JO11-1 moeizaam naar eerste bekerwinst

31 augustus 2019
Een jaar gerijpt, volwassener geworden en met vrijwel dezelfde selectie van JO10-1, naar JO-11 gegaan. Er is een toppertje bijgekomen en wij noemen hem Mees (zijn ouders ook). Even een korte terugblik naar afgelopen week. Daarin stond een oefenduel gepland tegen het DOVO van vandaag. Een soort veredeld twee-luik binnen 4 dagen. En profvoetballers maar klagen dat ze twee duels spelen in 4 dagen. Daar hoor je onze boys niet over, maar dat terzijde. Afgelopen woensdag wonnen wij van DOVO met 4-3. Maar we wisten op voorhand al dat dit bekerduel minstens zo lastig zou worden, zo niet lastiger dan het oefenduel. Wel een pluspunt dat we vanaf vandaag weer compleet zijn. 
 
Schietschijf
DOVO ging voortvarend van start en wij waren zeker in het begin van de wedstrijd, erg slordig in de passing. De opponent was veel feller, sneller en behendiger in de duels. In de 1e minuut schoten zij al naast het doel. Het spel golfde op-en-neer. Minuutje 4 kon onze ‘neofiet’ Mees aanhalen en hij zag zijn schot boven het doel belanden. Een eerste dappere poging vanuit het GVVV Kamp. Toch kwamen we niet goed onder de druk vandaan. En zo gebeurde het dan toch dat er een vlammend schot op ons doel kwam. Gelukkig lette Liam goed op en duwde de bal over de dwarsligger. De corner leverde niets op. Toch waren het weer de roden die een goede kans op onze linkerpaal schoten, dat was even ‘billen knijpen’. Je zag dat onze boys wel wilden, maar het voetbal kwam er nog niet lekker in. Ook nu zagen de sidewatchers dat er nog wel wat werk aan de winkel is om er weer een geoliede machine van te maken. Maar dit moet je vooral positief zien. Ze gaan elkaar nog wel vinden. Dat hebben ze afgelopen seizoen wel bewezen. Het was weer Liam die nu een diagonaal schot nipt met de vingertoppen kon beroeren. Via de paal ging de bal tot hoekschop. Nu kwam er een fase aan in de wedstrijd dat toch net iets meer dan de weg kwijt waren. De omschakeling was matig, maar eerlijk is eerlijk, de tegenstander was in deze fase echt wel beter dan onze toppers. Tot tweemaal toe in 4 seconden diende Liam als schietschijf. Op de kermis had men echt wel een beer gewonnen doordat er iets geraakt werd. In dit geval dus onze doelman die tweemaal als overwinnaar uit de bus kwam. 

Liam redt knap op hard schot.
 
Zwaar onverdiend
En kent u het gezegde “Als je niet scoort”? Wat gebeurt er dan? Precies, dan valt hij aan de andere kant. En zo geschiedde dat Selim, nadat hij de bal aangeleverd kreeg door Dylan, hij zichzelf goed vrijspeelde en de bal snoeihard hoog binnenschoot met zijn linkerpootje. 1-0. Misschien zwaar onverdiend, maar ja, ook dat is voetbal. En amper twee minuutjes later was het Marinos met een prachtig actie. Hij kwam naar binnen toe en schoot van afstand de bal pardoes hoog in het dak van het doel. BAM! zomaar 2-0 in de 26e minuut. De blueboys konden niet lang genieten van de marge van twee. Goed doorgaan van de rode aanvaller die blijkbaar geen last had van de vier! GVVV spelers die hem af moesten stoppen. Hij kapte naar binnen en schoot de bal kalm binnen. 2-1. Het was op slag van rust dat wederom Marinos een goede vooractie in huis had en nu kanonhard binnenschoot met zijn rechter. 3-1.
 
Vakantiemodus
Hoewel wij met een mooie ruststand op adem konden komen, voelden alle supporters dat dit duel nog lang niet gespeeld was. Nadat Akram en Oscar na de rust in het veld kwamen, was daar meteen de eerste mogelijkheid voor Akram. Zijn voet stond nog wat in de vakantiemodus, het schot was hard, en een of andere vader zag de bal er al invliegen, maar zijn kreet, die over heel panhuis te horen viel, stierf in stilte, toen hij het schot in het zijnet zag vliegen…ach een beetje meeleven is goed voor een mens. Nadat een schot van een Doviaan wel op doel was, maar niet zat, viel hij uiteindelijk toch in de 39e minuut. Een te korte combinatie achterin werd ons fataal en zijn wisten wel raad met dit kansje. 3-2. Nog geen vier minuten later was het alweer 3-3. En waren er mooie uitspraken langs de kant zoals, “er valt nog 1 goal en dan scoort de ander ook nog, en dan eindigen we alsnog gelijk o.i.d”. Oscar had er duidelijk zin in, na zijn meerdaagse terugreis vanuit Spanje en beloonde zichzelf, maar zeker ook het team met een doelpunt. Via Akram op Marinos die goed het oog er in had, schoot Oscar uiteindelijk via een rode speler de 4-3 binnen. 
 
Meer dan blij
Zoals zo vaak vandaag lieten we ons verrassen door individuele kwaliteiten en stapten we te snel op de man in waardoor we vaak te laat waren. Via een achterlijn dribbel werd de bal via wat omwegen in ons doel geperst. 4-4. Nog vijf minuten waren er te gaan. Het kon nog alle kanten op en beide ploegen wilden gewoon niet verliezen. Er staat toch iets op het spel. En daar waar wij eigenlijk meer dan blij mochten zijn met een gelijkspel, gingen we er toch met de winst vandoor. Dylan was de spreekwoordelijk grote man van de winnende treffer. Letterlijk vlak voor het eindsignaal schoot hij de bal vanuit een korte rush vanuit het middenveld de bal achter de kansloze doelman 5-4. Een rondje langs de dranghekken leverde teksten op als “wat een mazzelwinst”, “De scheids liet veel te lang doorspelen”, “Een gestolen overwinning”. Als onpartijdig schrijver ga ik hier niet op in. We zijn gewoon blij met de winst….

Dylan scoort winnende treffer.


Scheidsrechter fluit direct af na goal Dylan.

 
Statistieken 
23e 1-0 Selim
26e 2-0 Marinos
28e 2-1 DOVO
30e 3-1 Marinos
39e 3-2 DOVO
42e 3-3 DOVO
51e 4-3 Oscar
55e 4-4 DOVO
62e 5-4 Dylan
 
 
Tekst: Paul Verbaarschott
 
 
 

1. Dylan scoort winnende treffer