JO19-1 sluit af met onnodig gelijkspel tegen Hoogland

16 december 2019

Een avondwedstrijd, grotendeels in de stromende regen en gure wind, personele problemen en niets op het spel. Het zijn allemaal ingrediënten die ervoor zouden zorgen dat het publiek niet verwend werd. Na een zeer matige eerste helft die eindigde in een tussenstand van 1-1 leek G.V.V.V. zich te herpakken en kwam het via twee doelpunten van Justin op 1-3. In het laatste kwartier lieten de blauwen door slordigheden Hoogland eerst terugkomen tot 3-3. Meteen daarna leek Bilal de winnende treffer te hebben gescoord, maar in de blessuretijd werd toch weer een tegentreffer weggegeven en eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 4-4.

Anass en Mark moeten ook nu weer puzzelen met de opstelling, omdat Melvin nog steeds geschorst is en Anthony en Luca nog geblesseerd zijn. Joey is er wel weer bij. Wail en Justin hadden er vlak voor vertrek naar Hoogland al een wedstrijd met het tweede op zitten. Die wedstrijd werd overigens met 4-3 gewonnen, door onder andere drie doelpunten van Justin. Beide spelers werden dan ook in de eerste helft op de bank gehouden. De wedstrijd gaat van start in de stromende regen. De blauwen beginnen goed, het spel ziet er verzorgd en geconcentreerd uit. Na drie minuten kopt Joey uit een corner tegen de lat. Hoogland wordt omsingeld en onder druk gezet en het duurt dan ook een kwartier voordat ze voor het doel van Olaf opduiken. Deze eerste poging gaat ruim voorlangs.

Niveau daalt

Zo halverwege de eerste helft lijkt de fut er al een beetje uit en daalt het tempo. Anass probeert het team op te peppen. Er worden zeer weinig mogelijkheden gecreëerd. Dan krijgt Bilal wel een goede kans. Jay herovert de bal, speelt Ruben in, die vanaf de rechterkant Bilal weet te vinden bij de tweede paal. De kopbal is prima, maar de keeper van Hoogland haalt hem uit de hoek. In de 34e minuut komt G.V.V.V. toch op voorsprong. Hoogland verdedigt verkeerd uit, waardoor Jay aan de bal komt en ineens heel veel ruimte voor zich heeft. Hij kan een paar meter richting 16 oplopen en haalt uit richting lange hoek. De keeper zit er nog aan, maar kan niet voorkomen dat de bal erin gaat. Meteen daarna krijgt Hoogland een vrije trap op ongeveer 30 meter van het doel. De bal landt precies op het hoofd van een medespeler, vier meter voor het doel, maar Olaf weet de inzet te keren. Bij de tegenstoot krijgt G.V.V.V. een vrije trap aan de rechterkant, net buiten de zestien. Leroy legt aan en schiet net voorlangs.

Voorsprong G.V.V.V.

Nog geen minuut later komt Hoogland op 1-1. Door verkeerd uitverdedigen kan een speler van Hoogland zomaar doorlopen en uithalen. Voor rust is er nog een kans te noteren: Joey krijgt wat ruimte en vuurt een goed schot af, maar de keeper van Hoogland redt knap. De tweede helft is nog maar twee minuten oud als Leroy een enorme kans krijgt op de 1-2. De voor Jay in het veld gekomen Justin zet voor, Ali tikt door op Leroy en die stuit van dichtbij op de keeper. De rebound is voor Robin, maar dan zit er weer een verdediger tussen. Amper een minuut later lukt het de blauwen alsnog om op voorsprong te komen. Bas bedient met een lange bal op maat Justin, die de keeper kansloos laat in de korte hoek. Na een goede aanval van Hoogland, waarbij Olaf een goede redding in huis heeft, krijgt G.V.V.V. weer een grote kans. Een afvallende bal die richting cornervlag rolt wordt door de keeper van Hoogland opgepikt. Als hij de bal weg wil schieten zit Robin er goed tussen en speelt Justin in. Voor een leeg doel raakt hij de bal helaas verkeerd, hij gaat hoog over.

Geen vuiltje aan de lucht?

Na ruim een uur spelen krijgt G.V.V.V. een vrije trap net buiten de zestien, na een overtreding op Bilal. Justin legt aan, de bal gaat langs de muur en onder de keeper door en het is 1-3. Justin staat daarmee dus op 5 doelpunten op 1 dag, maar wel in twee verschillende wedstrijden! Er lijkt dan (afgezien van het beroerde weer) geen vuiltje aan de lucht voor de blauwen. Toch komt Hoogland weer terug in de wedstrijd, door slordigheden van de blauwen. Hoogland plaatst een prima aanval, mag doen en laten wat het wil en scoort uit een voorzet van de rechterkant. Acht minuten voor tijd wordt het zelfs 3-3. Hoogland krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plek. Hij wordt snel genomen, iedereen staat te pitten. Een speler duikt alleen op voor Olaf, die knap met de voet weet te redden. Helaas kan hij niet voorkomen dat de rebound er alsnog in gaat. In de tegenstoot is het meteen alweer 3-4 en lijkt de winst alsnog naar G.V.V.V. te gaan. Justin haalt de achterlijn uit een goede diepe bal van Bas, trekt voor en Bilal kopt hard en strak binnen. Het lijkt er dan op dat de blauwen door gaan drukken en de score nog zal oplopen. Leroy krijgt nog een kans op een goede voorzet van Justin, maar de bal gaat naast. In plaats van de voorsprong te koesteren en de wedstrijd rustig uit te spelen, blijft G.V.V.V. aanvallend ingesteld, met alle risico’s van dien. In de blessuretijd wordt dat afgestraft. Hoogland combineert heel gemakkelijk door het middenveld en de verdediging en de 4-4 is een feit.

De blauwen kunnen zich opmaken voor de tweede seizoenshelft, waarin promotie naar de vierde divisie op het spel staat.

Hoogland JO19-1 - G.V.V.V. JO19-1 4-4 (1-1)

Scoreverloop: 34. Jay Hofman 0-1, 37. Hoogland 1-1, 48. Justin Spies 1-2, 64. Justin Spies 1-3, 73. Hoogland 2-3, 82 Hoogland 3-3, 83. Bilal Tmim 3-4, 90+1 Hoogland 4-4.

Gele kaart: 45. Hoogland, 51. Hoogland.

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Robin Scholtus, Bas de Roo, Tom Ariesen, Joey van de Steeg, Jay Hofman (45. Justin Spies), Ruben Ravesloot, Jaidy van Meegdenburg, Bilal Tmim, Ali Senyurt (52. Wail Kada), Leroy Sarante Encarnación.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus