JO17-1 sleept een punt uit het vuur bij DVS ‘33

14 oktober 2018

Na het verlies van vorige week tegen koploper De Meern heeft G.V.V.V. JO17-1 zich prima hersteld tegen DVS ’33. DVS stond voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats, dus de mannen van William Bouman wisten dat ze ook nu een zware dobber zouden krijgen. Ondanks een zeer snelle voorsprong van DVS wist de ploeg zich te herpakken en een punt aan het duel over te houden. Een ‘gestolen’ punt misschien, maar de jongens gaven alles om stand te houden.

Op het natuurgrasveld van DVS ’33 wordt afgetrapt met dit keer basisplaatsen voor onder andere Rens, Jay en Soufyan. Als er nog geen minuut gespeeld is wordt Ruben binnen de zestien aangetikt, maar de scheids vindt het blijkbaar te vroeg om de bal meteen op de stip te leggen. In de tegenstoot speelt DVS de verdediging van de blauwen meteen al zoek en wordt de 1-0 tegen de touwen geschoven.

Worsteling

Door dit ongelukkige begin heeft G.V.V.V. dan ook geen tijd om goed in de wedstrijd te komen. Het eerste kwartier is een worsteling, door de tegenslag en het sterke begin van DVS. G.V.V.V. komt dan ook nauwelijks onder de druk van de tegenstander uit. In de 10e minuut krijgt de thuisploeg drie enorme kansen achter elkaar om de score te verdubbelen. Eerst wordt de bal hard in de korte hoek geschoten en redt Olaf knap. De bal kan daarna nog twee keer worden geraakt door DVS, maar beide keren staan G.V.V.V.-spelers in de weg. Het heeft iets van een schiettent en het wachten is op een tweede treffer.

Gelijkmaker G.V.V.V.

Maar ja, het is voetbal en dan gaat niet alles zoals je verwacht. In de 18e minuut krijgt G.V.V.V. een vrije trap aan de rechterkant van het veld, een paar meter voor de middellijn. Soufyan trapt de bal hoog voor de doelmond. De keeper twijfelt en Joey is alert. Hij weet de bal vlak voor de keeper van DVS in kan grijpen tegen het dak van het doel te schieten. Een schitterende goal, die helemaal uit het niets kwam. DVS blijft intussen de gevaarlijkste ploeg. Amper een minuut later moet Olaf alweer alles uit de kast halen om een inzet van de thuisploeg te keren.

Voetbalwet

Er wordt een drinkpauze ingelast, wat toch wel uniek is tijdens een wedstrijd die op 13 oktober gespeeld wordt. De thermometer staat namelijk op ongeveer 27 graden. Er zijn daarna nog een paar hachelijke momenten te noteren voor het doel van de blauwen. Twee momenten van balverlies, de eerste keer ongelukkig en de tweede keer knullig, zorgen ervoor dat Olaf zich weer eens kan onderscheiden met goede reddingen. Maar de verdediging houdt stand, zij het dat het niet bepaald vanzelf gaat. Keer op keer wankelt de defensie. Maar als de kansen niet worden afgemaakt treedt er een bekende voetbalwet in werking en dat gebeurt deze middag voor de tweede keer. Dit keer is het balverlies van DVS dat een treffer van G.V.V.V. inleidt. Jaidy kan ervandoor aan de rechterkant, legt secuur af op Hamza, die weinig moeite hoeft te doen om de bal achter de Ermelose keeper te schieten.

Gelijkmaker DVS

Nadat Jay geel ontvangt wegens een noodremactie krijgt Jaidy nog een kans. Hij ontvangt de bal van Hamza, die 2 man uitspeelt. Het schot gaat helaas ruim over de kruising. De tweede helft start met Maarten in de ploeg voor Jay. DVS zet G.V.V.V. continu onder druk en is veel in balbezit. De blauwen staan echter goed en werken keihard, waardoor de Ermeloërs niet in staat zijn veel met het overwicht te doen. Maar de 1-2 stand is broos en tegen de verhouding in, dus was het duidelijk dat de drie punten nog niet in de tas zaten. In de 58e minuut moest G.V.V.V. dan toch buigen. DVS scoort uit een dood spelmoment, namelijk een vrije trap aan de linkerkant, zo’n vijf meter voor de achterlijn. De bal vliegt in een keer met een fraaie boog in de verre hoek binnen.

Billenknijpen

De periode daarna, Hamza is intussen gewisseld voor Bilal, is en blijft het billenknijpen voor G.V.V.V.. Keer op keer zijn er gevaarlijke momenten voor het doel van Olaf. Toch blijven de blauwen overeind, omdat DVS niet al teveel met de kansen doet. Zelf een verkeerde uittrap, die in de voeten van een van de spelers van de thuisploeg terechtkomt, is niet aan hen besteed. Er kan direct worden geschoten, maar de bal gaat ruim naast. Acht minuten voor tijd lijkt het dan toch nog mis te gaan als DVS weet te scoren. Het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens buitenspel. Waylon is dan in het veld gekomen voor Rens. G.V.V.V. krijgt nog een mogelijkheid uit een counter. Er wordt iets te lang gewacht met afleggen op Waylon, waardoor de kans om zeep wordt geholpen. Het was misschien ook wat te geflatteerd geweest als we alsnog drie punten hadden bijgeschreven.

‘De jongens hebben een rondje verdiend’, aldus William na afloop. Er is een punt gestolen, maar dat is gebeurd door keihard te werken. Door deze uitslag staat G.V.V.V. op een 9e plaats en houden we drie teams achter ons. Volgende week zijn we vrij, de eerstvolgende wedstrijd is op 27 oktober om 13 u en wordt thuis gespeeld tegen wv-HEDW uit Amsterdam.

Tekst: Luc Scholtus