JO19-1 pakt de winst in de laatste minuten

6 april 2019

Tijd voor een Veense Derby: niet de “Klassieker” tegen de Rode buren, maar de “Topper” tegen en bij de Gelen van VRC. De heen wedstrijd eindigde in een gelijkspel (3-3) en het was zeker niet de bedoeling om dit resultaat te herhalen. Het kampioenschap blijft voor G.V.V.V. binnen bereik (natuurlijk met een aantal kanttekeningen) en VRC bezet de laatste plek in de stand, dus het halen van het maximaal aantal punten is niet ondenkbaar.

Vanaf de eerste minuten is het al éénrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg. Brent schiet de bal te zacht en Sander raakt de bal net niet bij een volgende poging dus de nul blijft staan. De Blauwen blijven aandringen en Justin legt na een solo langs de achterlijn,  de bal in de voeten van de vrijstaande Wesley, maar ook die raakt de bal niet helemaal goed en de voorsprong blijft uit.

Ondertussen roept de trainer van VRC meerdere malen om toepassing van “Plan B”. De supporters zijn natuurlijk erg benieuwd wat dat inhoudt, maar duidelijkheid komt er niet….

De terechte voorsprong voor de blauwe JO19-1 volgt dan in de 20e minuut. Een knap afstandsschot van Justin belandt tegen de paal en vervolgens via de rug van de keeper van VRC in het doel: 0-1!

De bal wilde er niet in, ook niet na 3 pogingen...

Nu is het zaak om verder uit te lopen. Brent levert een lage voorzet af, maar de aanwezige medespelers in het strafschopgebied weten geen van allen de bal te raken om die om te zetten in een doelpunt.

Het spel kantelt een beetje, de eerste kleine kans voor VRC kondigt zich in de 30e minuut aan, maar Wiebe is alert en weet de poging te neutraliseren. GVVV trekt zich iets te veel terug en speelt met een redelijk laag tempo, zodat VRC meer en meer de ruimte krijgt om eruit te komen.

In het laatste kwartier komt de thuisploeg steeds meer in de buurt van Wiebe. De eerste poging gaat ruim naast, het tweede schot gaat net over en in de 40e minuut raakt VRC de lat. Het is wachten dus op een tegendoelpunt; de gelijkmaker komt op slag van rust uit een kopbal. Met de stand van 1-1 gaan de teams de kleedkamer in.

Als de teams koud weer op het veld staan na de pauze, kijkt G.V.V.V. opeens tegen een achterstand aan. Een klein moment van onoplettendheid en het is raak. Maar gelukkig wordt de stand binnen 2 minuten weer gelijk getrokken naar 2-2, als Sander de bal op aangeven van Brent erin tikt. Dat beloofd dus wat in de tweede helft, leuk voor de supporters die de tribune van het hoofdveld aardig hebben bevolkt.

De wil is er en de kansen ook. Wesley trapt de bal hard op de lat, voor het doel van VRC worden er meerdere schoten gelost, maar die stuiten steeds op de goed keepende sluitpost die zich ook niet wil laten uitspelen door Bas.

De supporters zien werkvoetbal van beide kanten, de kramp schiet er regelmatig in bij spelers van VRC, maar beide teams weten niet op veldoverwicht de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daar is een spelhervatting voor nodig vlak voor het einde van de reguliere speeltijd. Ondergetekende zag in een voorspellend visioen de bal van Melvin bij Wail terecht komen, die dan met het hoofd zou scoren.

De voorspelling is werkelijkheid geworden: Wail kopt de 2-3 binnen

De voorspelling wordt werkelijkheid: Wail kopt de bal in het net en de winst én de 3 punten zijn een feit: 2-3 kan als eindstand genoteerd worden.

Niet de meest aantrekkelijke wedstrijd (behalve dan de eerste 25 minuten), maar belangrijk is om in de pas te blijven lopen met de directe concurrenten. Je weet maar nooit waar dat goed voor is….

Tekst: Nadia Berton
Foto's: Sabine Spies-van Meegdenburg