Veens kwartiertje bezorgt JO17-1 punt tegen Buitenboys

17 februari 2019

G.V.V.V. JO17-1 heeft op miraculeuze wijze een punt overgehouden aan het belangrijke duel tegen Buitenboys. In Almere werd het alsnog 2-2, terwijl de blauwen tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd nog tegen een 2-0 achterstand aankeken. Een belangrijke rol was weggelegd voor de scheidsrechter, die Buitenboys trakteerde op 7 gele en een rode kaart, en voor onze keeper Olaf, die in de dying seconds een penalty kreeg.

Het duel was zo belangrijk omdat beide teams gelijk staan op de ranglijst. G.V.V.V. kan zich een verliespartij niet veroorloven, want dan zouden we de concurrent uit Almere uit het zicht verliezen. In de eerste helft gebeurt er eigenlijk niet zo veel. De teams houden elkaar redelijk in evenwicht, al worden de blauwen geleidelijk steeds sterker. We moeten tot de negende minuut wachten op een goede blauwe aanval. Een mooie pass van Ruben kan worden meegenomen door Jaidy. Zijn voorzet kan helaas niet goed worden gecontroleerd door Joey. Even later levert Jaidy een goede diepe bal af op Waylon, die probeert tussen twee man door tot een schot te komen, maar de poging smoort. De beste kans van de eerste helft is voor Joey, als hij de bal kan aannemen in de zestien en een schot richting de hoek afvuurt. Jammer genoeg wordt de bal onderweg van richting veranderd en de bal gaat over. Het wachten is op de voorsprong van de Veenendalers, want de druk neemt steeds meer toe. Robin krijgt een aardige kopkans uit een corner, maar ook deze poging gaat net over het doel.

Slordig

En dan is het op slag van rust ineens en uit het niets 1-0 voor Buitenboys. Bij een corner zorgt miscommunicatie in de verdediging ervoor dat de bal tergend langzaam over de lijn in het doel verdwijnt. De scheidsrechter fluit vrijwel direct voor de rust en G.V.V.V. weet wat het te doen staat. Helaas komt G.V.V.V. echter minder goed uit de kleedkamer dan gehoopt, want het spel wordt slordig en ongecontroleerd. Er is veel strijd op het veld, maar tot veel kansen komen beide teams niet. De wedstrijd kabbelt voort, zonder dat er al teveel gebeurt. Dertien minuten voor tijd verdubbelt Buitenboys de stand. Er wordt optimaal geprofiteerd van een misverstand achterin en de bal wordt fraai over Olaf in het doel geschoten. G.V.V.V. lijkt een verloren wedstrijd te spelen.

Veens kwartiertje

Acht minuten voor tijd produceert G.V.V.V. dan toch de aansluitingstreffer. Op aangeven van Waylon kan Bilal de bal vrij voor het doel binnenschuiven. De grensrechter staat druk met zijn vlag te zwaaien, maar hij wordt overruled door de scheidsrechter en het doelpunt wordt toegekend. Blijkbaar wekt dit zoveel frustratie bij onze tegenstander, dat ze zich daarna volledig uit de wedstrijd laten spelen. G.V.V.V. ruikt mogelijkheden en voert de druk op. Het levert G.V.V.V. nog een gevaarlijke vrije trap op, die door Bilal rakelings naast het doel wordt getrapt. De spanningen op het veld lopen flink op. G.V.V.V. krijgt weer een vrije trap, niet ver van de hoekvlag. Aangezien we al drie minuten in de blessuretijd zitten, besluit Olaf zich te melden in de overbevolkte zestien. Bilal laat de bal mooi in het strafschopgebied vallen en Olaf gaat naar de grond. De scheidsrechter aarzelt geen seconde en wijst naar de stip! Onder luide protesten van de thuisclub legt Joey aan, wacht tot de keeper beweegt en schuift de bal beheerst in de andere hoek. Na het eindsignaal wordt de scheidsrechter belaagd door spelers van Buitenboys. Dit levert hen nog eens vier gele en een rode kaart op. Gelukkig bedaren de gemoederen weer snel en blijven de spelers, net zoals tijdens de wedstrijd, sportief met elkaar omgaan. Door deze uitslag verandert er dus niet zo veel in de onderste helft van de ranglijst en zijn we goed op weg naar handhaving in de vierde divisie.

Buitenboys JO17-1 – G.V.V.V. JO17-1 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 40. Buitenboys 1-0, 67. Buitenboys 2-0, 72. Bilal Tmim 2-1, 80+3 Joey van de Steeg 2-2 (p).

Gele kaart: 48. Buitenboys, 50. Buitenboys, 80+3. Buitenboys, 80+5 Buitenboys (4x).

Rode kaart: 80+5. Buitenboys.

Opstelling G.V.V.V. JO17-1: Olaf Weima, Hamza el Mansouri (58. Rens van Esterik), Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Waylon Kampert (73. Hugo van Stempvoort), Sem van den Hoek, Ruben Ravesloot, Levi Budding, Robin Scholtus (41. Jay Hofman), Maarten Baerends (65. Anthony Willemsen), Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus