Korfbaluitslag voor G.V.V.V. JO10-1

7 april 2019

We beginnen allereerst met de laatste nieuwtjes voordat we overgaan naar de wedstrijdfeiten van vandaag. Nadat we nog euforisch waren van de eclatante bekerzege van afgelopen week die met 7-0 in ons voordeel uitviel, lag niet heel veel later de ‘uitnodiging’ al op de deurmat van de halve finale. Deze gaat gespeeld worden op woensdag 17 april a.s. op ons eigen vertrouwde sportpark. Aanvang wedstrijd is 18:30 uur en de tegenstander is BFC geworden. Een mooie en goede tegenstander waarin we kunnen laten zien waar we werkelijk toe in staat zijn als team. Maar zover is het nog lang niet. Afgelopen donderdag hebben we nog even intens geoefend op een JO11 veld tegen de kerels van ONA’53 uit Wageningen. Zij speelden voor het eerst op een half veld, maar konden goed meekomen in de beginfase. Later in het duel kwam het krachtsverschil tot uiting in een 7-3 overwinning voor G.V.V.V.
 

Terneergeslagen
Vandaag 6 april, op stap richting Soest, zonder Oscar en Akram. Akram ging wel mee als mascotte. Probeer de komende alinea rustig te lezen, want de beginfase ging erg snel. Het eerste schot van Soest trof geen doel en dit was op het randje van minuut 1 naar 2. Hierop volgend was er een situatie die ontstond vanuit de zijlijn waarbij de bal bij Selim kwam op het middenveld. Hij hield goed het overzicht en bediende Marinos op rechts, die dribbelde naar voren richting de keeper en schot de bal half onder, half langs de keeper in het doel. 0-1. Nog geen 35 seconden later was er alweer een goede mogelijkheid voor SO, dat schot ging naast. En hoppa, weer 20 seconden later stond de gelijkmaker al op het bord. Op rechts werd hun aanvaller volledig vrijgelaten door ons en hij wist wel raad met dit buitenkansje. Met een harde knal schoot hij de bal tegen de touwen 1-1. Na de aftrap was er wat geharrewar op het middenstuk waarbij Dylan als winnaar uit de bus kwam. 1:1 met de keeper bleef hij kalm en pardoes was daar de 1-2. Het veldspel bij ons was gewoonweg niet goed om Soest goed partij te kunnen bieden. Zij combineerden dat het een lieve lust was en wij stapten steeds ‘in’ en zo konden zij ons vrij simpel wegtikken. En zodoende leverde dat op slag van minuut 5 al een vierde treffer op. Niet voor ons, wel voor Soest, wederom een gapend gat aan de rechterkant bij ons. En een gelijke treffer zoals hun eerste. 2-2. Het was slordig bij onze boys en er was geen focus, maar daar doen we Soest ook een beetje tekort mee. Liam moest ons op de been houden met een goede redding op een schot, maar in minuut negen kwamen de Soesterboys dan toch op een voorsprong. Een corner werd zeer matig doorgedekt. Een aanvaller van de thuisclub wist hier wel raad mee en verraste Liam en via zijn handen ging de bal alsnog over de lijn. 3-2. De ‘ook blauw-witten’, hadden feilloos in de gaten waar ons knelpunt lag en ook goal nummer 4 ging ongeveer op dezelfde wijze als de eerste. 4-2. Onze mannekes waren even terneergeslagen. Wij konden geen vuist maken en er waren nog vier schoten uit het Soesterkamp tegenover een schot van Selim met een daaruit volgende redding van hun keeper. 4-2 was de ruststand. Een van de spelers van de thuisvereniging zei in de rust “We staan voor tegen een 2e divisionist”, een mooi compliment voor ons als hoofdklasser, maar uit niets bleek dat wij dat predikaat verdienden. Er moest wat gebeuren anders zouden ze over ons heen lopen.


SO Soest zet wederom een goede aanval op.
 

‘VAR’

De coaches Sijmen en Hikmet hadden een wat langere speech dan de opponent in de rust en het zou blijken dat er ‘iets’ is gezegd waardoor onze blauwen blijkbaar geprikkeld waren geraakt. Na het fluitsignaal was er een heel ander G.V.V.V. te zien. Meer felheid op de bal, betere combinaties, minder onnodige individuele acties die opgingen in niks, elkaar meer de ruimte gunnen en geven. Want vooral in de eerste helft was het vaak een verdediger van ons die wel de bal onderschepte en dan gebeurde het dat onze aanvallers dan de bal bijna letterlijk uit ‘de voeten’ gingen halen en daardoor werd het veel te druk op het middenveld. De tweede helft ging dit stukken beter. Direct na de rust kreeg Marinos de bal in de diepte, speelde de bal netjes voorbij de keeper, de keeper raakte Marinos met zijn voet. De ‘VAR’ zag er geen strafschop in. Het zij zo! Wij kregen ruim voor het doel een vrije trap. Salman nam hem en schoot een verdediger hard op zijn lichaam. Speedy ‘Jaylen’, pikte de stilliggende bal op en schoot hem trefzeker binnen. 4-3. Luttele seconden voor de gelijkmaker lossen Bram en Sven achterin een rommelige situatie goed op, hieruit komt de bal terecht bij Salman en die ziet na het omschakelen Marinos vrij lopen op links, Salman kiest terecht voor hem en gaat niet voor eigen succes om de verdediger uit te spelen. Marinos rondt koel af. 4-4. Hierna ging het een stuk minder met de Soestenaren. Hoewel zij hun spel probeerden te blijven spelen waren wij nu veel meer aanwezig en was blijkbaar de ‘slaap uit de ogen’, waardoor hij hen veel beter partij konden bieden. 4-5 ook door Marinos. En nu doordrukken boys.


Bram (op de rug) komt Selim helpen. Salman (rechts) komt rugdekking geven.
 

Gruwelijk!
De uitloop naar twee doelpunten verschil moet eerlijk gezegd even in het voetlicht staan. Op de rechterflank krijgen wij een corner die door Marinos wordt ingedribbeld. Hij ziet onze opkomende keeper, Liam inlopen en die schiet de bal direct van grote afstand over alles en iedereen heen gruwelijk in de linkerkruising. Wauw! 4-6. De consternatie is groot bij Soest. Amper drie minuten later een intrap voor ons op rechtsvoor. De keeper was nog met iemand aan het praten en ook de verdediger bij Dylan zat nog te luisteren naar tips vanaf de zijlijn. Dylan bedacht zich niet, haastte zich voorbij de verdediger en schoot de bal listig van afstand in de hoek. 4-7. We spreken van de 36e minuut. De 4-8 kwam ook op naam van Dylan. Een goede rush van Dyl, gevolgd door een pegel. Was de wedstrijd nu gespeeld? De ‘bosbewoners’ gingen nog even aanzetten en vanuit een corner die eerst omhoog werd gekopt, bedacht hun beste speler om een omhaal in te zetten en met succes, deze prachtige ‘zwaai’ werd omgeturnd tot doelpunt. Er vielen nog 2 doelpunten hierna. Eerst nog een scrimmage voor de keeper waarbij de bal via zijn lichaam tergend langzaam richting de doellijn ging. Speedy en Dyl renden beiden achter de bal aan om hem binnen te schieten. Dylan was een fractie sneller en scoorde de 5-9. Het goed combinerende Soest beloonde zichzelf nog met een zesde treffer. Een mooie 1:2 combinatie werd prima binnengeschoten. 6-9. Dit doelpunt viel twee minuten voor tijd. En in het jeugdvoetbal kan het raar lopen, maar daar is al eerder een heel epistel over geschreven. De beste kans op 7-9 was voor Soest, maar die viel niet omdat een zeker doelpunt van dichtbij knap gepakt werd door Liam. Jaylen mocht het doelpuntenfestijn afsluiten met een tiende treffer. Na balverlies op het middenveld bij SOS, pikte Jaylen de bal op en met een snelle treinvaart spurtte hij richting de keeper die zijn eerste poging goed stopte, maar bij zijn tweede inzet kansloos was. 6-10. Dit was met recht een rugrecht wedstrijd die heel anders af had moeten lopen als Soest zichzelf niet beter had beloond, anderzijds een meer dan groot compliment voor onze kanjers dat ze het geloof bleven houden en de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Sjappoo!!
 

Scoreverloop: 2e 0-1 Marinos, 3e   1-1 Soest, 4e 1-2 Dylan, 6e 2-2 Soest, 9e 3-2 Soest, 11e 4-2 Soest, 28e 4-3 Jaylen, 30e 4-4 Marinos, 30e 4-5 Marinos, 33e 4-6 Liam, 36e 4-7 Dylan, 37e 4-8 Dylan, 43e 5-8 Soest, 47e 5-9 Dylan, 48e 6-9 Soest, 50e 6-10 Jaylen

 

Tekst: Paul Verbaarschott.