Flitsend eerste kwartier blijkt voldoende voor JO19-1

25 november 2019

De JO19-1 bleek ook te sterk voor VVZA uit Amersfoort. Tegen de nummer 9 uit de competitie werd het thuis 5-2. G.V.V.V. begon meer dan flitsend, want binnen een kwartier spelen stond de teller al op 4-0. Daarna ging het gas eraf en lieten de blauwen VVZA wat meer in de wedstrijd komen. Twee tegendoelpunten waren het gevolg, maar vier minuten voor het laatste fluitsignaal scoorde G.V.V.V. de 5-2 en was de buit binnen. De blauwen blijven uiteraard fier koploper met 27 punten uit 9 wedstrijden. Het doelsaldo staat inmiddels op een indrukwekkende +37.

Zoals gezegd gaat G.V.V.V. direct goed van start. De eerste grote kans is er al binnen drie minuten. Anthony heeft een goede actie in huis aan de linkerkant, trekt naar binnen en kaatst met Luca. Anthony krijgt de bal perfect terug en haalt uit. De bal schampt de lat en komt terug in het veld, waardoor Jaidy nog een schietkans krijgt in de korte hoek. De keeper van VVZA kan klemmen. Direct daarna wordt Justin op de rand van het zestienmetergebied gevloerd en wijst de scheidsrechter naar de stip. Er is nog wel overleg met de grensrechter, die van mening was dat de overtreding erbuiten plaatsvond, maar dat levert geen ander inzicht op. Jaidy legt aan, de keeper zit er nog aan maar het is 1-0.

3 minuten, 3 goals

Direct vanaf de aftrap is het alweer raak. Luca staat aan het eind van een prachtige aanval door het midden en maakt er meteen maar 2-0 van. Bij de volgende aftrap krijgt VVZA de volgende dreun te verwerken: de bal wordt weer overgenomen, de volgende aanval van de blauwen volgt. Justin geeft strak voor vanaf rechts en de bal wordt door een verdediger van VVZA binnengelopen. Drie doelpunten dus in drie minuten. Het is veel werk in korte tijd voor een amateurverslaggever…

Slordiger

G.V.V.V. blijft maar komen, VVZA heeft geen antwoord. In de twaalfde minuut zien we weer een mooie combinatie aan de linkerkant, waaruit Anthony kan voorzetten richting tweede paal. Jaidy schiet vanuit een moeilijke hoek strak de 4-0 tegen de touwen. Het eerste halfuur is VVZA nog niet in de buurt van Olaf verschenen. Daarna wordt het spel van de thuisploeg een beetje slordiger en wat minder georganiseerd en komen er mogelijkheden voor de gasten. De Amersfoorters proberen twee keer kort achter elkaar te counteren, maar lopen steeds in de buitenspelval. In de 29e minuut valt er uit het niets een tegendoelpunt. Een speler van VVZA krijgt veel ruimte om van afstand te schieten en de bal valt heel mooi in de verre bovenhoek binnen.

Meer verweer VVZA

VVZA put moed uit de treffer en wordt vaker gevaarlijk. Een afvallende bal wordt net over de lat getikt door Olaf. Een speler van VVZA krijgt een donkergele kaart wegens een forse overtreding op Luca, die aan een kansrijke sprint met de bal was begonnen. Het spel van G.V.V.V. zakt wat verder weg. Het wordt nog wat slordiger en er is minder controle over de wedstrijd. Op slag van rust is er nog wel een kans voor de thuisploeg als Ali goed onderschept en breed legt op Jaidy. Zijn inzet gaat net over. De tweede helft is vijf minuten oud als VVZA zelfs op 4-2 komt. Gerommel in de verdediging zorgt ervoor dat de bal weer uit het net gevist moet worden door Olaf. In de fase daarna probeert G.V.V.V. de controle over de wedstrijd weer terug te krijgen, maar VVZA verweert zich vrij goed, veel beter dan in de eerste helft.

Laatste tik

G.V.V.V. krijgt kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar laat dat na. Bas levert een goede voorzet af op Bilal, maar die raakt de bal niet goed. Justin draait goed weg van zijn tegenstander en komt 1:1 voor de keeper. Hij krijgt de bal niet langs de doelman. Zo kabbelt de wedstrijd richting het einde, maar de laatste tik wordt toch weer uitgedeeld door de blauwen. Vier minuten voor tijd belandt een cornerbal voor de voeten van Joey, die mag aannemen, de bal goed leggen en uithalen. Het schot gaat hard in de verre hoek en de eindstand van 5-2 is een feit.

Minpunt aan het resultaat en de sportief verlopen wedstrijd is dat Anthony gewisseld moest worden vanwege een vervelende kuitblessure, waardoor hij waarschijnlijk enkele weken niet kan spelen. Volgende week kunnen we spreken van een heuse topper, want dan reizen we af naar Woudenberg, die op de derde plaats staat. De aftrap op Sportpark De Grift is om 12.30 uur.

G.V.V.V. JO19-1 - VVZA JO19-1 5-2 (4-1)

Scoreverloop: 6. Jaidy van Meegdenburg 1-0 (p), 7.Luca Auteri 2-0, 8. VVZA (e.d.) 3-0, 12. Jaidy van Meegdenburg 4-0, 29. VVZA 4-1, 50 VVZA 4-2, 86 Joey van de Steeg 5-2.

Gele kaart: 34. VVZA.

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Tom Ariesen, Bas de Roo, Ruben Ravesloot (67. Jay Hofman), Leroy Sarante Encarnación (55. Wail Kada), Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg, Justin Spies, Luca Auteri (55. Bilal Tmim), Ali Senyurt (80. Robin Scholtus), Anthony Willemsen (63. Anouar Tagherbit).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus