Slotakkoord voor JO10-1!

2 juni 2019
Verslag Waterwijk JO10-1 - GVVV JO10-1, zaterdag 1 juni 2019

Vandaag, 1 juni, de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd als zovelen. Er was dit keer een groot verschil ten opzichte van alle andere duels, deze wedstrijd was namelijk al 2x doorgeschoven i.v.m. met het fantastische bekeravontuur waarin onze boys tot maar liefst de halve finale kwamen. Daarover later in dit bericht niks meer omdat er al genoeg over geschreven en gezegd is. Laat ons niet onverlet om ook nog het bijzondere feit te noemen dat de KNVB ons afgelopen week de vrijheid heeft gegeven om goed te presteren op ons thuistoernooi. Ook hier weer hebben de ’10’ weer beter dan ooit gepresteerd om de 2e plaats op te eisen achter het ongenaakbare BFC. Over naar ons laatste uitduel tegen Waterwijk JO10-1. Almere was het eindstation. Het was goed toeven in het Waterwijkse. 
 
“Uit het boekje”
We begonnen, het begint een kwaliteit te worden, met een achterstand. Kort daarvoor raakte Akram de paal met zijn schot. 1-0 in minuut vijf door niet goed doordekken. Waterwijk combineerde lekker en wij kregen nog niet geheel grip op het geheel. Schoten van Jaylen (3x) en Sven (1x) kwamen wel op doel maar konden de doelman niet verrassen. De doelman die overigens zeer goed keepte. Nadat WW nog twee schoten naast ons doel had geplaatst, kwam daar dan toch de gelijkmaker. Maar niet voordat er al een geweldige kans was voor Marinos en Jaylen die elkaar in de weg liepen en daardoor deze grote kans ook verloren ging. Enfin! Terug naar de gelijkmaker die op naam kwam van Oscar. De bal ging over 3 schijven. Akram kwam goed vrij op het middenveld en speelde vrij direct de bal door naar Marinos die op rechts was meegelopen. Marinos hield het overzicht en had oog voor Oscar die zichzelf vrij zette voor de keeper en geen moeite had met dit buitenkansje 1-1 in de 18e minuut. En terwijl de Coach Amigo coach nog bezig was om de 1-1 in te voeren, lag de 1-2 er al in. Navraag leerde dat Marinos de doelpuntenmaker was na balverlies van de WW-doelman. 
 
Hoewel we steeds meer grip kregen op het duel moesten we blijven oppassen voor de counter, want daar waren zij gevaarlijk. Liam moest in minuut 23e zeer adequaat handelen op een goede kans van WW. Nogmaals gezegd, in deze fase was hun keeper van ‘levensbelang’, hij pakte een aantal ballen zeer mooi uit de hoeken. In minuut 25 weer een aanval uit het ‘boekje’. Dylan ging goed door aan de rechterkant en de doorgespeelde bal kwam terecht bij Marinos. Die zette een bloktackle in. De bal bleef liggen en hij kon nog net de bal doorspelen naar Oscar die vervolgens de bal als een lepe spits in de hoek legde. 1-3. Schoten hierna van Bram (1x) Dylan (2x) leverden voor de 30e minuut geen goals op maar wel mooie reddingen.
 
“Bram”
Na de grote rust moesten wij gaan doordrukken. Dit hadden de boys goed begrepen. Nadat een schot van Dylan nog goed gered werd, vielen er in minuut 29 twee doelpunten en die konden we gelukkig toeschrijven aan onze blauwen. 1-4 goal Marinos met een assist van Selim en de 1-5 doelpunt van Dylan met een assist van Marinos. Onze defensie stond vandaag goed. Bram, Sven en Salman zorgden al voor druk net voor het middenveld door goed door te dekken op hun mannetjes. En vanuit daar konden we weer goed gaan combineren. [Flashback] Op de 1-4 werd er geschoten op ons doel en Liam pakte de bal er goed uit maar de bal bleef net voor het doel liggen. Al liggende op de grond kon de inkomende aanvaller wederom niet scoren omdat onze goalie nogmaals liet zien dat ook hij gedreven is om iedere bal te willen pakken. Waterwijk was niet meer bij machte om onze aanvalsdriften te stoppen. Het voert te ver door om al onze mogelijkheden op te noemen, maar neem maar van mij aan dat het er meer dan genoeg waren en dan noemen we nog even op dat de bal zo’n 6x op paal/lat kwam. Dat er twee doelpunten van Salman werden afgekeurd. Dat alle schoten van Akram die hij vaak zelf goed voorbereidde geen doelpunt kende, tot zijn eigen grote teleurstelling. Jaylen werd in stelling gebracht voor goal nummer 6 door Dylan dus 1-6. En rond de klok van “we hebben nog 15 minuten ongeveer”, maakte Waterwijk een prima doelpunt. Een diepe bal werd juist ingeschat en ging uiteindelijk het netje in. 2-6. De wedstrijd was eigenlijk al gespeeld hoewel je het nooit zeker weet. We noteren de 48e minuut waarin onze ‘ausputzer’ Bram, de bal gruwelijk aanhaalde en in de lange hoek hoog boven de keeper binnen schoot. De blijdschap was intens en het mooie was dat iedereen ook blij voor Bram was, omdat hij bijna nooit scoort! 2-7. Het slotakkoord was voor de thuisploeg qua score. De 3-7 was de eindstand en daarna kon het feest losbarsten. 

Blijdschap op het veld na de elfde winstpartij.
 
Slotpleidooi - Waarom vieren wij feest?
Een feest gebaseerd op teamspirit, elkaar gunnen, de wil om voetballende situaties te creëren en zo tot oplossingen te komen. Een feest van en voor het individu wat soms nodig was om uit een impasse te geraken tijdens moeilijke momenten in een wedstrijd. Een feest waarbij je even kon stilstaan bij het feit dat de jongens ook privé met elkaar optrekken. Het was een feest omdat onze kanjers alle 11 competitiewedstrijden in winst hebben omgezet. 
Een feest voor de ouders die supertrots zijn op alle prestaties die hun jongens dit seizoen hebben bewerkstelligd. Een feest met GVVV JO10-1 champagne (zonder alcohol - ja ja warenwet!) Een feest met confetti in de kleedkamer en zingende jongeren waarvan er soms afgevraagd werd of die lange in het midden met die baard nu bij de spelersgroep hoorde of langs de zijlijn. Een feest met een sjerp voor alle spelers met de beginletter K en eindigt op een N. Dit was een onvergetelijk seizoen.

Confettibommen in de kleedkamer.
 
MANNEN BEDANKT NAMENS ALLE OUDERS VOOR AL HET MOOIS WAT JULLIE ONS GEBRACHT HEBBEN!
 
 
Statistieken:
  5e 1-0 Waterwijk
18e 1-1 Oscar
18e 1-2 Marinos
25e 1-3 oscar
29e 1-4 Marinos
29e 1-5 Dylan
40e 1-6 Jaylen
40e 2-6 Waterwijk
48e 2-7 Bram!!!
51e 3-7 Waterwijk
 
 
Tekst: Paul Verbaarschott