JO11-1 verrast publiek met mooi voetbal

29 september 2019
Verslag G.V.V.V. JO11-1 - CJVV JO11-1

Compleet
Het komt bij ons nooit voor dat er niet gescoord wordt in het eerste kwart. Maar voor alles moet een eerste keer zijn in het leven. En dat mocht dan gebeuren op deze mooie zaterdag de 28e. Dit kwart was volgens voetbalkenners verreweg het beste van dit duel, zonder de andere kwarten tekort te doen. Uiteraard is de beginfase van het aftasten. Op voorhand vertellen we alvast dat hun doelman goed was. In de eerste 10 minuten waren er twee schoten van Selim die wel op doel waren, maar niet krachtig genoeg waren of een prooi voor hun goalie. Daartussen door nog een schot naast het doel van onze “Hennie Meijer”, Dylan van den Berg. Vervolgens kregen Oscar en Dylan het nog voor elkaar om van dichtbij de bal op de lat te koppen en te schieten. Liam moest 1x handelend optreden. Genoeg mogelijkheden om na het eerste kwart op 3-0 te staan. Maar het was erg fijn om te zien dat men oog had voor elkaar en dat er goed gevoetbald werd. Zou het dan toch komen doordat we eindelijk voor het eerst compleet waren dit seizoen?

Net geen doelpunt.

Trofee
Helaas moet er dan even een minigespreksperiode worden ingelast. En dat komt dan minder goed uit omdat het spel lekker loopt. En eindelijk in minuut 21 kwam daar de meer dan terechte EN bevrijdende treffer. Hij moest gewoon een keertje gaan vallen. Salman speelde zichzelf goed vrij met een mooie actie en speelde direct Dylan in, waarna Dylan er goed het oog in had voor de inlopende Akram die de bal beheerst afmaakte. Via de binnenkant van de paal kwamen we op een 1-0 voorsprong. Het moet nogmaals gezegd. Het leek wel of er ‘iets’ aan de hand was met de boys. Onze defensievere boys Bram, Sven en Salman speelden de pannetjes van het dak en daar waar ze er een keertje naast zaten, herstelden zij zich voorbeeldig. Maar als we dan voor deze wedstrijd een trofee moeten uitdelen is het wel voor Salman. Die speelde met een brok zelfvertrouwen wat we al eventjes niet bij hem hadden gezien en we gunnen hem dit zo! Het is te makkelijk om aan te nemen dat de afwezigheid van zijn grootste fan en vader Mo er helaas niet bij kon zijn. Gelukkig volgde hij de wedstrijd via Coach Amigo, wist hij ons later te vertellen.

Hattrick
Toch kwamen we goed weg bij een corner tegen. Een corner van de linkerkant kwam goed voor en een van hun spelers besloot een omhaal uit te proberen. Dat lukte heel goed, alleen voor CJVV jammer dat deze bal net naast het doel kwam. Hij kreeg wel applaus van het thuispubliek, voor zijn mooie actie. Marinos die weer teruggekeerd was van een blessure kon vandaag weer zijn minuten maken en ook weer belangrijk zijn voor het team. Aan de linkerkant kwam hij, na een goede individuele actie, vrij te staan en bediende wederom Akram die soepeltjes met de buitenkant van zijn rechtervoet de bal binnenliep. 2-0. Akram mocht zijn hattrick gaan aantekenen in de 3e minuut na de rust. Weer was het Salman die met een prachtige actie aan de rechterkant Marinos wegstuurde. Op zijn buurt gaf hij de bal aan Oscar, maar die maakte een prachtig overstapje over de bal zodat Akram, die nog beter in positie stond, de bal mocht scoren. 3-0. Schitterende aanval, boys! Voordat wij verder konden gaan vieren was toch echt hun uitblinker keeper die hen op de been hield. Maar wij waren veel te sterk voor CJVV. In minuut 41 kwam toch echt de vierde treffer er aan. Van achteruit loopt Sven op en ziet Bram goed vrijlopen. Bram laat zijn voeten spreken en vertaalt de bal door naar Oscar. Oscar neemt aan, ziet Marinos ditmaal vrijer staan. Marinos schiet de bal kalmpjes langs de doelman het doel binnen. 4-0.

Knappe redding CJVV keeper.

Coach Amigo
De ban was gebroken en CJVV kon niet echt veel meer doen. Marinos had een goede soloactie en soleerde door de Amersfoortse defensie. Zijn schot stuitte op de goede keeper. De bal kwam weer voor de voeten van Marinos en die vond Oscar die de bal goed binnenschoot. 5-0. Na 5-0 komt vaak 6-0 als je dat doelpunt weet te maken. Nu was het de coach amigo bestuurder die er na het duel ernstig op gewezen werd dat niet Bram scoorde met zijn fantastische uithaal, maar dat de bal vlak voor het verstrijken van de doellijn nog volledig werd beroerd door Oscar en moeten wij, door het stof, om deze treffer aan te passen aan de gelijkmatige eigenaar. In dit geval Oscar dus. Dit weekend heeft onze VAR (MV) er nog minutieus naar gekeken en de keuze is juist. Dat neemt niet weg dat het schot van Bram wel tot doelpunt gepromoveerd had mogen worden, maar wat niet, is niet…

Glorieus
Vlak voor het rustsignaal van het 4e kwart, mocht ook Oscar zijn hattrick maken. Een soort van voorzet, boogbal, schot van Akram zou onderschept kunnen worden door de keeper van de “keientrekkers’, maar niets bleek minder waar. Oscar liep mooi mee in de baan van de bal en vlak voordat de keeper erbij kwam, stak hij zijn been hoog in de lucht en veranderde de balbaan waardoor de keeper volledig verrast werd. Een glorieus doelpunt met veel applaus. Typisch een Oscar goal! 7-0. Met de stand kon CJVV eindelijk wat terugdoen. Een diepe bal werd niet goed opgepakt en werd daarna in ons lege doeltje geschoven. 7-1. Het laatste doelpunt mocht op naam worden geschreven van Dylan. Hij schoot de bal beheerst hard laag binnen. 8-1.

De 8-1 van Dylan.

21e 1-0 Akram