JO17-1 verliest belangrijke uitwedstrijd tegen WSV

10 maart 2019

Het is G.V.V.V. JO17-1 niet gelukt punten over te houden aan de belangrijke uitwedstrijd tegen rechtstreekse concurrent WSV uit Apeldoorn. Onder onstuimige weersomstandigheden werd het in een zeer matige wedstrijd 1-0 voor de thuisploeg.

WSV staat met een punt meer boven G.V.V.V., dus zouden de blauwen door te winnen over WSV kunnen springen en verder verwijderd raken van de gevarenzone. De thuiswedstrijd werd door G.V.V.V. gewonnen met 3-2. We wisten dat beide teams aan elkaar gewaagd zouden zijn en dat was vanaf het begin ook te zien. De harde wind dwars op het veld en de harde regenbuien maken het de spelers lastig.

Onstuimig weer op sportpark De Voorwaarts

Matige eerste helft

De eerste echte kans van de wedstrijd is voor WSV in de elfde minuut. Een goede voorzet wordt te zacht ingeschoten om Olaf van de wijs te brengen. Even later is het weer gevaarlijk voor het doel van G.V.V.V. als de bal te kort wordt uitgetrapt, met een snelle overname en een schietkans van WSV tot gevolg. De bal gaat ruim voorlangs. Halverwege de eerste helft worden de blauwen sterker. Joey geeft de bal langs de zijlijn mee aan Jaidy, die een goede voorzet aflevert. Helaas kan deze door niemand worden geraakt. De afvallende bal kan hard worden ingeschoten door Joey maar de keeper van WSV redt. Na bijna een halfuur spelen is het bijna 0-1, als Bilal de achterlijn haalt, knap langs zijn tegenstander naar binnen draait en teruglegt op Joey. Zijn uithaal is hard, maar vliegt net over de lat. Een vrije trap van Bilal levert bijna alsnog de voorsprong op voor de blauwen, de goede poging wordt net onder de lat vandaan getikt door de keeper. Op slag van rust krijgt Rens nog een kans om te schieten, maar nu wordt de bal van de lijn gehaald door een verdediger. We gaat rusten met een 0-0 stand. Het publiek is tot nu toe nog niet verwend. Het spel van beide teams is zeer matig, de blauwen hadden wel de beste kansen. De weersomstandigheden hebben daar zeker aan bijgedragen.

Frustratie

De tweede helft begint met hetzelfde spelbeeld. Er komen weer wat kansen voor G.V.V.V. om op voorsprong te komen, maar het zit nog niet erg mee. Joey soleert langs de achterlijn naar binnen en zet voor, maar bereikt geen medespeler. Ruben zet vanaf rechts goed door en schiet in de korte hoek, maar ook nu ligt de keeper van WSV in de weg. In de 57e minuut komt WSV uit het niets op voorsprong. Een afstandsschot valt zomaar in de verre hoek binnen. Daarna viert bij G.V.V.V. vooral frustratie hoogtij. De controle over de wedstrijd is helemaal weg en het spel ligt vaak stil voor overtredingen. Maarten loopt in de 64e minuut tegen een rode kaart aan en dan is de wedstrijd helemaal gespeeld. De blauwen komen nog maar nauwelijks van de eigen helft af. Er zijn over en weer nog mogelijkheden, maar er wordt niet meer gescoord. Op de ranglijst verliest G.V.V.V. WSV uit het zicht en zakt een plaats op de ranglijst, doordat Elinkwijk wel wist te winnen.

Volgende week speelt de 17-1 thuis weer een finale, tegen de nummer zes Soest SO JO17-1. De aftrap is om 13.00 uur op veld 2.

WSV JO17-1 – G.V.V.V. JO17-1 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 57. WSV 1-0.

Gele kaart: 31. Nick Huisman (WSV) 62. Sem van den Hoek, 66. Savio Roemer (WSV).

Rode kaart: 64. Maarten Baerends.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Rens van Esterik (41. Hamza el Mansouri), Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Waylon Kampert (73. Jay Hofman), Sem van den Hoek (63. Anthony Willemsen), Ruben Ravesloot, Robin Scholtus, Maarten Baerends, Bilal Tmim, Maurits Suvee.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus