Op het nippertje winst voor de JO10-1

5 mei 2019

Hoewel dit het wedstrijdverslag is van 4 mei, moeten we nog even terugkomen op ons bekeravontuur. Hoe knap is het dat onze boys tot de halve finale zijn gekomen in de beker. Vooraf wisten we dat BFC een sterke tegenstander zou zijn, maar beiden zijn niet voor niets zo ver gekomen. BFC bleek inderdaad een maatje te groot te zijn. Na een 0-3 achterstand kwamen we nog heel goed terug tot 2-3. BFC was zeer efficiënt in het benutten van mogelijkheden. Eindstand 3-12. Als ouders zijn we alleen maar trots!

Prachtig schouwspel
Op naar de wedstrijd van 4 mei. Thuis tegen Victoria. Zonder Bram (vakantie) en Salman (ziek).
Zoals wel vaker de laatste wedstrijden komen we te gemakkelijk op achterstand. Zijn we dan nog niet wakker of is het focus? Ook nu speelde ons dat weer parten. In minuut 1 kwamen we al 0-1 achter, maar niet lang daarna meteen gevolgd door een grote kans voor Jaylen die het doel te klein vond en in ogenschijnlijk makkelijke positie (open doel) de bal er wonderbaarlijk niet in kreeg. De toon was gezet! Jaylen kreeg anderhalve minuut later een nieuwe kans. Na goed doorzetten van Sven die de bal van grote afstand over de keeper heen schoot, was het Speedy die alleen nog maar de bal binnen hoefde te tikken. 1-1. In minuut 5 was het Liam die tot drie maal toe kordaat moest ingrijpen. Eerst pakte hij een 1:1 situatie, vervolgens een bal uit de rechterhoek en luttele seconden daarna een gestrekte redding in de linkerhoek. Op de rebound was hij kansloos. 1-2 achter. Wederom kregen we een goede mogelijkheid maar alleen voor de keeper vonden we weer het net niet. We vliegen gauw door naar de 10e minuut. Akram krijgt op het middenveld de bal onder controle en aarzelt niet en schiet net over de middenlijn de bal van grote afstand via de linkerpaal de bal heerlijk tegen het nylon. 2-2. Zo even een korte break. Het is een prachtig schouwspel om te zien. Victoria voetbalt erg gemakkelijk en zijn zeer zeker een van onze beste tegenstanders tot nu toe.

Akram neemt een vrije trap op een interessante positie.

Ternauwernood
Victoria was het best bij de les na de eerste korte pauze. Ze soleerden op links door de defensie en schoten de bal beheerst in het rechterhoekje. 2-3. Wij konden er niet veel meer tegenover stellen dan een schot van Dylan, wel op doel, helaas te zacht. En Marinos naast. In de 19e minuut komt Victoria zelfs op een marge van twee goals. Gedragen door de wind zeilt de bal hard tegen de onderkant van de lat tegen onze touwen 2-4. Dankzij een heerlijke vrije trap van Selim komen we weer in de buurt van Victoria 3-4. Luttele seconden voor de grote pauze komen we weer op gelijke hoogte. De keeper verspeelt de bal en Oscar weet wel raad met dit buitenkansje. Hij kan door een simpele beweging de keeper passeren 4-4. in de beginfase na de rust schieten zij een balletje naast, raakt Oscar de paal en kwamen wij voor het gemak op een achterstand van 4-5 na een snelle counter van de tegenstander. 39e minuut. Goal over 4 schijven. Liam speelt Sven in, Sven bediend de meegelopen Akram die op zijn beurt weer Marinos inspeelt en die beheerst afrondt. 5-5. Het wordt een repeterend geheel. We komen weer op achterstand, maar daarvoor raakten wij de lat en gingen schoten van Jaylen, Akram en Liam wel op of naast het doel maar zonder succes. Tussendoor haalt Sven met een gruwelijke inhaalpoging de bal ternauwernood van de doellijn! 5-6 prima goal na slordig balverlies van ons. Het moet gezegd, Victoria speelt prachtig voetbal, maar doordat wij sportief fysiek bleven konden wij het hen moeilijk maken. En gelukkig konden wij vandaag toeslaan op de momenten dat zij cruciale foutjes maakten.

Sneaky
Zij hadden de opvatting om alles op te bouwen van achteruit zodat de keeper steeds hun middenman moest inspelen. En hoewel dit heel vaak goed gaat ging dit in de slotfase een keertje minder goed. Marinos zette goed druk op hun keeper en hij blokte de bal van de doelman. Daarna was scoren een eitje. 6-6. We bleven erin geloven, want we kwamen iedere keer weer knap terug. Uiteindelijk gingen wij er ietwat sneaky met de winst vandoor, want Akram maakte de bevrijdende 7de treffer in de extra tijd waardoor Victoria met een nipte nederlaag naar huis werd gestuurd. 7-6. Klasse boys! Gestreden voor wat jullie waard zijn. Heel goed op de been gebleven tegen een hele goede tegenstander.

Marinos gaat hier de 6-6 maken.

G.V.V.V. JO10-1 - Victoria JO10-1  7-6 (4-4)

Scoreverloop: 1. Victoria 0-1,  3 Jaylen 1-1, 5. Victoria 1-2, 10. Akram 2-2, 15. Victoria 2-3, 19. Victoria 2-4, 20. Selim 3-4, 24. Oscar 4-4, 34. Victoria 4-5, 39. Marinos 5-5, 45. Victoria 5-6, 50. Marinos 6-6, 53. Akram 7-6.

Tekst: Paul Verbaarschott