JO17-1 wint meeslepend duel van WSV met 3-2

11 november 2018

Met een hoog adrenalinegehalte en verhitte gezichten stapten de jongens van JO17-1 zaterdag na de wedstrijd van het veld op het Panhuis. Gezien de stand op de ranglijst (WSV een plaats hoger met 1 punt meer) beloofde het een spannend duel te worden en dat werd helemaal waargemaakt. Na een eerste helft met goed voetbal en een verdiende 2-1 voorsprong werden we de tweede helft getrakteerd op een prachtig voetbalgevecht: Engels kick-and-rush voetbal op het Panhuis! Nadat WSV terugkwam op 2-2 kende G.V.V.V. een wat mindere fase maar wist zich terug te vechten in de wedstrijd. De beloning voor het harde werken kwam 12 minuten voor de reguliere speeltijd was verstreken van de voet van Jaidy, die de winnende treffer voor zijn rekening nam.

 

Nadat de scheidsrechter even kwam informeren wat die man met die blocnote op de G.V.V.V. bank te zoeken had, kon de wedstrijd van start. Gelukkig mocht ik blijven zitten, want de pot voetbal die we voorgeschoteld zouden krijgen had ik niet graag willen missen. Dat de teams aan elkaar gewaagd zijn bleek al vanaf de aftrap. Het spel golft meteen op en neer, met een licht overwicht voor de thuisploeg.  

 

Twee goals in een minuut

Het overwicht van de blauwen wordt snel en effectief beloond. Robin mag een vrije trap nemen aan de linkerkant, vlak voor de middellijn. WSV verkijkt zich op een aantal inlopende spelers. Een ervan is Joey, die de bal helemaal vrijstaand achter de Apeldoornse keeper in het net kopt. Een heerlijk begin, maar binnen een minuut wordt de voorsprong zelfs verdubbeld. De opbouw van WSV is niet in orde, waardoor Bilal zomaar kan overnemen en de 2-0 kan binnenschieten.

 

Eigen goal G.V.V.V.

WSV heeft uiteraard even tijd nodig om zich te herstellen, maar slaagt daar in en komt steeds beter in de wedstrijd. Vijf minuten na de 2-0 wordt G.V.V.V. zwaar onder druk gezet rondom de zestien. De bal gaat rond en het wachten is op iemand die uithaalt, maar niemand komt tot een schot. De soms wat grillig fluitende scheidsrechter geeft een gele kaart aan Ruben, terwijl de eerste overtreding gemaakt werd op Bilal. De wedstrijd is in evenwicht, zonder al te veel kansen aan beide kanten. Wel zien we een goede actie van Jaidy aan de linkerkant. Hij stoomt op, speelt zijn tegenstander uit maar wacht dan net even te lang met schieten. De bal kan door de verdediging worden weggewerkt. Er volgt nog een mooie aanval via Ruben en Jaidy. Die weet Bilal met een voorzet te bereiken, maar die krijgt de bal niet goed onder controle. Ook wordt tegen de verwachting in gevlagd voor buitenspel. Na een halfuur spelen krijgt G.V.V.V. een tegenslag te verwerken. Een speler van WSV schiet een bal vanaf de achterlijn richting tweede paal. Robin probeert de bal onder druk van een tegenstander weg te werken, krijgt de bal ongelukkig tegen zijn scheenbeen en ziet hem in het doel verdwijnen.

 

Gelijkmaker WSV

WSV put moed uit de aansluitingstreffer en wordt weer iets sterker. Nadat Joey nog een kans krijgt via Bilal, maar net over schiet zijn er voor rust nog twee goede mogelijkheden voor WSV om op gelijke hoogte te komen, maar Olaf weet het gevaar in beide gevallen te bezweren. Vanaf de aftrap na rust krijgt Maurits bij zijn eerste balcontact een goede mogelijkheid als Maarten een vrije trap goed in de zestien legt. Het schot gaat net over. En dan is het ineens 2-2. Dom balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat een speler van WSV zo door kan lopen en binnenschieten. G.V.V.V. moet daar even van herstellen. Het goede voetbal van de eerste helft is verdwenen en het spel wordt rommelig. Het Engelse voetbal is begonnen. Er komen weer kansen voor de thuisploeg. Jaidy levert een goede voorzet af, maar die kan niet door de twee vrij staande blauwen worden geraakt. Ruben probeert het maar eens van grote afstand. Zijn schot daalt mooi, maar zeilt net langs de verkeerde kant van de kruising. Een mislukte uittrap van de keeper van WSV belandt in de voeten van Jaidy, die direct schiet. Ook deze bal gaat naast het doel.

 

Spanning

De spanning loopt op. Er wordt keihard gewerkt door beide elftallen. Zou er nog een winnaar komen vanmiddag? Maarten slingert een vrije trap richting tweede paal, waar de bal door iedereen wordt gemist. In de tegenstoot is WSV weer gevaarlijk, een vrije schietkans wordt knap gered door Olaf. De kansen voor de blauwen rijgen zich daarna aaneen. WSV stelt er bijna niets meer tegenover. Maurits schiet rakelings naast na een mooie combinatie met Bilal en Anthony. De laatstgenoemde geeft even later prima mee aan Bilal, die op snelheid tegendraads bij zijn tegenstander wegdraait en net naast schiet. Het wordt tijd om eens een poging binnen de palen te wagen. Jaidy doet dat in de korte hoek, maar deze keer kan de keeper redden. In de 68e minuut is het bevrijdende moment daar. Maarten wordt neergelegd door een speler van WSV, die geel krijgt. Maarten neemt zelf de vrije trap, die uit de zestien wordt gewerkt. De bal komt voor de voeten van Jaidy, die verwoestend uithaalt en door het midden raak schiet: 3-2!

 

Oog van de naald

Een paar minuten later gaan we door het oog van de naald. Soufyan krijgt geel voor een overtreding. De bal wordt op de rand van het strafschopgebied gelegd, waar de meesten van ons toch het idee hadden dat er ruim binnen was en dus een penalty had moeten zijn. Olaf gooit de bal ver uit en geeft hem zo perfect mee aan Ruben, die een crosspass op maat aflevert op Jaidy. Het is het zoveelste schot dat net naast gaat. Er zijn nog drie reguliere minuten te spelen als WSV een zeer dubieuze vrije trap krijgt op de rand van het strafschopgebied aan de rechterkant. Er is namelijk geen sprake van een overtreding en de bal komt wederom op de verkeerde plek te liggen. Er komt geen kans uit voort, wel is G.V.V.V. gevaarlijk in de tegenstoot die via Anthony, Maurits en uiteindelijk Bilal weer naast de goal belandt. Hamza komt het veld in voor Bilal. Hij krijgt direct een schietkans, maar u raadt het al: de bal gaat net over. De 80 minuten speeltijd zijn inmiddels verstreken en de blauwen ruiken de overwinning. Het wachten is op het eindsignaal. Er zijn enkele blessurebehandelingen geweest, maar veel meer dan een minuut of drie verwachten we niet. De scheidsrechter ziet het blijkbaar anders en laat tergend lang doorspelen. Als de klok op 88 minuten staat blaast hij eindelijk af en zijn de drie punten binnen! We hebben genoten van een prachtig duel met een mooi resultaat. De blauwen melden zich in de middenmoot, op plaats 7.

 

Volgende week heeft de JO17-1 een latertje: er wordt uit tegen Soest SO gespeeld om 15.45 u.

 

G.V.V.V. JO17-1 - WSV JO17-1 3-2 (2-1)

Scoreverloop: 11. Joey van de Steeg 1-0, 12. Bilal Tmim 2-0, 31. Robin Scholtus 2-1 (e.d.) 46. WSV 2-2, 68. Jaidy van Meegdenburg 3-2.

 

Gele kaart: 22. Ruben Ravesloot (G.V.V.V.), 68. WSV, 71. Soufyan Adnane (G.V.V.V.), 75. Jaidy van Meegdenburg (G.V.V.V.).

 

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Maarten Baerends, Soufyan Adnane, Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot, Robin Scholtus, Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Levi Budding (41. Maurits Suvee), Jay Hofman (58. Anthony Willemsen), Bilal Tmim (79. Hamza el Mansouri).

 

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus