JO19-1 haalt flink uit tegen IJFC

8 september 2019

G.V.V.V. JO19-1 heeft zich op een prima manier hersteld van de teleurstellende wedstrijd van vorige week. In de tweede bekerwedstrijd stuurde het op eigen veld IJFC uit IJsselstein van het kastje naar de muur: einduitslag 9-0!

Zoals vorige week al tussen de regels te lezen was, mist de JO19-1 in de belangrijkste periode van de voorbereiding haar hoofdtrainer, Anass Lakhal. Hij is wegens familieomstandigheden in het buitenland. Dat, samen met de nodige blessures, maakt dat de start van het nieuwe seizoen niet bepaald ideaal verloopt. Een goed resultaat zou natuurlijk erg welkom zijn vandaag. De coaching wordt vandaag verzorgd door Jacko Stuivenberg, samen met assistent trainer Mark van de Berg.

Wat fitheid en blessures betreft is het lijstje al wat korter. Naast Sander Keulen kunnen Jay Hofman en Ali Senyurt door blessures nog niet spelen.

Snelle voorsprong

Al in de tweede minuut lijkt Anouar zich te verstappen en gaat erbij zitten. Na verzorging lijkt hij verder te kunnen, maar na twee minuten moet hij zich laten wisselen door Joey. G.V.V.V. moet de eerste minuten even warmdraaien, maar na enige tijd voert het de druk op IJFC steeds meer op. Het levert direct al het eerste doelpunt op. Het is de net in het veld gekomen Joey, die een voorzet van Jaidy binnenkopt. Op het tweede doelpunt van de blauwen hoeven we maar twee minuten te wachten. Na een goede overname bij een ingooi van IJFC aan de rechterkant, snelt Bilal richting zestien, speelt zijn tegenstander uit en scoort. Het duurt bijna een kwartier voordat de eerste kans van IJFC genoteerd kan worden. Een afvallende bal wordt gevaarlijk geschoten, maar gaat via bovenkant lat over het doel. Wat volgt is weer een goede kans van G.V.V.V.. Bilal geeft goed mee aan Justin, die vanuit een moeilijke hoek net voorlangs schiet.

Riante ruststand

In het laatste kwartier voor rust stapelen de kansen voor de thuisploeg zich op, IJFC stelt er weinig tot niets tegenover. De gasten lijden steeds balverlies en komen daardoor niet aan voetballen toe. In de 35e minuut moet Jaidy noodgedwongen worden gewisseld. Hij begon al grieperig aan het duel en kan niet verder. Luca komt hem vervangen. Vijf minuten voor rust komt G.V.V.V. op een nog riantere voorsprong. IJFC krijgt de bal niet weg uit de zestien en Leroy kan van dichtbij afronden.

Score loopt snel op

Na rust lijkt IJFC zich herpakt te hebben, maar al snel heroveren de blauwen de controle en gaan verder waar ze gebleven waren. Na een gemiste kans van Luca is het Melvin die de stand op aangeven van Justin met een schot in de korte hoek op 4-0 brengt. Even later is het Bilal die makkelijk kan binnenschieten na een goede actie en dito voorzet van de goed spelende Leroy. De 6-0 is een eigen doelpunt van IJFC. Een voorzet van Justin wordt verkeerd geraakt door een verdediger en ploft met een mooie boog achter de eigen keeper. Na een goede kans van IJFC, waarbij maar net wordt overgeschoten, ontvangt een van de IJFC spelers zijn tweede gele kaart en kan vertrekken na een overtreding op Wail.

Lest best

De 7-0 komt op naam van Bilal, die zijn tegenstander uitspeelt, naar binnen trekt en de verre hoek vindt. De 8-0 komt voort uit een prachtige G.V.V.V. aanval met Justin als eindstation, die de bal fraai over de keeper in het doel lobt. Drie minuten voor tijd zwaait de scheidsrechter bij een overtreding van IJFC drie keer met een gele kaart, wat de gemoederen bij de gasten geen goed doet. Na een korte afkoelingsperiode worden de laatste minuten uitgespeeld, waarin de blauwen weer een doelpuntje weten mee te pikken, en wat voor een! Luca stuurt Justin met een perfecte steekbal weg, waarna hij de bal schitterend buiten bereik van de keeper in de bovenhoek weet te krullen.

Lachende gezichten dus na afloop van de wedstrijd. De overwinning was uiteraard zeer welkom. We hopen dat we Anass deze week weer mogen begroeten en dat we volgende week weer een paar blessures weg kunnen strepen. Door het gelijkspel van DOVO tegen Montfoort hebben we nog altijd kans een ronde verder te komen. Er moet dan in ieder geval gewonnen worden van Montfoort, aanstaande zaterdag om 14.00 uur op het Panhuis.

G.V.V.V. JO19-1 – IJFC JO19-1 9-0 (3-0)

Scoreverloop: 11. Joey van de Steeg 1-0, 13. Bilal Tmim 2-0, 40. Leroy Sarante Encarnación 3-0, 52. Melvin van de Haar 0-4, 57. Bilal Tmim 5-0, 63. IJFC (e.d.) 6-0, 78. Bilal Tmim 7-0, 84. Justin Spies 8-0, 90. Justin Spies 9-0.

Gele kaart: 69. IJFC, 87. IJFC, 87. IJFC, 87. IJFC.

Rode kaart: 74. IJFC

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Ruben Ravesloot, Wail Kada, Bas de Roo, Tom Ariesen (79. Robin Scholtus),  Anouar Tagherbit (4. Joey van de Steeg), Melvin van de Haar, Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg (35. Luca Auteri), Leroy Sarante Encarnación (62. Anthony Willemsen), Bilal Tmim.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus