JO19-1 toont veerkracht en is winterkampioen!

7 december 2019

Wat was het een moeilijke klus, thuis tegen CDW. De door een schorsing en blessures gehavende ploeg van Annass Lakhal en Mark van de Berg begon slap en slordig aan de wedstrijd. Een beeld dat de hele eerste helft aanhield en tot een 0-2 ruststand leidde. Na rust kwamen de blauwen furieus uit de kleedkamer en drukte CDW achteruit. Het leidde al snel tot de aansluitingstreffer van Wail en dat gaf nog meer energie. Nadat Justin ruim een kwartier voor tijd met een schitterende vrije trap de gelijkmaker tegen de touwen had geschoten, was het gelegenheidsspits Robin die twee minuten voor tijd de winnende mocht binnenschuiven. Dat betekent dat G.V.V.V. in de laatste ronde, volgende week, niet meer is in te halen en het zich winterkampioen mag noemen. Na de winterstop wordt het samen met de teams uit de top 3 van de andere hoofdklassers in een kampioenspoule ingedeeld en mogen de blauwen gaan strijden om promotie naar de vierde divisie.

Anass heeft weinig aanvallende opties, want Luca en Anthony zijn geblesseerd, Joey is ziek en Melvin is geschorst door zijn rode kaart van vorige week. G.V.V.V. begint niet scherp aan de wedstrijd. Het duurt dan ook niet lang voordat CDW zich gevaarlijk voor het doel van Olaf meldt. Te kort uitverdedigen veroorzaakt een gevaarlijke situatie, maar Wail lost het op. In de vierde minuut is het al 0-1. Ineens ligt het middenveld helemaal open en een bal valt tussen Wail en Robin. De afstemming tussen die twee is niet goed, de tegenstander kan profiteren, Olaf uitspelen en de 0-1 scoren. Even later moet Olaf redden op een gevaarlijk schot in de korte hoek. G.V.V.V. heeft haar handen vol aan een fel CDW. De blauwen komen er af en toe wel uit, maar het lukt nog niet echt gevaarlijk te worden. Het speelt net als vorige week erg onnauwkeurig en in een te laag tempo en het lijkt weinig zelfvertrouwen te hebben.

CDW op 0-2

Langzaam maar zeker komt G.V.V.V. iets meer in de wedstrijd en het krijgt mogelijkheden. Halverwege de eerste helft plaatst Jaidy een goede voorzet, Justin kopt net over. Even later is het de beurt aan Justin om goed voor te zetten, Bilal krijgt een grote kans maar kopt ook net over. Nadat CDW weer een behoorlijke kans kreeg die eindigde in een rollertje, moet de keeper van CDW alle zeilen bijzetten om een goed ingeschoten afvallende bal van Jaidy te redden. Vanaf de bank is er hoop dat de gelijkmaker nog voor rust gemaakt kan worden, maar het tegenovergestelde gebeurt. Na een paar kansjes over en weer is het CDW dat de score vlak voor rust verdubbelt. Een goede voorzet kan bij de eerste paal van dichtbij worden ingeschoten. Zo kijkt G.V.V.V. dus tegen een ruststand van 0-2 aan en zal het in de tweede helft echt anders moeten.

Volgas

Anass heeft in de rust een omzetting gedaan. Hij wisselt Ali voor Tom, die de plaats van Robin centraal achterin overneemt en laat Robin de spitspositie innemen. De blauwen geven volgas en laten zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven. CDW krijgt nauwelijks de kans om van eigen helft af te komen, op een enkele uitbraak na. Jaidy vuurt bij een corner een goed schot af, die door de keeper van CDW naast wordt getikt. De corner die daaruit voortvloeit wordt net over gekopt door Bas. In de 57e minuut komt G.V.V.V. op 1-2. Wail kan een goed genomen corner bij de tweede paal binnen knikken. CDW ligt zwaar onder druk en probeert zo veel mogelijk tijd te pakken. Vlak na de 1-2 scoort Justin bijna. Hij probeert een hoge bal van dichtbij binnen te schieten, maar krijgt hem niet onder controle. Het is wachten op de gelijkmaker. Nadat Bas net over kopte is het in de tegenstoot bijna 1-3. CDW komt er goed uit en een inzet gaat via de paal naast het doel.

Adrenaline

Er zijn nog ongeveer 20 minuten te gaan, de spanning loopt steeds verder op. Justin haalt de achterlijn en probeert de keeper te verrassen in de korte hoek. Robin werkt de rebound net over. Daarna krijgt G.V.V.V. een vrije trap te nemen, midden voor het doel op zo’n 25 meter. Justin krijgt vanaf de kant het advies te ‘wreven’ en dat neemt hij ter harte. Het schot gaat kiezelhard in de linkerhoek. 2-2 dus en Justin wordt besprongen door zijn medespelers. Daarna krijgt G.V.V.V. kans op kans. De CDW keeper krijgt het steeds drukker en redt meerdere inzetten. In de 78e minuut verzendt Leroy een goede voorzet richting tweede paal, Robin kopt, raakt een tegenstander en de bal gaat rakelings over. Er is nog tijd voor de volle winst, de adrenaline kolkt bij alles en iedereen. De scheids krijgt commentaar van alle kanten bij elke beslissing die hij neemt, toch blijft de wedstrijd redelijk sportief. In de 88e minuut lukt het eindelijk. Een voorzet van Leroy eindigt in de kluts en de bal belandt voor de voeten van Robin, die de 3-2 binnenschuift. Alles wat blauw is juicht! G.V.V.V. geeft de voorsprong niet meer uit handen en het winterkampioenschap is definitief binnen.

Volgende week reizen we af naar Hoogland voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. Al gaat het nergens meer om, het zou mooi zijn als we kunnen eindigen met 33 uit 12. De wedstrijd wordt afgetrapt om 15.15 uur.

G.V.V.V. JO19-1 - CDW JO19-1 3-2 (0-2)

Scoreverloop: 4. CDW 0-1, 44. CDW 0-2, 57. Wail Kada 1-2, 72. Justin Spies 2-2, 88. Robin Scholtus 3-2.

Gele kaart: -

Opstelling G.V.V.V. JO19-1: Olaf Weima, Robin Scholtus, Bas de Roo, Wail Kada, Ruben Ravesloot (29. Jay Hofman), Jaidy van Meegdenburg, Justin Spies, Anouar Tagherbit, Bilal Tmim, Ali Senyurt (45. Tom Ariesen), Leroy Sarante Encarnación.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus