Goede competitiestart JO19-1

22 september 2019

G.V.V.V. JO19-1 begon afgelopen zaterdag met een vrij gemakkelijke overwinning aan de competitie. Thuis tegen Maarssen was de wedstrijd bij rust eigenlijk al geen wedstrijd meer, met een tussenstand van 3-0. De tweede helft werd een beetje gas teruggenomen en eindigde het duel in een verdiende 4-1.

Anass start het duel met dezelfde elf als vorige week in de bekerwedstrijd tegen Montfoort. Het eerste kwartier verloopt zonder echte kansen, maar met een licht overwicht van G.V.V.V.. Het enige vermeldenswaardige is dat een speler van Maarssen bij een duel met Justin langs de zijlijn met zijn voet onder een reclamebord vast blijft zitten. Als hij met wat hulp los is gewurmd kan hij gelukkig zonder problemen verder. Dan neemt G.V.V.V. ineens afstand van Maarssen door binnen een minuut twee keer te scoren. Na een corner van de bezoekers volgt een goede counter van de blauwen via Bas, die meegeeft aan Jaidy. Zijn voorzet is precies op maat voor Luca, die fraai in de linkerbovenhoek raak schiet. Als Maarssen net heeft afgetrapt ligt de 2-0 er ook al in. Justin onderschept goed bij de middellijn, zet een aanval op met Bilal, die Justin weer inspeelt. De verdediging wordt uitgespeeld en Justin schuift binnen.

Comfortabele voorsprong

Voor G.V.V.V. is het natuurlijk lekker voetballen met zo’n comfortabele voorsprong, voor Maarssen is het moeilijk om de tegenslag te verwerken. Elke poging om tot een aanval te komen wordt door de blauwen onderbroken, onder andere door een aantal overtuigende slidings van Ruben en Wail. Na een goede redding op een poging van Jaidy in de korte hoek, op aangeven van Joey gaat de keeper bij een spelhervatting in de fout. Hij schiet de bal waarschijnlijk met opzet tegen de weglopende Bilal, die op dat moment de zestienmeterlijn passeert, met de bedoeling een vrije trap van de scheidsrechter te krijgen. Bilal ziet het in zijn ooghoek, gooit zijn been op goed geluk achterwaarts en raakt de bal zodanig dat hij langs de keeper in het doel rolt. De scheidsrechter lijkt echter niet gezien te hebben wat er precies gebeurde, dus besluit het doelpunt te tellen.

Gas terug

De tweede helft neemt G.V.V.V. wat gas terug en wordt slordiger. Maarssen herpakt zich enigszins en biedt wat meer weerstand. Kansen zijn spaarzaam en wat beter verdeeld over de teams. Na een uur spelen zien we een goede poging van Maarssen na balverlies van G.V.V.V. aan de linkerkant. Het schot gaat net naast. Luca heeft een goede actie in huis, speelt zich mooi vrij en krult de bal net over. Tot tien minuten voor tijd gebeurt er niet zo veel meer. Dan valt toch vrij plotseling een tegendoelpunt van Maarssen. Een vrije trap vanaf de linkerkant wordt onvoldoende verdedigd en wordt achter een kansloze Olaf geschoten. G.V.V.V. weet vlak voor het eindsignaal de marge weer te vergroten naar drie, doordat de voor Luca in het veld gekomen Anthony alleen voor de keeper wordt gezet. De keeper wordt zonder al teveel moeite uitgespeeld en de 4-1 eindstand is een feit. Hopelijk kan deze lijn worden doorgetrokken in de volgende wedstrijd, thuis tegen KVVA uit Amersfoort. Dat is aanstaande woensdag al, aftrap om 19.00 uur op het hoofdveld.

G.V.V.V. JO19-1 – Maarssen JO19-1 3-0 (4-1)

Scoreverloop: 16. Luca Auteri 1-0, 17. Justin Spies 2-0, 26. Bilal Tmim 3-0, 82. Maarssen 3-1, 90+1. Anthony Willemsen 4-1.

Gele kaart: -

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Ruben Ravesloot, Wail Kada, Bas de Roo, Joey van de Steeg, Melvin van de Haar (80. Ali Senyurt), Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg, Luca Auteri (75. Anthony Willemsen), Leroy Sarante Encarnación (65. Tom Ariesen), Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus