JO17-1 wint verdiend, pakt belangrijke punten

24 maart 2019

Na twee gelijke spelen en twee nipte verliespartijen heeft G.V.V.V. JO17-1 zich opgericht en weet weer wat winnen is. Het controleerde en dicteerde bijna de hele wedstrijd tegen het op papier sterkere Maarssen. Een hattrick van Jaidy van Meegdenburg en een mooie kopbal van Sem van den Hoek zorgde voor een afgetekende en zeer verdiende 4-0 overwinning.

De selectie is wat uitgedund doordat Maarten nog is geschorst en Joey en Rens geblesseerd zijn. Pim Theunisse is daarom toegevoegd aan het team. Maarssen staat met 4 punten meer vier plaatsen hoger. Er zijn nu 15 wedstrijden gespeeld, waarin opvalt dat G.V.V.V. zeven keer verloor met maar 1 doelpunt verschil.

Superstart G.V.V.V.

Na een minuut stilte vanwege de aanslag op de tram in Utrecht barst de strijd los. Na vijf minuten ligt de bal op 20 meter, iets rechts van het midden van het doel van Maarssen voor een vrije trap. Jaidy legt aan en de bal ploft via een speler in de muur van Maarssen met een mooie boog achter de keeper in het net. Een superstart, zeker na al die keren dat G.V.V.V. in de afgelopen wedstrijden tegen een achterstand aan moest kijken. In de rest van de eerste helft is te zien dat het een stuk lekkerder voetbalt als je voor staat. Een minuut later had het zelfs via een eigen doelpunt van Maarssen 2-0 kunnen staan. De goede aanval via Robin en Hamza eindigt met een schot dat via een verdediger van Maarssen net voorlangs gaat. De blauwen spelen uitstekend, er wordt secuur overgespeeld en Maarssen oogt daardoor slordig. G.V.V.V. krijgt na een kwartier weer een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. Hamza onderschept de bal, geeft met de buitenkant van zijn voet een prachtige pass op Bilal, die maar net langs de kruising schiet.

Diepgang

G.V.V.V. blijft de gevaarlijkste ploeg. Een vrije trap van Robin landt in de zestien, waar Jaidy net een paar centimeter tekort komt om binnen te kunnen schieten. Even later onderschept Ruben en stoomt op aan de rechterkant. Zijn voorzet richting tweede paal wordt door Bilal recht op de keeper geschoten. Er zit veel meer diepgang in het spel van G.V.V.V. dan we lange tijd hebben gezien. Jim van v.v. Maarssen ontvangt een donkergele kaart na een harde overtreding op Maurits. Maarssen werkt een voorzet van Hamza weg, waarbij hands zou zijn gemaakt. De jonge scheidsrechter wil er echter niets van weten. Er blijven kansen komen om op 2-0 te komen. Bij een voorzet van Bilal duikt Robin op bij de eerste paal. Zijn inzet gaat helaas net naast. Maarssen weet vlak voor rust nog voor gevaar te zorgen voor het doel van G.V.V.V., uit een corner wordt van dichtbij net overgeschoten.

Drie goals in vier minuten

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien. G.V.V.V. heeft de meeste kansen en controleert de wedstrijd. De voorsprong van 1-0 blijft echter wel erg lang op het bord staan, waardoor de spanning toch wel wat oploopt. Een mooie aanval van de blauwen eindigt met een schot van Hamza dat wordt geblockt. Met de rebound van Jaidy gebeurt hetzelfde. Even later kan de bal bij een corner van de thuisploeg slechts met veel moeite uit de zestien worden gewerkt. We moeten tot de 69e minuut wachten op de bevrijdende 2-0. Na kansen voor Bilal en Jaidy is het de laatstgenoemde die zijn tweede van de middag maakt. Hij staat helemaal vrij bij een panklare voorzet van Bilal en kan gemakkelijk binnenschuiven. Daarna gaat het ineens heel snel, G.V.V.V. maakt binnen vier minuten ook 3-0 en 4-0. Jaidy onderschept, geeft mee aan Bilal, die weer een mooie voorzet aflevert, die door de inlopende Sem hard via de onderkant van de lat wordt binnengekopt. Als het feestje maar net over is besluit Jaidy zijn goede wedstrijd nog wat extra glans te geven met een derde doelpunt. Olaf trapt ver uit en zet hem vrij voor de keeper, die het nakijken heeft. De voor Sem ingevallen Pim krijgt nog een aardige kans op de 5-0. Hij duikt gevaarlijk op voor het doel van Maarssen, maar de verdediging kan de situatie met enige moeite oplossen.

Het resultaat is dat G.V.V.V. twee plaatsen klimt op de ranglijst. De strijd om weg te blijven van de voorlaatste plaats (plaats 11, p/d) is erg spannend, het gaat nu tussen vier teams binnen twee punten. Volgende week speelt de 17-1 uit tegen de nummer vijf asv Dronten JO17-1.

G.V.V.V. JO17-1 – V.V. Maarssen JO17-1 4-0 (1-0)

Scoreverloop: 5. Jaidy van Meegdenburg 1-0, 69. Jaidy van Meegdenburg 2-0, 71. Sem van den Hoek 3-0, 73. Jaidy van Meegdenburg 4-0.

Gele kaart: 24. Jim Hogervorst (V.V. Maarssen), 36. Bilal Tmim, 37. Ruben Ravesloot.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Levi Budding, Jaidy van Meegdenburg, Hamza el Mansouri (74. Waylon Kampert), Sem van den Hoek (75. Pim Theunisse), Anthony Willemsen (59. Soufyan Adnane), Ruben Ravesloot, Robin Scholtus, Bilal Tmim, Maurits Suvé, Jay Hofman.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus