JO17-1 rolt Sparta Nijkerk op

12 mei 2019

De lijn van vorige week, toen hekkensluiter WV-HEDW met hard werken en goed voetbal ruim verslagen werd, kon tegen het veel hoger geplaatste Sparta Nijkerk worden voortgezet. Op het hoofdveld van het Panhuis liet de JO17-1 haar tanden zien, gadegeslagen door een behoorlijk aantal toeschouwers. Vanaf de aftrap werd Sparta Nijkerk onder druk gezet en daar wist het nauwelijks raad mee. En als Sparta het doel van de thuisploeg probeerde op te zoeken, moest het steeds beducht zijn op de messcherpe counter van de blauwen. Teamspirit, werklust en goed voetbal leidde tot een dik verdiende 4-0 overwinning. Een resultaat waar je mee thuis kunt komen tegen een tegenstander die toch 15 punten meer had verzameld. De kans op het moeten spelen van nacompetitie is verder verkleind, doordat Maarssen die nu niet meer kan ontlopen. Maar we zijn er zeker nog niet…

De eerste fase van de wedstrijd is direct voor de blauwen. Sparta lijkt daar een beetje door te worden overrompeld en heeft moeite onder de druk uit te komen. Het duurt dan ook een poosje voordat Sparta tot een mogelijkheid komt, het is een niet al te hard afstandsschot dat gemakkelijk kan worden gevangen door Olaf. Op de bank is overigens Mick Konings van de JO16-1 als reservekeeper achter de hand gehouden, omdat Olaf een blessure aan zijn duim had en het niet zeker was dat hij de wedstrijd uit zou kunnen spelen. Na tien minuten spelen levert de druk van G.V.V.V. ook de voorsprong op. Jay speelt vanaf het middenveld een hoge bal die net achter de verdediging valt. Anthony pikt de bal op, de verdediging staat op het verkeerde been en de keeper komt zijn doel uit maar zit mis. Anthony heeft de hoek voor het uitkiezen en tikt gemakkelijk binnen.

Lat en paal

G.V.V.V. is veel feller in de duels en blijft overwicht houden. Er komen ook weer kansen, al zijn het er niet heel veel. Bilal probeert het met een spectaculaire omhaal op aangeven van Maurits, maar ziet de bal net over de kruising vliegen. Even later is er een plotselinge kans voor Sparta Nijkerk. Een afstandsschot eindigt keihard tegen de lat. G.V.V.V. countert, Bilal maakt een paar schijnbewegingen en krult de paal richting verre hoek. Helaas eindigt de bal op de paal. G.V.V.V. blijft Sparta onder druk zetten en er komen meer kansen. Er is weer een goede counter via Bilal en Ruben, wiens voorzet in de handen van de keeper eindigt. Anthony schiet een vrije trap richting tweede paal, waar Bilal rakelings naast kopt. Maarten probeert het eens van een meter of dertig, maar de keeper heeft er goed het oog in en heeft de bal klemvast. Bij de volgende aanval twijfelt Anthony net te lang, waardoor zijn schot het midden houdt tussen een voorzet en een doelpoging. Bilal doet nog een poging met een geplaatst schot. Deze keer is het nog dichter bij de kruising, maar weer geen doelpunt. Het is de eerste helft onverwacht éénrichtingverkeer richting het doel van Sparta, maar vijf minuten voor tijd komt G.V.V.V. toch goed weg. Een speler van Sparta duikt alleen op voor Olaf, maar faalt in de afwerking. De rebound gaat net naast. Op slag van rust verzuimt G.V.V.V. de score te verdubbelen als Jaidy na een goede actie meegeeft aan Ruben, die de bal net iets te ver voor zich uit speelt, waardoor de keeper eerder bij de bal is.

Genadeklap

Als de tweede helft 2 minuten onderweg is deelt G.V.V.V. een mentale tik uit aan Sparta, dat vanaf de aftrap probeerde wat meer in de wedstrijd te komen. Na een goede overname snijden de blauwen door de verdediging van de Nijkerkers. Bilal speelt breed naar Maarten, die speelt breed op de geheel vrijstaande Jaidy, die makkelijk kan binnenschieten. De genadeklap volgt amper 2 minuten daarna. Een corner van Sparta eindigt in de handen van Olaf, die meteen meegeeft aan Jaidy. De bal gaat naar links, via Bilal naar Maarten, die kan voorzetten op Joey, die koel de 3-0 in het doel werkt. Sparta Nijkerk is nog altijd niet in staat onder de druk van het nog steeds hard werkende G.V.V.V. uit te komen. Kansen voor de gasten zijn dan ook spaarzaam. Halverwege de tweede helft is er zo’n moment als een goed schot van binnen de zestien wordt gelost, maar Olaf gaat goed naar de hoek en redt. De blauwen blijven komen. Anthony verovert handig de bal in het strafschopgebied en probeert de bal over de keeper te schieten, maar die weet het gevaar te bezweren.

Slotfase

De voor Anthony in het veld gekomen Waylon wordt bij een aanval achterover getrokken. De scheidsrechter lijkt het niet te zien, dus volgt geen strafschop. Even later kan Bilal er ineens vandoor nadat een bal doorschiet. De voorzet van Bilal gaat richting tweede paal, waar Waylon klaarstaat om binnen te schieten. Helaas lukt het hem niet de bal te raken. Direct daarna valt toch nog de 4-0. Sem zet met een mooie pass Bilal vrij voor het doel en de bal gaat keurig in de verre hoek. Het slotakkoord is voor Waylon, die een vlammend schot afvuurt en de lat raakt.

Nog twee finales

G.V.V.V. blijft door de winst op plaats zeven staan, maar is nog steeds niet veilig. Tussen plaats 7 en 10 (p/d plaats) zit nog altijd maar 1 punt. Volgende week spelen we uit tegen nummer drie De Meern. De aftrap is om 12.15 uur.

G.V.V.V. JO17-1 – Sparta Nijkerk JO17-1 4-0 (1-0)

Scoreverloop: 10. Anthony Willemsen 1-0, 42. Jaidy van Meegdenburg 2-0, 44. Joey van de Steeg 3-0, 65. Bilal Tmim 4-0.

Gele kaart: 69. Bilal Tmim.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Sem van den Hoek, Anthony Willemsen (59. Waylon Kampert), Ruben Ravesloot, Maarten Baerends, Bilal Tmim, Maurits Suvé (41. Soufyan Adnane), Jay Hofman.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus