de aftrap van de wedstrijd. Volgens William hebben de jongens deze week goed en scherp getraind, dat geeft hoop op een goede afloop.

Counter 1

G.V.V.V. is direct lekker scherp. Dronten lijdt regelmatig balverlies, waardoor de thuisploeg gevaarlijk kan worden. In de 2e minuut komt G.V.V.V. zelfs bijna op voorsprong, als Ruben de bal aan de rechterkant weet te onderscheppen en via een combinatie met Bilal een goede voorzet kan geven op Hamza. De keeper van Dronten kan zijn inzet ternauwernood onschadelijk maken. De eerste twintig minuten zijn duidelijk voor de blauwen. Dronten wordt gedwongen tot tegenhouden. Afgezien van de kans van Hamza en twee corners van Dronten met enig gevaar zijn er geen uitgespeelde kansen te zien geweest aan beide zijden. Maar dan gaat het toch ineens mis. Balverlies op het middenveld leidt een scherpe counter in van Dronten. Een voorzet komt panklaar voor de voeten van een van de spitsen en die heeft de hoek voor het uitkiezen: 0-1. G.V.V.V. heeft niet veel tijd nodig om zich te herstellen van deze onverwachte tegenslag. Tien minuten later komen ze bijna weer langszij. Sem geeft een voorzet op maat op Bilal, die de bal tegen de lat kopt. De rebound wordt door Jaidy hard over het doel geschoten.

Counter 2

Daarna krijgt Hamza nog twee schietkansen. De eerste eindigt in de handen van de keeper, de tweede zeilt net over de kruising. Tussen die twee pogingen in moet Olaf nog alles uit de kast halen om een schot van dichtbij tegen te houden. Twee minuten voor rust komt Dronten op 0-2. Weer is balverlies op het middenveld de aanleiding tot een uitbraak. De laatste linie kan niet voorkomen dat counter nummer twee ook succesvol wordt afgerond. Vlak voor de scheidsrechter fluit voor de rust schiet Dronten ook nog op de lat. In de tegenstoot krijgt Bilal nog een goede lage voorzet, maar hij raakt de bal verkeerd waardoor hij ruim naast gaat.

Counter 3

De tweede helft is negen minuten onderweg als Dronten ook de 0-3 tegen de touwen schiet. En ook hier gaat er een vlijmscherpe counter aan vooraf. De wedstrijd lijkt gespeeld. G.V.V.V. blijft strijden, maar speelt een verloren wedstrijd. Een aardige aanval van de blauwen in de zestigste minuut leidt via veel schijven tot een matig schot van Maurits dat naast gaat. Drie minuten later is het bijna 0-4. Dronten schiet van dichtbij, Olaf redt maar moet lossen. De rebound wordt door Levi van de lijn gehaald. Inmiddels is Anthony in het veld gekomen voor Hamza. Hij beleeft een goede invalbeurt, ook hij krijgt enkele kansen. In de slotfase schiet hij een voorzet van Bilal net naast. De corner die hij neemt gaat via de binnenkant van de tweede paal eruit. Het zal ook eens meezitten… Twee knappe reddingen van Olaf voorkomen dat de stand nog een beroerder aanzien krijgt. Toch is het slotakkoord voor de blauwen. Een vrije trap wordt snel genomen door Maurits. De bal eindigt bij Joey, die schiet maar zijn inzet wordt uit het doel geranseld door de keeper van Dronten. De rebound is voor Anthony, die in de verre hoek raak schiet: 1-3.

Er is terecht verloren van een sterke tegenstander. De komende week zal nog wel verder gepuzzeld worden over de opstelling. Volgende week reist de JO17-1 af naar Utrecht om te spelen  tegen hekkensluiter Elinkwijk, de aftrap is om 15.00 u.

G.V.V.V. JO17-1 – asv Dronten JO17-1 1-3 (0-2)

Scoreverloop: 20. asv Dronten 0-1, 38. asv Dronten 0-2, 49. asv Dronten 0-3, 82. Anthony Willemsen 1-3.

Gele kaart: -

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Maarten Baerends, Hamza el Mansouri (59. Anthony Willemsen), Joey van de Steeg, Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot, Soufyan Adnane (40. Levi Budding), Robin Scholtus, Jaidy van Meegdenburg, Jay Hofman (55. Maurits Suvee), Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus