JO17-1 verliest en belandt in gevarenzone

17 maart 2019

G.V.V.V. JO17-1 zit niet in een goede fase. Na het verlies van de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent WSV vorige week, lukte het ook thuis tegen de op papier nog sterkere opponent SO Soest niet om punten te pakken. Na een slechte eerste helft waarin al na zes minuten tegen een erg ongelukkige achterstand werd aangekeken, richtte het team zich in de tweede helft wel op. Er werd nagenoeg geen kans meer weggegeven, maar G.V.V.V. scoort moeilijk en Soest heeft een verdedigend ingesteld team. Vandaar dat de 0-1 score uiteindelijk tot het eindsignaal bleef staan.

We moeten het deze wedstrijd stellen zonder de geschorste Maarten. Aan de hand van de uitwedstrijd van voor de winterstop, waarbij er met 2-1 werd verloren, is door de staf een duidelijk strijdplan gemaakt. In de eerste minuten zien we er weinig van terug. Soest stoort de opbouw van de blauwen voortdurend en die weten er weinig raad mee. Kort na de eerste goede aanval van G.V.V.V. gaat het helemaal mis. Een te korte inspeelpass wordt overgenomen door Soest en gemakkelijk achter Olaf geschoten.

Soest controleert

Soest blijft hoog druk zetten en maakt het G.V.V.V. erg moeilijk om van de eigen helft te komen. Als de blauwen dreigen door te breken wordt gebruik gemaakt van overtredingen. Na een klein kwartier kan weer een wapenfeitje van blauwe kant worden genoteerd: een aardig schot van Waylon uit een afvallende bal. De rest van de eerste helft heeft Soest de controle, maar creëert weinig kansen en G.V.V.V. wil graag, maar komt nauwelijks in de buurt van het vijandige doel. Dit lijkt kort voor rust wat te veranderen, G.V.V.V. kruipt steeds meer uit haar schulp. Joey krijgt een vrije trap, die uiteindelijk in de voeten van Sem belandt. Zijn mooie schot waait maar net over de kruising.

Op zoek naar de 1-1

Gelukkig komt G.V.V.V. beter uit de kleedkamer en probeert op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Na een paar minuten slaagt Bilal daar bijna in, als hij een vrije trap goed richting doel laat indraaien. De keeper kan de bal met enige moeite overtikken. Bilal krijgt nog een vrije trap, die net over gaat. Er volgen meer kansjes voor de thuisploeg. Een goed genomen vrije trap kan door Anthony richting doel worden gekopt. De bal gaat met een mooie boog over de keeper heen, maar helaas ook net naast het doel. Na een goede aanval via Maurits en Jaidy, wiens voorzet door niemand kan worden binnen gewerkt krijgt G.V.V.V. de beste kans van de wedstrijd. Bilal zoekt en vindt handig een vrije trap net buiten de zestien. De bal wordt gevaarlijk richting verre hoek gekruld maar gekeerd door de keeper. De rebound is voor Bilal, maar die raakt de lat, de volgende rebound is voor Sem maar die schiet net over. Er is dan nog een kwartier te spelen en die verloopt uiterst rommelig. Kansen zijn er niet meer, overtredingen en een opstootje wel. Het levert Bilal en zijn tegenstander een gele kaart op. Bij de laatste corner van de wedstrijd meldt Olaf zich in de zestien, maar het mag deze keer niet baten. In de laatste seconden krijgt Soest nog uit het niets de enige mogelijkheid van de tweede helft. Een goed schot wordt door Olaf naast gekeken. Een teleurstellend resultaat, want hierdoor zakt G.V.V.V. naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Volgende week speelt de JO17-1 nog een thuiswedstrijd, tegen de nummer acht Maarssen JO17-1. De aftrap is om 13.15 uur op veld 2.

G.V.V.V. JO17-1 – SO Soest JO17-1 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 6. SO Soest 0-1.

Gele kaart: 33. Joey van de Steeg, 76. Antwan Snijders (SO Soest), 89. Bilal Tmim, 89. Bart Hooft  (SO Soest).

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Waylon Kampert (58. Hamza el Mansouri), Sem van den Hoek, Anthony Willemsen, Ruben Ravesloot (83. Rens van Esterik), Robin Scholtus (51. Soufyan Adnane), Bilal Tmim, Maurits Suvee (68. Jay Hofman).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus