Eenrichtingsverkeer resulteert in 5-1 winst voor JO19-1

25 september 2019

Een avondwedstrijd is net even anders dan een 'reguliere' wedstrijd overdag, vraag maar aan de F1 coureurs die tijdens de laatste race in Singapore rondjes in de avonduren reden. Ook vanavond op het hoofdveld deed de verlichting zijn best om het strijdtoneel bij te lichten, hoewel één mast niet echt wilde meewerken. Dat leverde geen belemmering op voor de thuisploeg, die na 90 minuten éénrichtingsverkeer de kleedkamer uiteindelijk met een 5-1 winst weer mocht opzoeken.

Onze gasten KVVA J019-1 uit Amersfoort zijn vanavond niet bij machte het echt moeilijk te maken voor de Blauwen, en komen in het eerste half uur niet van de eigen helft. G.V.V.V. heeft in die zelfde 30 minuten twee keer gescoord en meerdere kansen geproduceerd.

Na 5 minuten spelen blijkt al dat de keeper van KVVA niet van plan is om mee te werken aan een zeer ruime score en zet een hard shot om in een hoekschop. Een mooi één/tweetje tussen Justin en Luca wordt niet beloond met een treffer, want de bal wordt net naast geschoten.

Een doelpunt van Justin wordt op het kwartier afgekeurd in verband met buitenspel. Er rijst wat twijfel, aangezien de voorzet richting onze nummer 6 bijna vanaf de achterlijn werd geschoten. Maar goed, heel lang hoeven de supporters niet te wachten, want vijf minuten later scoort Wail de openingstreffer: 1-0 en onhoudbaar voor de keeper.

Zowel Justin als Luca vinden de sluitpost van KVVA op hun weg en het duurt tot de 30e minuut, voordat de eerste actie van onze gasten in de buurt van Olaf genoteerd kan worden: het schot gaat naast.

Luca neemt de bal goed aan, draait zich vrij van zijn directe verdediger en schiet de bal in de uiterste hoek, de stand is 2-0 in de 32e minuut. De eerder genoemde keeper zorgt er eigenhandig voor dat de score niet nog verder oploopt en houdt op een fraaie manier meerdere ballen uit het net. Hij kan echter niet voorkomen dat Justin vlak voor rust de 3-0 binnen kopt. Al met al een comfortabele ruststand.

De tweede helft is nat en druilerig en G.V.V.V. neemt een beetje gas terug, maar gelukkig niet te veel. Eerder is gebleken dat gemakzucht slordigheden in de hand werkt met alle gevolgen van dien. Die gevolgen blijven dit keer uit en hoewel KVVA iets meer van zich laat horen, blijven er regelmatig uitgespeelde kansen komen via Melvin, Ruben, Bilal, Luca en Leroy.

De Blauwen krijgen te maken met een man-meer situatie, als bij KVVA binnen 30 seconden 2x geel valt bij dezelfde speler. Justin kan zijn 2e maken van de avond, maar de keeper houdt de strafschop (handsbal in de 16) uit het net. Het is inmiddels ook tijd voor de wissels: Tom wordt ingebracht voor Leroy en een paar minuten later verlaat Melvin het veld en komt Ali erbij.

Bas probeert met een hard schot de keeper te verrassen, maar die pareert in eerste instantie. De rebound valt voor de voeten van Jaidy en die bedenkt zich natuurlijk geen twee keer voor een leeg doel: we noteren de 4-0. Een paar minuten nadat hij geel heeft gekregen, wordt Justin naar de kant gehaald, Robin mag de laatste 10 minuten invullen.

Bron: Loko Cartoons

In de afsluitende fase van de wedstrijd maakt Luca zijn tweede van de avond met een kopbal die via de binnenkant van de paal aan de goede kant van de doellijn terechtkomt. Ook KVVA kan nog even juichen: zij weten uit een strafschop de eretreffer te scoren. De eindstand is uiteindelijk dus 5-1, in de laatste seconden heeft Bilal nog de 6-1 op zijn slof, maar jullie raden het al: die gaat er dus niet in….

Een goede wedstrijd met regelmatig goed uitgewerkte aanvallen en goed verdedigend werk. Aanstaande zaterdag wordt er alweer gevoetbald, nu een uitwedstrijd bij Candia ’66, aanvang 12.15u.

Tekst: Nadia Berton