JO19-1 onnodig onderuit in slotfase

15 september 2019

Het is G.V.V.V. JO19-1 niet gelukt de laatste bekerwedstrijd van de eerste ronde winnend af te sluiten. Bij de thuiswedstrijd tegen 4e divisionist Montfoort S.V. ’19 (resultaat van het onlangs gefuseerde MSV en Montfoort) trok G.V.V.V. aan het kortste eind. De 3-4 eindstand kwam op een bizarre manier tot stand. Na 83 minuten spelen stond G.V.V.V. op een riante 3-1 voorsprong, maar gaf daarna binnen tien minuten alsnog de voorsprong en zelfs de winst uit handen. Kwalijke gevolgen heeft de verliespartij gelukkig niet. Door een ruime winst van DOVO op IJFC waren onze buren al zeker van de poulewinst voordat dit duel begon.

Het duel begint direct fel en wat rommelig. Na wat speldenprikjes over en weer valt na tien minuten de eerste gele kaart voor Montfoort, na een stevige tackle op de enkels van Justin. De eerste kans is na een kwartier spelen voor Luca, die een doorgeschoten bal plotseling voor zijn voeten krijgt en in zeer kansrijke positie tegen de keeper schiet. In de twintigste minuut komt G.V.V.V. op voorsprong. Het is een doelpunt dat goed past in het rommelige beeld van de wedstrijd. Na een ingooi van de blauwen belandt de bal in de zestien, Montfoort krijgt hem niet weg en Joey geeft het laatste zetje.

G.V.V.V. beter

Even later komt een speler van Montfoort ongelukkig in botsing met een tegenstander en moet na een lange behandeling ondersteund door twee mensen het veld af. Nadat ook Justin een gele kaart ontving van de scheidsrechter, krijgt de nummer vijf van Montfoort ook geel vanwege de zoveelste vervelende overtreding van de gasten. Vlak voor rust krijgt Bilal nog een goede schietkans na een goede omschakeling, maar de keeper weet knap te redden. G.V.V.V. is steeds de bovenliggende partij, maar mist scherpte voor het doel. In de 58e minuut wordt de stand eindelijk verdubbeld. Justin draait mooi weg van zijn tegenstander en schiet richting verre hoek. De bal wordt weggewerkt en Luca staat op de goede plek om de 2-0 binnen te tikken. Bij de volgende aanval is het zelfs bijna 3-0. De keeper haalt een inzet van Jaidy in de korte hoek ternauwernood van de lijn.

G.V.V.V. met tien man

Enkele minuten later gebeurt er iets onverwachts. Joey verliest op een ongelukkige plek de bal, zijn tegenstander kan daardoor alleen voor Olaf opduiken. Joey pakt hem vast en ontvangt direct rood. De eerstvolgende kans is toch voor de blauwen. Een goed schot van de doorgelopen Bas op een voorzet van Bilal wordt gekraakt in de verdediging. G.V.V.V. krijgt het lastiger met 10 man. Montfoort zet steeds meer druk, maar komt niet gemakkelijk tot kansen. Na twee goede reddingen van de keeper van Montfoort op schoten van Jaidy en Wail en een mooie counter die eindigt met een schot van Melvin die over gaat, ligt plotseling de 2-1 erin. Een bal valt tussen de linies, de verdediging wordt uitgespeeld en de bal wordt binnengeschoven.

Bizarre slotfase

G.V.V.V. doet vrijwel direct iets terug en lijkt in de 83e minuut de buit definitief binnen te hebben. Na een slalom van Justin gaat de bal breed naar Melvin, die de 3-1 tegen de touwen schiet. Dan breken er tien merkwaardige minuten aan. Montfoort scoort weer uit het niets de aansluitingstreffer. De linkerkant van de verdediging wordt uitgespeeld en Olaf is kansloos op de inzet. Amper een minuut later gebeurt bijna hetzelfde en is het zomaar 3-3. Een minuut voor tijd moet ook Montfoort met tien man verder als dezelfde speler achter elkaar twee gele kaarten krijgt, de eerst wegens een overtreding en de tweede vanwege commentaar op de eerste. Montfoort ruikt bloed en gaat weer in de aanval. Olaf weet in de eerste minuut van de blessuretijd nog knap te redden op een schot in de korte hoek, maar is volledig kansloos als verkeerd wordt uitverdedigd en de bal van dichtbij in het doel gaat.

Een laatste tien minuten dus om snel te vergeten. De focus kan nu naar de start van de competitie. Die begint aanstaande zaterdag met een thuiswedstrijd tegen V.V. Maarssen. De aftrap is om 10.30 u op veld 2.

G.V.V.V. JO19-1 – Montfoort S.V. ‘19 JO19-1 3-4 (1-0)

Scoreverloop: 20. Joey van de Steeg 1-0, 58. Luca Auteri 2-0, 80. Montfoort 2-1, 83. Melvin van de Haar 3-1, 85. Montfoort 3-2, 86. Montfoort 3-3, 90+2. Montfoort 3-4.

Gele kaart: 10. Montfoort, 22. Justin Spies, 36. Montfoort, 87. Montfoort, 89. Montfoort.

Rode kaart: 66. Joey van de Steeg, 89. Montfoort.

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Ruben Ravesloot, Wail Kada, Bas de Roo, Joey van de Steeg, Melvin van de Haar, Justin Spies, Jaidy van Meegdenburg, Luca Auteri, Leroy Sarante Encarnación (59. Robin Scholtus), Bilal Tmim (73. Jay Hofman).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus