Verslag JO10-1 - IJburg AFC JO10-3

9 maart 2019
Wedstrijd met twee gezichten

Met een complete selectie traden de toppers vandaag aan tegen de JO10-3 van AFC IJburg. Een voor ons totaal onbekende tegenstander dus, van onder- of overschatting kon geen sprake zijn. De aangekondigde wind deed vandaag goed zijn best en ‘lag’ in de lengterichting van het veld zodat beide teams er in ieder geval een helft profijt van konden hebben.

Keepers
Door meteen druk te zetten wilde AFC ons van de leg brengen. En af en toe lukte dit redelijk. Ze waren fysiek en individueel sterk, maar gaandeweg de wedstrijd bleek wel dat, als wij de bal goed rondspeelden er prima onderuit konden komen, maar dat later…Het eerst schot kwam op naam van Akram die zeer balvast speelde vandaag. Zijn schot werd gekeerd door hun goalie. De schoten op beide doelen volgden elkaar op en beide keepers konden zich goed onderscheiden. Voordat er een doelpunt viel waren er goede schietkansen te noteren van Jaylen, Oscar en Selim. En nadat hun keeper de laatste twee doelpogingen goed had gekeerd, kon hij niet voorkomen dat Akram de eerste treffer maakte op aangeven van Selim. 1-0. (9e)

Sterke blocktackle van Bram

Bloed
Bram kwam het veld in voor Salman en nadat hij ‘gewend’ was pakte hij het goed op en stond zijn mannetje. Liam moest in minuut 9 snel ingrijpen bij een dieptebal en deed dit prima! Niet heel veel later kregen wij zeer goede kansen. Eerst Akram op de paal/lat en in de rebound raakte Oscar het houtwerk, gevolgd door een goede redding van hun keeper. Kort hierop was het Akram die zijn tweede van de ochtend maakte. Een terugkaatsende bal uit de doelmond, nam hij ineens op de pantoffel en viel in de rechterbovenhoek, wat een technisch prachtig doelpunt! 2-0. Bram liet zijn voeten nog even spreken, alleen ontbeerde zijn schot kracht waardoor het niet tot doelpunt kon worden gepromoveerd. AFC liet het er niet bij zitten en zij kwamen dan ook terecht op 2-1 na gerommel achterin. We waren even het spoor bijster en de opponent rook ‘bloed’. Amper 60 seconden later trokken de Amsterdammers de score weer recht. Via een mooie individuele actie via de zijlijn/achterlijn trok hun speler de bal terug en Akram maakte zijn 3e treffer, maar helaas via zijn lichaam in ons eigen doel. Pure pech! Het laatste antwoord kwam van AFC voor rust, maar dit leverde niets op. Even bijkomen…

Teamspirit; Oscar geeft Akram rugdekking

Met het gas erop
Na de rust speelden wij richting het PWA Park met de wind in de rug. En met dit gegeven schoot Dylan in minuut 29 pas de bal over de kruising. Nadat er achterin goed defensief werk werd geleverd door Salman en Sven kon Selim zijn goede optreden belonen met een doelpunt. Dylan was zeer alert met een intrap rechts voorin en speelde de meegelopen Selim op een presenteerblaadje de bal in de voeten. Na een goede beweging schoot hij de bal heerlijk in het linkerhoekje. 3-2. AFC had een paar behendige spelers in het team. Maar gelukkig voor ons en helaas voor hen zagen ze elkaar niet altijd goed vrij staan, waardoor er enigszins gehaast op doel werd geschoten. Daar vergaten zij zichzelf te belonen. En als er weer een diepe bal kwam dan stond Liam er weer achter om de tegenstander gefrustreerd achter te laten doordat er weer een mogelijkheid verloren ging. Na een goede interceptie van Bram op links, kon hij Jaylen perfect voorzien van een bal in de voeten. Op de Jaylen ‘way’ met het gas erop liet hij zijn verdediger kansloos en legde de bal lekker neer voor Selim die de bal binnenschoot. 4-2.

Marinos scoort op aangeven van Jaylen ‘Speedy Gonzales’ Chu

Niet meer aan te pas
De spelbegeleidster liet AFC even ‘bijkomen’ voor het laatste kwart voor een laatste eindspurt,  alleen kon men niet bevroeden dat die rust ons meer goed deed dan de hoofdstedelingen. Het laatste kwart was feitelijk het beste van het beste wat onze boys voor de talrijke fans hadden bewaard. De ‘dozen’ gingen van de voetbalschoenen en alle registers gingen open. Goaltje nummer 5 was er een uit de ‘Hollandse School’. Een bal vanuit Liam die Selim aannam en meteen in zijn actie Akram kon bereiken, die op zijn beurt de bal bij Marinos uit liet komen en die dan ook mocht afronden. BAM! 5-2. Hier tussendoor kon AFC nog een keertje op ons doel schieten, zonder goed eindresultaat. Het plezier straalde er vanaf bij de jongens en de 6-2 was dan ook snel een feit. Akram scoorde op aangeven van Marinos. AFC kwam er helemaal niet meer aan te pas, hoe gedreven ze ook bleven spelen. Dit vierde kwart was echt van ons! Daarna waren de goals natuurlijk alleen nog maar voor de statistieken, maar er werd elkaar goed de bal gegund en dit is nog veel belangrijker dan alleen maar goals maken. 7-2. Hoe kan het ook anders; Jaylen ‘Speedy Gonzales’ Chu, ging weer los aan de zijkant en bediende Marinos die ook nu weer goed vrij stond. Scoren was een koud kunstje voor deze aanvaller. Er vielen nog twee goals te noteren. Wederom door 2x een assist van Speedy. Doelpunt 8 was van Marinos en nummer 9 van Akram. Zo kwam er een einde aan een wedstrijd met twee gezichten. Met mindere fases en een fantastisch laatste kwart.

9e 1-0 Akram
12e 2-0 Akram