JO19-1 begint bekertoernooi met verlies

1 september 2019

Zoals bij de meeste teams begon afgelopen zaterdag ook voor de JO19-1 het nieuwe seizoen. Het kon meteen aan de bak, want een uitwedstrijd met buurman DOVO stond op het programma. De vraag was waar het team op dit moment staat. Gebleken is dat er nog wat werk aan de winkel is, want de wedstrijd werd verdiend door DOVO gewonnen met 4-1. Verzachtende omstandigheden waren er zeker: de selectie is nog niet compleet en een aantal jongens zijn nog niet, of nog niet helemaal, wedstrijdfit.

Vanaf de aftrap wordt er, zoals het hoort bij een derby tussen rood en blauw, fel gestreden. Nadat G.V.V.V. een paar speldenprikjes heeft uitgedeeld, komt DOVO bij de eerste echte aanval in de negende minuut op voorsprong. De volgens ingewijden van NEC overgekomen linksbuiten van DOVO snelt langs Jay, trekt naar binnen en schiet de bal prachtig hoog in de verre hoek. Het in de derde divisie uitkomende DOVO wordt daarna sterker. Toch komen de blauwen in de 25e minuut langszij, als Melvin wordt neergelegd in de rechterhoek van het zestienmetergebied en Justin de penalty beheerst binnenschiet. Daarna krijgt G.V.V.V. meer grip op de wedstrijd. Aangezien trainer Anass Lakhal niet aanwezig kan zijn heeft Dennis van Meegdenburg de coaching op zich genomen, samen met assistent trainer Mark van de Berg. De levensgevaarlijke linksbuiten wordt beter bewaakt door Jay wat meer rugdekking te geven en dat werpt zijn vruchten af.

Wat volgt is een goede kopkans van Justin en een gevaarlijk schot van DOVO, waarbij beide keepers konden redden. Kort voor rust was het Justin die bij een DOVO corner een schot van de doellijn kon halen. Helaas voor G.V.V.V. krijgt DOVO op slag van rust een penalty en komen de rooien weer op voorsprong.

Na rust wordt het steeds lastiger voor G.V.V.V. om onder de druk van de tegenstander uit te komen. In de 58e minuut wordt een corner van dichtbij binnengekopt en is het 3-1. Het blijft een felle strijd, de blauwen doen wat ze kunnen. Een aantal keren gaat het daarbij enigszins over de schreef, het levert een drietal gele kaarten op. Via een lob krijgt Luca nog een kans om namens de blauwen wat terug te doen, maar de poging gaat net naast. Vlak voor tijd scoort DOVO ook nog de 4-1, tijdens een scrimmage voor het doel kan van dichtbij worden binnengeschoten.

De volgende bekerwedstrijd is die tegen hoofdklasser IJFC, komende zaterdag thuis om 12.00 uur. We hopen weer wat completer aan te kunnen treden en een beter resultaat neer te kunnen zetten.

DOVO JO19-1 – G.V.V.V. JO19-1 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 9. DOVO 1-0, 25. Justin Spies 1-1, 45+2. DOVO 2-1, 58. DOVO 3-1, 85. DOVO 4-1.

Gele kaart: 35. Justin Spies, 70. Luca Auteri, 83. Joey van de Steeg.

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Waïl Kada, Jay Hofman (79. Ruben Ravesloot), Tom Ariesen, Bas de Roo, Anouar Tagherbit, Melvin van de Haar (68. Luca Auteri), Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg, Anthony Willemsen (60. Leroy Sarante Encarnacion), Bilal Tmim (46. Joey van de Steeg).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus