JO19-1 klaart lastig klusje tegen Hooglanderveen

28 oktober 2019

G.V.V.V. JO19-1 is en blijft ook na de wedstrijd tegen nummer zes Hooglanderveen de onbetwiste koploper. Achter de 5-0 uitslag zou je een makkelijke overwinning verwachten, maar Hooglanderveen gaf redelijk weerstand, waardoor het wel erg lang 1-0 bleef en de laatste drie doelpunten pas in de laatste zes minuten vielen. De uitstekend spelende keeper van onze gasten had daarnaast een flink aantal knappe reddingen in huis. Na de moeizame wedstrijd van twee weken geleden was het team uitvoerig gewaarschuwd voor onderschatting. Afgezien van enkele slordige fases leek er ook geen sprake van te zijn en konden ook nu weer drie punten worden bijgeschreven. G.V.V.V. staat nu op 15 uit 5.

De eerste minuten van de wedstrijd heeft G.V.V.V. de druk er vol op staan bij de gasten, zonder tot echt grote kansen te komen. De eerste kans voor G.V.V.V. komt uit de tweede corner, waarbij Justin zich knap vrijspeelt en schiet. De keeper redt, de rebound wordt door Wahil over het doel geschoten. De bal is aangeraakt, bij de corner die daaruit volgt schiet Justin tegen de lat. In de twaalfde minuut is Hooglanderveen voor het eerst gevaarlijk. Een corner valt bij de eerste paal, waar hij bijna kan worden binnen gewerkt, maar Olaf weet het gevaar te keren. Na nog een goede schietkans voor Melvin, die wordt gered door de keeper volgt een wat slordige fase van G.V.V.V. met veel balverlies. In de 38e minuut wordt de ban gebroken en komen de blauwen op 1-0. Melvin wordt aan de linkerkant weggestuurd door Justin. Hij snijdt naar binnen en schiet. De bal valt via een tegenstander binnen.

Olaf bezweert het gevaar bij de tweede paal

Beste kansen voor G.V.V.V.

Vijf minuten voor rust ontvangt een speler van Hooglanderveen een gele kaart voor een overtreding op Justin, die probeert de bal tussen twee tegenstanders mee te krijgen. De vrije trap op rand 16 wordt door Melvin hard richting tweede paal geschoten, maar ook deze keer treedt de keeper goed op. Kort daarna weet hij zich weer te onderscheiden door een gevaarlijke inzet van Luca richting linker bovenhoek te pakken. Op slag van rust gaat een schot van Melvin via de onderkant van de lat het doel weer uit. Zo waren de beste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg. De voorsprong is terecht, maar dun.

Melvin schiet de 1-0 binnen

Op zoek naar meer

Aan het begin van de tweede helft gaat G.V.V.V. op zoek naar de 2-0. We zien een mooie counter, waarbij Wail goed kan meegeven aan Bilal, die de achterlijn haalt en voor kan zetten. Helaas kan de bal door niemand worden geraakt. Wat volgt is een plotselinge uitbraak van Hooglanderveen. Een goede voorzet wordt ingekopt en met enige moeite over het doel getikt door Olaf. Hooglanderveen krijgt nog een grote kans op de gelijkmaker als de bal bij een corner niet goed weg kan worden gewerkt. De inzet gaat net over. G.V.V.V. krijgt meerdere kansen om de score te verdubbelen, maar het zit nog niet zo mee. Melvin kan uithalen na een goede steekbal van Bilal, maar weer ligt de keeper in de weg. Een schot van Jaidy gaat via een tegenstander voorlangs. Melvin schiet een vrije trap vanaf de hoek van het zestienmetergebied op de lat.

Buit is binnen

In de 75e minuut verdubbelt G.V.V.V. eindelijk de voorsprong en lijkt de buit binnen. Na een bekeken ingooi van Ruben kan Justin de bal meenemen en schiet hem in de korte hoek binnen. Even later heeft Ali de 3-0 op zijn schoen uit een voorzet van Justin, maar hij schuift de bal net naast. Intussen is de frustratie bij de tegenstander toegenomen. Er wordt gemopperd op de arbitrage en op elkaar. De scheidsrechter deelt tot twee keer toe een gele kaart uit. Twee minuten voor tijd reageert Bilal perfect op een mooie lange uittrap van Olaf en schiet de 3-0 tegen de touwen. Het gaat ineens snel. Als de klok 90 minuten aanwijst schiet Ali de 4-0 binnen op aangeven van Bilal. In de blessuretijd is er een gele kaart voor de coach van Hooglanderveen wegens commentaar op de leiding en gaat een goed schot van Ruben via de zoveelste goede redding van de keeper naast het doel. Het slotakkoord is voor Justin, die een rebound binnenschiet uit een schot van Bas tegen de onderkant van de lat.

Aanstaande zaterdag wordt het een latertje. De topper tegen nummer twee PVCV in Vleuten begint namelijk pas om 16.55 uur.

G.V.V.V. JO19-1 - Hooglanderveen JO19-1 5-0 (1-0)

Scoreverloop: 38. Melvin van de Haar 1-0, 75. Justin Spies 2-0, 88. Bilal Tmim 3-0, 90. Ali Senyurt 4-0, 90+5 Justin Spies 5-0.

Gele kaart: 40. 69. 84. 86. 90+3 Hooglanderveen.

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Jay Hofman (64. Tom Ariesen), Wail Kada, Ruben Ravesloot, Anouar Tagherbit (45. Bilal Tmim), Joey van de Steeg, Melvin van de Haar, Justin Spies, Luca Auteri (74. Anthony Willemsen), Leroy Sarante Encarnación (45. Bas de Roo), Jaidy van Meegdenburg (64. Ali Senyurt).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus