JO19-1 loopt tegen eerste verliespartij aan

2 december 2019

Afgelopen zaterdag kwam er een eind aan de zegereeks van de JO19-1. Na negen gewonnen wedstrijden liep het in en tegen Woudenberg tegen de eerste verliespartij aan. Binnen een half uur keek het al tegen een 2-1 achterstand aan die, nadat Melvin van het veld werd gestuurd, niet meer te repareren bleek. Met tien man was het bijna onmogelijk gaten te vinden in de verdediging van Woudenberg, dat de voorsprong met succes met man en macht verdedigde. In de tweede helft deed G.V.V.V. er alles aan om de schade te repareren, maar tien minuten voor tijd ging de wedstrijd definitief in het slot doordat Woudenberg de 3-1 wist te maken. De blauwen zijn daardoor nog geen ‘winterkampioen’, maar volgende week is er een nieuwe kans.

Niet wakker

Direct vanaf het begin van de wedstrijd zit Woudenberg er kort op. G.V.V.V. lijkt niet wakker en heeft het erg lastig. Wel is het al in de vierde minuut Melvin, die een grote kans heeft de openingstreffer te maken. Als verkeerd wordt uitverdedigd door Woudenberg kan hij overnemen en uithalen. Het schot gaat via de vingertoppen van de keeper net over de lat. G.V.V.V. komt maar niet in de wedstrijd. Tot overmaat van ramp gaat een vrije trap van Woudenberg in een keer in de kruising en kijken de blauwen in de twaalfde minuut tegen een 1-0 achterstand aan. Kort daarna is het zelfs bijna 2-0. Een uitgespeelde kans voor Woudenberg eindigt in een rollertje dat Olaf gemakkelijk kan oprapen. Anass stuurt onmiddellijk alle wissels de dug-out uit.

G.V.V.V. met 10 man

G.V.V.V. probeert met man en macht in de wedstrijd te komen en heeft in 25 minuten nog geen uitgespeelde kans gehad. Dan maakt Woudenberg hands in de zestien en gaat de bal op de stip. De penalty wordt onberispelijk binnengeschoten door Jaidy. Je zou dan verwachten dat de gelijkmaker als doping zou werken voor het team, maar niets was minder waar. Het bleef slordig en zonder inspiratie doorvoetballen en dat werd amper drie minuten later weer afgestraft. Bij een uitbraak van de thuisploeg wordt Olaf verrast in de korte hoek en het is 2-1. De frustratie bij de blauwen neemt toe en even later gaat Melvin op de bon door een verkeerde opmerking als G.V.V.V. een vrije trap tegen krijgt. Als hij in de muur gaat staan voor de vrije trap volgt weer een opmerking, de scheidrechter is het dan zat en toont hem de tweede gele kaart en dus rood. De vrije trap die volgt is gevaarlijk, maar Olaf voorkomt nog meer schade met een goede redding.

Twee dubbeldekkers

Vervolgens lijkt Bilal uit een rebound koppend de gelijkmaker te scoren, maar onder luid protest wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Er volgen voor rust nog een paar kansjes over en weer, waarbij de grootste op slag van rust voor Woudenberg is. Bij een counter kan Olaf een schot met de vingertoppen van richting veranderen, waardoor hij via de paal weer het veld in gaat. Het is dan te hopen dat Anass zijn team in de rust weer op de rails kan krijgen. Dat lukt voor een deel. Vanaf het begin van de tweede helft is het G.V.V.V. dat de bal heeft en bijna constant op de helft van Woudenberg te vinden is. Helaas lukt het met 10 man nauwelijks tot kansen te komen, ook omdat Woudenberg twee dubbeldekkers voor het doel lijkt te hebben geparkeerd en G.V.V.V. in een te laag tempo speelt, wat het de hele wedstrijd al doet.

Met de moed der wanhoop

Ruim een kwartier voor tijd krijgt Woudenberg zelfs een enorme kans op de 3-1, als een speler alleen op Olaf af komt. Olaf komt goed uit zijn doel, waardoor de inzet mislukt en naast het doel gaat. Jaidy probeert het met een volley, maar die zeilt over. Acht minuten voor tijd gaat de wedstrijd in het slot, doordat Woudenberg een verkeerde breedtepass kan onderscheppen en vrij kan binnenschieten. G.V.V.V. probeert met de moed der wanhoop de aansluitingstreffer te produceren. Zes minuten voor tijd lukt dat bijna. De als ‘pinchhitter’ voor Bilal ingevallen Robin probeert een bal die in de zestien komt binnen te tikken, maar hij gaat via het hoofd van een tegenstander op de lat. Het mag dus gewoon niet vandaag… Robin krijgt nog een mogelijkheid van dichtbij, maar het lukt net niet bij de bal te komen om hem achter de keeper te werken. Tot slot probeert Jay het nog met een aardig schot uit de tweede lijn, maar die gaat net over. Zo lopen de blauwen dus tegen de eerste zeperd van dit seizoen aan. Het is nu zaak om dit zo snel mogelijk te vergeten en vooruit te kijken.

Volgende week hopen we uiteraard dat de JO19-1 de draad weer oppakt en dan tegen CDW de eerste plaats in dit eerste deel van de competitie veiligstelt. De thuiswedstrijd op het hoofdveld begint om 12.15 uur.

Woudenberg JO19-1 - G.V.V.V. JO19-1 3-1 (2-1)

Scoreverloop: 12. Woudenberg 1-0, 27. Jaidy van Meegdenburg 1-1 (p), 29. Woudenberg 2-1, 82. Woudenberg 3-1.

Gele kaart: 30. Ruben Ravesloot, 31. Melvin van de Haar, 77. Anouar Tagherbit, 80. Olaf Wijma.

Rode kaart: 32. Melvin van de Haar (2x geel).

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Tom Ariesen, Bas de Roo, Wail Kada, Ruben Ravesloot (73. Jay Hofman), Jaidy van Meegdenburg, Joey van de Steeg (69. Anouar Tagherbit), Justin Spies, Melvin van de Haar, Bilal Tmim (75. Robin Scholtus), Ali Senyurt (89. Leroy Sarante Encarnación).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus