Verslag Zwaluwen Utrecht JO10-1 - G.V.V.V. JO10-1

3 december 2018
Zaterdag 2 december 2018 Zwaluwen Utrecht JO10-1 - G.V.V.V. JO10-1
 
De ouders hadden het zwaar voorafgaand aan dit duel. Waar de cafeïne normaliter rijkelijk vloeit, bleek bij Zwaluwen het koffieapparaat niet te werken. Dit was misschien al een voorbode voor een bijzondere voetbalwedstrijd. Zonder Sven die zijn speelminuten ging afwerken bij de JO10-2, gingen de boys vol goede moed de wedstrijd in. 
 
Niet onder de indruk
Het was vanaf het begin af aan al goed te zien dat we met een geduchte tegenstander te maken hadden. Vooral hun nummer 7 bleek zeer goed, een beweeglijke speler die veel de bal opeiste en ook de nodige steekballen in zijn voet had. De eerste mogelijkheid was een schot van Marinos die wel op doel was, maar de keeper niet kon verschalken. Onze Zoef Zoef Jaylen kwam niet kort daarna aan de bal aan de linkerkant, zette zijn turbo aan en dribbelde op volle snelheid over de gehele linkerzijde en haalde vernietigend uit in de korte hoek. BAM! 0-1. Zwaluwen was niet echt onder de indruk van de druk die wij hen wilden opleggen en probeerden exact hetzelfde te doen. Amper een minuut na onze openingstreffer schoot men van afstand en via de handen van Liam ging de bal over het doel. De corner leverde niks op. Door goed doorkomen van hun nummer 3 die wij niet goed oppakten, kon hij de bal voorgeven en de sterke nummer 9 van Zwaluwen kwam het beste uit de kluts en kon van dichtbij de bal binnentikken. 1-1. Zwaluwen had het beste van het spel en speelden de bal prima rond en gebruikten regelmatig hun keeper, zoals wij dat met Liam doen. In de 8e en 9e minuut werden wij eruit gecounterd en Liam moest tot tweemaal toe ingrijpen in een 1:1 situatie. Hij deed dit met succes. Wij konden geen vuist maken in deze beginfase en dat kwam zeker door de klasse van Zwaluwen. 
 
Eitje
Wij raakten volledig de grip kwijt en Zwaluwen kwam tot drie schoten die vooralsnog niks opleverden, maar dit gaf wel aan hoe hoog de druk was op onze ploeg. Een korte rust was zeer nodig voor de manschappen van Coach Sijmen, want zo kon het niet lang goed gaan. Gauw weer verder naar het tweede kwart. Daar was kort na de break in de 13e minuut een communicatiefout tussen de defensie en het middenveld, waardoor de thuisclub simpel kon scoren. 2-1. Hun begaafde nummer 7 zag ruimte aan de rechterkant en speelde de nummer 3 in en die zag hem vrij simpel de 3-1 binnentikken. Vanuit de aftrap kregen wij de mogelijkheid tot een aanval via Dylan die zijn schot naast het doel zag gaan. Een vrije trap van Zwaluwen ging nog over het doel, maar we konden wederom niet goed ingrijpen en een Zwaluwen speler kapte zichzelf prachtig vrij en schoot de bal onhoudbaar in de linkerhoek. 4-1. De score werd nog iets meer opgeschroefd doordat wij de bal helaas niet goed weg konden werken. Afmaken werd een ‘eitje’. 5-1. En we waren pas 20 minuutjes onderweg. We probeerden onze ruggen te rechten en kregen kansen, via schoten van Bram (rollertje met links), Oscar goed op doel, maar niet krachtig genoeg voor een doelpunt en Dylan, ook op doel, maar nu met een goede redding van hun goalie. Nou spelbegeleider…blaas maar voor de rust en dit deed hij dan ook.
 
Bram kan er weer in na een kleine blessure.

Sta-in-de-weg
Zoals zo vaak gezegd is het jongere jeugdvoetbal zeer onvoorspelbaar en kennen teams in dezelfde wedstrijd flinke ups, maar zeker ook beste downs. Zo was het in de eerste minuut na rust een schotkans van Oscar dat net naast ging na een goede individuele actie op de rechterkant. In de minuten daarna was het Liam wat de klok sloeg. Bij een diepe bal kwam hij zeer goed uit en blokte de bal en in tweede instantie wist hij ook fantastisch de bal te keren. Toch kon ons team niet voorkomen dat Zwaluwen met al hun kwaliteiten tot een fantastisch combinatiespel kwam en daardoor ogenschijnlijk simpel kon scoren. 6-1. Boys! Kom op! Nu was het Selim die via de linkerkant met een individuele actie van achteruit naar binnen trok en verwoestend uithaalde. 6-2!
Vlak voor het einde van het derde kwart kwam de pass van Selim naar Oscar net niet aan, dus kwam onze derde treffer er niet. Het eerste wapenfeit in het vierde kwart was voor de Zwaluwen. Het schot op doel leverde niet hun zevende treffer op omdat Liam weer zijn talenten moest aanspreken. We kregen weer hoop en dit leverde ons legio kansen op. Schoten van Bram, Marinos, Akram en tussendoor weer een goede 1:1 actie verijdeld door Liam die een grote sta-in-de-weg bleek deze ochtend. En als de aanvallers even niet kunnen scoren doen verdedigers dat soms wel. Bram zette hun keeper op het verkeerde been en met een niet zo’n heel hard schot maakte hij de 6-3.
 
Bakkie troost 
Vijf minuten voor tijd kwamen de gasten wederom door onze defensie en kon tja…weer Liam goed ingrijpen. En amper een minuut later schoot Dylan de 6-4 binnen nadat hij 1:1 met de keeper kwam. Prachtige goal. Nog vier minuten mannen! Hoewel de marge nog erg groot was met vier minuten was er een flink duel tussen Marinos en een Zwaluwen speler aan de linkerzijkant. Marinos werd zwaar gehinderd en de spelbegeleider gaf tot ieders verbazing de vrije trap aan de thuisclub. Uit de hieruit genomen vrije trap die zeer diep werd gespeeld kwam Liam ver uit en blokte de bal nog, maar kon de rebound niet verhinderen en in de 48e minuut werd het alsnog 7-4. Dit kwamen we uiteraard niet meer te boven en via een eigen goal in de laatste minuut werd het nog 8-4. Vandaag verloren van een goede tegenstander die het combinatiespel goed op orde had en er was veel beweging vanuit hun middenveld. Prachtig team om naar te kijken. Toch hadden we meer tegenstand moeten en kunnen bieden en dan waren we zeker minder kansloos. Schrale troost voor de ouders, na de wedstrijd deed de koffiemachine het weer en deed het bakkie troost toch nog wat goeds…