JO19-1 gaat onverstoorbaar door met winnen

18 november 2019

Voor de achtste keer op rij wist JO19-1 winnend van het veld te stappen. Voor G.V.V.V. was het tegen de nummer 11 CJVV niet nodig het beste voetbal te spelen. Wel hadden de blauwen het grootste deel van de wedstrijd een duidelijk overwicht. CJVV verweerde zich tot het einde kranig en bleek taaier dan verwacht. In een sportieve wedstrijd werd het uiteindelijk 0-5, een score die nog wel wat hoger uit had kunnen vallen als wat minder slordig met kansen was omgegaan.

Na drie minuten krijgt CJVV een vrije trap op een gevaarlijke plek, zo’n 25 meter van het doel. De bal verandert van richting, maar Olaf heeft er goed het oog in en kan klemmen. In de zesde minuut zien we het eerste schot van G.V.V.V., hij komt van Melvin en gaat ruim over. Een minuutje later is het al 0-1. Een goede voorzet vanaf de rechterkant kan worden binnengelopen door Luca. G.V.V.V. heeft de druk er wel vol op staan bij CJVV, maar is wat slordig en creëert niet veel kansen. Bij een goede actie van Leroy, die vanaf de achterlijn naar binnen trekt, kan zijn voorzet niet door een medespeler worden geraakt. Het is wel duidelijk dat G.V.V.V. sterker is en het meeste balbezit heeft.

Drie keer raak

Bij een mooie voorzet van Bilal komt Ali net een paar centimeter lengte te kort om de bal in te kunnen koppen. Even later zijn de rollen omgekeerd en levert Ali een mooie crosspass af richting Bilal, die net over schiet. Na ruim een halfuur spelen verdubbelt G.V.V.V. eindelijk de marge. Anthony verovert de bal op het middenveld en gaat op avontuur. Hij slalomt door het midden om een aantal spelers heen en schuift de bal strak in de hoek in het doel. Dan volgt de eerste echte kans voor de thuisploeg. Op een schot op doel moet Olaf lossen. De prijsgegeven rebound kan er met een goede sliding net op tijd worden uitgehaald door Ruben. De blauwen proberen door te drukken, maar gaan slordig met de mogelijkheden om. Dan krijgt CJVV nog een grote kans op de aansluitingstreffer. Een hard afstandsschot gaat via de vingertoppen van Olaf op de paal. Het slotakkoord van de eerste helft is toch weer voor de Veenendalers. Melvin is aan de bal bij de achterlijn en de keeper is uit zijn doel gekomen. Er ontstaat een duel om de bal, Melvin draait handig weg bij de keeper en krult de bal vanaf de achterlijn bij de tweede paal binnen. Justin geeft nog wel het laatste zetje, voor de zekerheid.

Breien

De eerste fase van de tweede helft is wat rommelig aan de kant van de blauwen. Er wordt erg veel ‘gebreid’ en kansen zijn er aanvankelijk niet veel. Ze komen wel, maar worden niet benut. Luca schiet voorlangs nadat Bilal zich aan de rechterkant goed vrijspeelde en een voorzet aan hem afleverde. Even is het gevaarlijk voor het doel van Olaf, als een bal voor zijn doel wordt gekopt. Bas probeert koppend weg te werken en kopt maar net naast. Anthony kopt op de lat uit een goede voorzet vanaf de rechterkant en Bilal wordt het net moeilijk genoeg gemaakt om af te drukken als hij 1 op 1 voor de keeper verschijnt. Het blijft dus lange tijd ‘maar’ 0-3, maar daar komt in de 69e minuut verandering in. Melvin krijgt de bal aangespeeld door Anthony en schiet uit de draai fraai de 0-4 binnen. Amper een minuut later ligt de 0-5 er ook in. Luca kan vogelvrij binnenschieten nadat Jaidy goed overzicht behield en de bal breed op hem legde. Even later is het bijna 0-6, als Jaidy aanlegt, schiet en de bal niet in, maar tegen de kruising ziet vliegen. Vlak voor tijd steelt de scheidsrechter nog even de show als hij in de baan blijkt te staan van een lange crosspass van de blauwen. Het is te laat om te bukken en hij besluit de bal dan maar te ontwijken met een sierlijke koprol. Een 9.3 van de jury, al was er sprake van een kleine nahup. Aan zijn leiding mankeerde overigens ook niet veel. Klus geklaard, drie punten mee terug en de nul gehouden. Anass zag het allemaal tevreden aan.

Aanstaande zaterdag is het hoofdveld van het Panhuis weer het strijdtoneel en spelen we tegen de nummer 9 VVZA. De aftrap is om 11.45 uur.

CJVV JO19-1 - G.V.V.V. JO19-1 0-5 (0-3)

Scoreverloop: 7. Luca Auteri 0-1, 33. Anthony Willemsen 0-2, 44. Melvin van de Haar 0-3, 69. Melvin van de Haar 0-4, 70. Luca Auteri 0-5.

Gele kaart: 24. CJVV.

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Tom Ariesen (83. Robin Scholtus), Wail Kada, Ruben Ravesloot (62. Jay Hofman), Leroy Sarante Encarnación (52. Bas de Roo), Bilal Tmim, Melvin van de Haar, Justin Spies, Luca Auteri, Ali Senyurt (56. Jaidy van Meegdenburg), Anthony Willemsen (77. Anouar Tagherbit).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus