Verslag G.V.V.V. JO10-1 - Brederodes JO10-1

8 december 2018
Verslag G.V.V.V. JO10-1 - Brederodes JO10-1
 
Paulus Pietsma, de lokale weerman wist ons te vertellen dat het rond 9.30 uur droog zou worden als onze toppers zouden aantreden tegen de geel/groenen van Brederodes JO10-1. Daar hoopten we van ganser harte op, want de regen kwam van alle kanten het veld over zeilen. Zonder Bram, die de JO10-2 zou versterken, wat later bleek dat dit duel was afgelast. Dus even de spiertjes rust gunnen voor Bram en dan kan hij volgende week weer volle bak! 
 
Dynamiek
Nog eerder dan vorige week kwamen we op een 1-0 voorsprong. In de eerste minuut was het al raak. Nadat Jaylen de bal niet in het doel kon krijgen, kwam de bal voor de voeten terecht van Marinos die de 1-0 liet aantekenen. Dat is nog eens lekker beginnen. Brederodes kon in de beginfase geen vuist maken en zij konden dan ook niet voorkomen dat Marinos zijn tweede treffer kon maken. Na goed combinatiespel kwam de bal als een na laatste bij Sven terecht die op zijn beurt de bal weer bij Marinos kreeg. 2-0. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk te merken dat we er zin in hadden en dat het tussenweekse overleg tussen de trainers en selectie zijn vruchten had afgeworpen. Jaylen was in minuut zeven te gehaast om een treffer te maken. Kort hierop kon Brederodes uitbreken en moest Liam ingrijpen. Een goede redding was het gevolg. Nog in dezelfde actie moest hun doelwachter adequaat ingrijpen. Hij deed dit meer dan voortreffelijk. De ‘oude’ blauwe fans waren positief geschokt door het goede veldspel van de jonge boys. Het was zo’n wezenlijk verschil met vorige week. Als een aanval even niet kon plaatsvinden werd de bal er even ‘uitgehaald’ en werd er van achter uit weer goed opgebouwd. Ook was er veel meer dynamiek en werd er veel beter doorbewogen. In minuutje elf was het wederom Sven die Marinos in staat stelde om onze derde treffer te maken. 3-0. Een golf aan kansen was komende; schoten van o.a. Oscar, Sven, Dylan en tussendoor (weer) goede reddingen van de Brederodes goalie die zijn ploeg regelmatig op de been hield. 

Oscar schiet de bal helaas net voorlangs!
 
Geniaal
Na de verplichte eerste break gingen we lekker verder zoals we geëindigd waren. Sven beloonde zijn geweldige optreden vandaag met een flinke pegel van grote afstand. En misschien nog wel tot zijn grootste eigen verbazing vloog de bal links bovenin de hoek. Wauw! Wat een goal zeg! En wat een mooi bruiloftscadeau voor zijn ouders die op 9/12 12,5 jaar getrouwd zijn. De 4-0 was geboren. Het is wrang om te constateren dat er voor de Geel/Groenen helemaal niks in Veenendaal te halen viel. The Blue boys knokten voor elke meter. Selim was bij tijd en wijle weer geniaal aan de linkerkant. Schijnbeweginkje naar ‘binnen’ en buitenom er langs. Het blijkt toch altijd weer te werken. Hoewel Akram (door zijn gezondheid) nog niet de Akram is die hij graag zou willen zijn, knokte hij hard vandaag en als de bal onverhoopt van zijn voet sprong dan corrigeerde hij dit heel goed met een sliding. In dezelfde 15e minuut was er een goede actie van Salman die Marinos bediende. Prima afgemaakt, 5-0. Vanaf dit moment kwam er een mega stormloop op de ploeg uit Vianen. Schoten van Salman, Oscar en Marinos waren prima, alleen hun keeper bleek uit het goede hout gesneden te zijn door hun inzetten te keren. Het werd zelfs zo gek dat Liam een corner van Selim, die exact de bal teruglegde, ineens net over het doel kon schieten. En nog geen twee minuten later kon hij hetzelfde, maar nu raakte het schot van Liam de linkerpaal. Helaas geen goaliegoal. Het zegt wel alles over hoe wij de druk erop hielden. En daar was opeens in de 19e minuut een doelpunt van Brederodes. 5-1. Een formaliteit of een offensief waar wij geen antwoord op hadden? Nee joh, gewoon, omdat het kan en wij hun de mogelijkheid gaven. Wij bleven kansen creëren door middel van schoten van Salman (naast), Dylan (naast). We wilden graag een grotere voorsprong krijgen en dit ging weleens ten koste van de teamspirit door soms te snel te schieten. En toch is dit uit te leggen omdat het in de wedstrijd vrij gemakkelijk ging en je dan sneller voor je eigen kansen wil gaan. Daarbij moet gezegd dat er over de gehele wedstrijd bekeken elkaar veel gegund werd. Minuut 22 was het Salman die scoorde na een (onbedoelde?) assist van Dylan. Hoe dan ook. Gewoon 6-1. Je zag aan alles dat Oscar hard werkte, acties goed inzette en zijn tegenstander lekker verkeerd op het been zette. Helaas kon hij dat niet belonen in dezelfde minuut na de treffer van Salman. Zijn schot ging wel tussen de palen, maar er niet in. Bijna rust. Maar niet voordat Dylan nog een treffertje voor zijn rekening nam. Dit keer was Salman zijn aangever. 7-1. Nu wel rust.


Sven schakelt keeper Liam in om weer op te bouwen.
 
IJzig kalm
Voor de verandering mocht de Vianense keeper weer handelend optreden na een schot van Akram. En voordat de score weer wat kon uitlopen waren er goede schietkansen van Dylan en Jaylen die er niet invlogen. Daar tegenover stelde de opponent een schot naast het doel. Voetballend werden we wat minder, maar vanwege het feit dat Brederodes het ons niet lastig genoeg kon maken, kwamen we niet in de problemen. En hoewel we eerder constateerden dat de goal van Sven top was, moeten we toch alle credits geven aan het doelpunt van Selim. Aan de linkerkant van het veld dribbelde hij in, soleerde door de gehele defensie en bleef hij ijzig kalm alleen voor de keeper en liet hem ook kansloos. Prachtig! Daarvoor kom je als fan naar het stadion. 8-1. In de 31e minuut de 9-1 door Marinos. Toch mooi om te zien dat de BredeBoys toch hun best bleven doen en de moed niet lieten zakken. In het laatste blok hadden zij goede kansen om de score enigszins wat toonbaar te maken. Hun drie schoten gingen naast en daar tussendoor scoorde Marinos de 10-1 nadat hij zichzelf knap langs de keeper speelde en diagonaal hoog binnenschoot. De 11-1 kwam voor de 7e keer op naam van Marinos die vandaag ogenschijnlijk lekker in zijn vel zat en weer goede acties had. Superfijn voor hem!! Ons slotoffensief was voor Jaylen die in tweede instantie de bal nog binnen kon schieten voor de 12-1. Het echte slotoffensief was voor de 97-jarige club uit Vianen die twee minuten voor tijd de 12-2 lieten aantekenen. En zelfs daarna hadden zij nog de kracht om er twee goede schoten uit te persen waarbij Liam in beide acties als winnaar uit de bus kwam. Na 50 ietwat frisse minuten blies onze goed leidende spelbegeleider af en bedanken we hem voor het opvangen van een gedeelte van de regen ;-)
 
Volgende week spelen we thuis om 11.00 uur. Het betreft een bekerduel tegen Roda’46 JO10-1
 
 
Statistieken 
1-0 Marinos, assist Jaylen
2-0 Marinos, assist Sven
3-0 Marinos, assist Sven
4-0 Sven
5-0 Marinos, assist Salman
5-1 Brederodes
6-1 Salman, assist Dylan
7-1 Dylan, assist Salman
8-1 Selim
9-1 Marinos
10-1 Marinos
11-1 Marinos
12-1 Jaylen
12-2 Brederodes
 
Tekst: Paul Verbaarschott