JO19-1 perst er in de laatste seconden nog een puntje uit

1 december 2018

Een “Veense” derby deze zaterdag, niet tegen de “Roden” van DOVO , maar dit keer zijn het de “Gelen” van VRC die de degens mogen kruizen met G.V.V.V. JO19-1. De thuisploeg is koploper af na de eerste nederlaag van het seizoen vorige week tegen Sporting ’70 uit Utrecht.

Onze “Blauwen” kregen een harde en duidelijke 3-0 om de oren en keerden puntloos huiswaarts. Op dit moment zit de JO19-1 in een mindere periode en de meningen langs de lijn waren in dat opzicht unaniem: het was slechts een kwestie van tijd dat er een verliespartij zou vallen.

 

VRC JO19-1 staat samen met 3 andere teams op de laatste plaats, maar daar is de ongeschreven voetbalwet weer: positie op de ranglijst maakt niets uit, er moet gewoon gewonnen worden…..

De eerste minuten staan in het teken van elkaar aftasten, het tempo ligt niet al te hoog, hoewel Wiebe een sprintje moet trekken om de bal net buiten het strafschopgebied weg te werken. VRC schiet net naast en lijkt goed mee te kunnen, terwijl er bij de “Blauwen” nog weinig bezieling valt te bespeuren.
 

Toch komt G.V.V.V. op voorsprong als Bas net van buiten het strafschopgebied trefzeker is: 1-0 in de 10e minuut. VRC probeert direct wat terug te doen, maar Wiebe heeft de bal stevig vast. Bas kopt een paar minuten later raak, maar het doelpunt wordt afgekeurd in verband met buitenspel.
 

Het tempo ligt nog steeds niet erg hoog, maar zo nu en dan vinden de spelers van de JO19-1 elkaar met wat meer overtuiging in de aanvallen. Sander raakt de paal, maar aan de andere kant grijpt Doriano in op een uitgebroken VRC aanvaller en moet dan geel incasseren.
 

In de 25e minuut valt de 2-0, maar de “Blauwen” zijn niet de scorende partij: Brent schiet vanaf de rechterkant een vrije trap in het 16-meter gebied en een verdediger van VRC zet zijn knie ertegen en de bal laat zijn eigen keeper kansloos. Maar deze doelpunten tellen gewoon ook….


Brent ziet zijn vrije trap met een knietje in het doel verdwijnen....


Job kan er 3-0 van maken, maar verzuimt voor min of meer open doel de kans om te zetten in een doelpunt. Doordat het wedstrijdtempo over het algemeen “relaxed” genoemd kan worden, krijgt VRC toch ook voldoende tijd én ruimte om te voetballen. Met een tweetal wippertjes over Wiebe heen, wordt de stand nog voor rust weer gelijk getrokken naar 2-2.

G.V.V.V. kan na de rust dus weer opnieuw beginnen……
 

Bij terugkomst op het veld is Tommie voor Wesley in het veld gekomen en al in de eerste minuten blijkt dat de thuisploeg een moeilijke tweede helft tegemoet zal gaan. Wiebe laat de bal los tussen een horde gele shirts en een speler van VRC gaat neer in het strafschop gebied: gelukkig blijven beide spannende momenten zonder nadelige gevolgen.
 

Bij een snelle omschakeling van VRC maakt de verdediging een inschattingsfout en wordt de buitenspel situatie door VRC snel omzeild. Met (opnieuw) een goed uitgevoerd lobje, kan Wiebe niets anders doen dan de bal nakijken als die in de 10e minuut in het net belandt: 2-3.
 

Bas schiet naast en Wail schiet in de handen van de keeper, maar de het is allemaal met net iets te weinig overtuiging. Vlak na elkaar volgen dan 2 wissels met nog ongeveer 25 minuten te gaan: Pedro voor Doriano en Luca voor Jesper die weer voor het eerst speelt na een enkelblessure. De druk wordt verder opgevoerd en VRC wordt voor het eerst in de wedstrijd  vastgezet in de eigen helft. Justin en Job proberen het zelf ook, maar de keeper kan de bal klemmen of pareren.
 

Terwijl de klok verder tikt en de tijd begint te dringen, komt Tom in het veld voor Max. Een aantal hoekshoppen worden afgedwongen en ook een vrije trap van Brent (net over) brengt geen verandering in de achterstand.
 

Bij één van de weinige snelle omschakelingen, levert Wail een lage steekpass bij Luca af, die de bal op snelheid voor kan zetten en Job is op tijd gearriveerd om het af te maken. De extra tijd loopt op zijn einde en dit is het maximaal haalbare resultaat op de 1e dag van december.


In de laatste minuten is de druk flink opgevoerd


Aan trainer Kevin wordt om een reactie gevraagd naar aanleiding van de afgelopen periode.
 

“We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen, hoewel we de eerste periodetitel hebben binnengesleept. We trainen keihard om eruit te komen, maar we moeten in de gaten blijven houden dat we in bepaalde wedstrijden te graag willen aanvallen, terwijl we meer geduld moeten hebben en wachten op het goede moment.
Daarnaast hebben we vandaag natuurlijk pech gehad dat de kansen voor de 3-0 niet worden afgemaakt. Want tot de 2-1 was er niet veel aan de hand, waren we voetballend beter.”
 

Nog één wedstrijd voor de start van de winterstop, volgende week in Baarn tegen TOV JO19-1, aanvang 12.15u.
 

 

Tekst: Nadia Berton
Foto’s: Sabine Spies-van Meegdenburg