JO19-1 houdt het opnieuw tot de laatste seconden spannend

19 mei 2019

Met nog twee wedstrijden te gaan, naderen we de ontknoping van seizoen 2018-2019 in de Hoofdklasse. Als we even de balans opmaken, zien we G.V.V.V. op 3 punten van de koploper MSV, dat tevens een veel beter doelsaldo heeft. De opdracht voor vandaag is duidelijk: in ieder geval de pot winnen en een flink aantal doelpunten in het net prikken. Daarnaast hopen we op een misstap van MSV, natuurlijk….

Het is lekker warm in Vleuten, waar we tegen UVV JO19-1 mogen aantreden op het hoofdveld van hun moderne sportpark. De Blauwen gaan voortvarend van start en in de eerste 10 minuten van de wedstrijd ziet het er allemaal veelbelovend uit. Job schiet net naast, Wail kopt net naast, Melvin raakt de lat. Mooie kansen met één groot nadeel: de bal gaat er niet in….

Aan de andere kant reageert Lennart attent op een schot en in de 15e minuut mogen de uit-supporters één seconde juichen: een combinatie van Wesley met Job resulteert in een doelpunt, of nee…..toch niet: helaas afgekeurd in verband met buitenspel.

Het creëren van kansen gaat gestaag door: Brent levert een voorzet/schot af, Bas raakt de bal niet goed en produceert een afzwaaier. De bal gaat goed rond, maar helaas (nog steeds) niet in het net….

Zoals zo vaak in dit soort wedstrijden, is er veel drukte voor het doel van het ene team met een boel kansen en gaat de bal er aan de andere kant opeens wel in. In de 25e minuut komt UVV op voorsprong, met een laag schot van buiten het strafschopgebied: 1-0.

G.V.V.V. moet nu op zoek naar de gelijkmaker en het verhaal herhaalt zich: een reeks van hele en halve kansen van onder andere Brent en Wesley, blijven kansen en verdwijnen dus nog steeds niet achter de keeper van UVV.

Vijf minuten voor rust wordt een strafschop toegekend aan G.V.V.V. aangezien er een handsbal wordt geconstateerd in het strafschopgebied. Job zorgt dan (eindelijk) voor de gelijkmaker vlak voor het rustsignaal.

Archief: Startopstelling van de heenwedstrijd thuis: winst met 9-2 (toen gingen ze er wel in....)

Na de rust moet het dus goed komen, want als G.V.V.V. de kansen blijft creëren, zal er toch zeker eentje (of meer) omgezet worden in een doelpunt. Wesley levert zijn bijdrage al vlak na het fluitsignaal en schiet twee keer net voorlangs (nee, de bal gaat er dus niet in….)

Doriano komt niet tot een bruikbare voorzet na een mooie persoonlijke actie aan de rechterkant. Een paar minuten later klinkt het alsof Bas de paal schampt met een hard laag schot van buiten het 16-meter gebied.

De keeper van UVV begint zich er vanaf ongeveer de 20e minuut meer mee te bemoeien . Melvin denkt de linker, lage hoek gevonden te hebben met een laag schot, maar de keeper zet zijn voet letterlijk dwars en de bal gaat er dus (helaas, alweer) niet in…. Wail doet ook een poging met een kopbal, maar ook die bal wordt van de lijn gehaald, dit keer door een verdediger.

Bij een volgende poging gaat de bal over de keeper maar ook over Job heen, niemand die de laatste tik kan geven in het lege doel, helaas. Brent probeert het met een hard schot, maar ook hierop zegt de keeper van de thuisploeg “NEE” en pareert.

UVV heeft intussen de bus geparkeerd, zoals dat heet, en loert op de counter, bijna wordt een dergelijke uitbraak met succes uitgevoerd, gelukkig zit de lat er nog tussen…..G.V.V.V. blijft aandringen, maar wederom weet de sluitpost van UVV de bal uit het net te houden.

Tien minuten voor het einde wordt Luca ingebracht voor Jesper. Wesley kopt uit zeer kansrijke positie over. De tijd begint ondertussen toch wel te dringen, maar de keeper weigert nog steeds mee te werken met twee opeenvolgende reddingen. De ooh’s en aaah ’s langs de kant zijn niet van de lucht.

Bron: Loko Cartoons

Als de blessuretijd al is ingegaan, zet Melvin de bal voor en Job kan dan eindelijk zijn tweede maken van de wedstrijd, de 1-2 is een feit. Echt weer in de laatste minuten van de wedstrijd, weet G.V.V.V. de achterstand om te buigen in winst….. Job wordt nog even gewisseld voor Maarten, vlak daarna valt het eindsignaal.

En hoe ziet de situatie er dan na alle gespeelde wedstrijden uit met nog één wedstrijd op het programma? De situatie blijft onveranderd, 3 punten achterstand, aangezien de directe concurrent MSV ook de wedstrijd uiteindelijk heeft gewonnen vanuit een situatie van achterstand. Willen de Blauwen kampioen worden, dan moet de koploper volgende week verliezen én G.V.V.V. de eigen wedstrijd met meer dan 19 doelpunten verschil winnen…..

De wonderen zijn de wereld natuurlijk nog niet uit, maar gezien het beeld van deze laatste wedstrijd, waarbij het aantal kansen niet meer te tellen was, maar er slechts één (andere doelpunt was een penalty uit hands) omgezet werd in een doelpunt, hebben we er een hard hoofd in.

In ieder geval wacht deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de 4e Divisie.

Tekst: Nadia Berton
Foto: Sabine Spies-van Meegdenburg